Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Rajčica s kukuruzom

Pileći štapići u ketchupu
Popečci od bulgura s umakom
Pašticada
Street food kuglice
Fiš paprikaš
Sočna aromatična torta
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Belgija - Salade Liégeoise
Caponata alla Podravka
Kotleti u pivskom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina mediterana
Salata od liganja
Švicarska juha sa sirom
Hrskava pileća krilca
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Gulaš od gljiva
Zapečena ricotta
Senf s paprikama
Pečena piletina s limunom
Piletina na tajlandski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od tune i krastavaca
Piletina s kozjim sirom
Mesna rolada u tijestu
Svinjski file s povrćem
Svinjska jetrica u umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prilog od prokulica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Krumpir u košuljici
Pureći hamburger
Rižoto na španjolski način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rižoto s tunom
Rosti
Vegetina enchilada
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grdobina u pikantnoj šalši
Omlet s paprikom i kukuruzom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od rikule i račića
Pileća krilca s Coca-Colom
Ražnjići od lososa
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Špinatova juha s feta sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Voćna juha od višanja
Riba u bijelom umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata sa skutom
Polupunjene paprike
Palamida s čilijem i mangom
Sočni pureći ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grčka seljačka salata
Čarobni štapići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Papreni tart s marelicama
Piletina s pistacijama
Slatki lungić
Jakobove kapice s umakom
Crveno ljetno varivo
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohane paprike
Grill vratina u sendviču
Cipar - Lungić na ciparski
Hladna juha od avokada
Male teleće pitice
Kobasica u pivu i pecivu
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani zamotuljci
Špageti s pistacijama
Tjestenina u finom umaku
Empanade s pestom
Riža s tunom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Dalmatinske polpete
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima