Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Rajčica s kukuruzom

Grill oslić u aromatičnoj korici
Kotleti u pivskom umaku
Pohane paprike
Slasni burger sa slaninom i sirom
Dalmatinske polpete
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s kozjim sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Krumpir u košuljici
Špinatova juha s feta sirom
Jakobove kapice s umakom
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Riža s tunom
Cipar - Lungić na ciparski
Pašticada
Gulaš od gljiva
Prilog od prokulica
Zapečena ricotta
Rosti
Špageti s pistacijama
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesna rolada u tijestu
Caponata alla Podravka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Polupunjene paprike
Piletina na tajlandski način
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pileći štapići u ketchupu
Pečena piletina s limunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata s mora
Slatki lungić
Grill vratina u sendviču
Grčka seljačka salata
Srneći file na salatu
Juha od rikule i račića
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s pistacijama
Crveno ljetno varivo
Male teleće pitice
Pohani zamotuljci
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata sa skutom
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižoto s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto na španjolski način
Tjestenina u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Pureći hamburger
Salata od tune i krastavaca
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjska jetrica u umaku
Senf s paprikama
Sočni pureći ražnjići
Fiš paprikaš
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina mediterana
Hladna juha od avokada
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Omlet s paprikom i kukuruzom
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima