Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Rajčica s kukuruzom

Male teleće pitice
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Piletina na tajlandski način
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Hrskava pileća krilca
Mesna rolada u tijestu
Salata sa skutom
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Pileća krilca s Coca-Colom
Tjestenina mediterana
Fiš paprikaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Juha od rikule i račića
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Sočni pureći ražnjići
Jakobove kapice s umakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjska jetrica u umaku
Svinjski file s povrćem
Špinatova juha s feta sirom
Fileti lososa u finom umaku
Gulaš od gljiva
Pureći hamburger
Hladna juha od avokada
Popečci od bulgura s umakom
Belgija - Salade Liégeoise
Caponata alla Podravka
Riba u bijelom umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prilog od prokulica
Pašticada
Palamida s čilijem i mangom
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Pohane paprike
Rižoto s tunom
Grčka seljačka salata
Piletina s pistacijama
Pileći štapići u ketchupu
Zapečena ricotta
Piletina s kozjim sirom
Špageti s pistacijama
Tjestenina u finom umaku
Salata od tune i krastavaca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krumpir u košuljici
Slasni burger sa slaninom i sirom
Voćna juha od višanja
Cipar - Lungić na ciparski
Pohani zamotuljci
Rižoto na španjolski način
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pirjani kunić
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Slatki lungić
Rosti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kotleti u pivskom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Omlet s paprikom i kukuruzom
Senf s paprikama
Srneći file na salatu
Dalmatinske polpete
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill vratina u sendviču
Crveno ljetno varivo
Riža s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mora
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rajčica i kukuruz neizostavne su namirnice Novog svijeta pa tako i čileanske kuhinje. Pripremite ih uz dodatak odabranih začina i poslužite kao prilog piletini ili nekom drugom mesu.

Sastojci

2-3 žlice maslinova ulja
100 g luka
3 češnja češnjaka
500 g mesnate rajčice
2 žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Kukuruza šećerca Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na maslinovu ulju kratko popecite nasjeckani luk.
  • 2 Dodajte nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte da luk omekša (10-15 minuta).
  • 3 Nakon toga dodajte oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i nastavite kuhati još oko 10 minuta.
  • 4 Dodajte Vegetu, papar i kukuruz šećerac, promiješajte i kratko prokuhajte.

Savjet

Rajčice zarežite oštrim nožem u križ, stavite u kipuću vodu, odmah izvadite, a zatim ogulite.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite kao prilog uz pileći file ili juneći odrezak.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 29.92 10 7
Fosfor mg 73.65 9 9
Kalij mg 434.78 12 12
Niacin mg 1.79 13 9
Vitamin C mg 31.19 42 35
Vitamin E mg 2.72 12 12
Vitamin A μg 828.93 21 17
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 2.89 - -
Vlakna g 3.15 - -
Ugljikohidrati g 18.98 - -
Masti g 10.93 - -

Podijeli s prijateljima