Meni Search

Ful nabrijana

Ramsteak u seksi umaku

Piletina na kijevski način
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Aromatizirani kruh
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza s tunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna rebarca
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Račići na posteljici od povrća
Irska janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Sendvič s avokadom
Mirisna pečenka
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Pogača sa sardinom
Krem juha od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s ribom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lagana sarma
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Sočna pureća rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Piletina laganini
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ossobuco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Urbana pola
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Fina pikantna piletina
Riba u bijelom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill povrće na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata od liganja
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rajčica s kukuruzom
Turske pizze
Hrskavi trokuti
Fish&Chips u tortilji
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Uzbudljivi kolač od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina s povrćem
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso s repom
Lazanje s lignjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Voćna juha od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Mini shepherd's pie
Kaštelanski makaruni
Delikatesna junetina na češki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Viška pogača
Proljetna janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Hrskava pileća krilca
Salata s mora
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Rolice od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci od morskog psa
Meksička party salata
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Okruglice u umaku od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni lonac
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke