Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Rajčica s kukuruzom

Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Hladna juha od avokada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Male teleće pitice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s nadjevom od ajvara
Dalmatinske polpete
Špageti s pistacijama
Slatki lungić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Fileti lososa u finom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina u finom umaku
Sočna pureća rolada
Rosti
Caponata alla Podravka
Pohane paprike
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s kozjim sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Senf s paprikama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Salata s mora
Pohani zamotuljci
Crveno ljetno varivo
Palamida s čilijem i mangom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od gljiva
Zapečena ricotta
Piletina s pistacijama
Svinjska jetrica u umaku
Pirjani kunić
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pileći štapići u ketchupu
Piletina na tajlandski način
Rižoto na španjolski način
Omlet s paprikom i kukuruzom
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Juha od rikule i račića
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od bulgura s umakom
Mesna rolada u tijestu
Špinatova juha s feta sirom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Srneći file na salatu
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Krumpir u košuljici
Sočni pureći ražnjići
Kotleti u pivskom umaku
Pureći hamburger
Rižoto s tunom
Grčka seljačka salata
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Salata sa skutom
Salata od tune i krastavaca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cipar - Lungić na ciparski
Fiš paprikaš
Kobasica u pivu i pecivu
Riža s tunom
Pašticada
Pileća krilca s Coca-Colom
Jakobove kapice s umakom
Prilog od prokulica
Polupunjene paprike
Tjestenina mediterana
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima