Meni Search

Okrećem novi list

Ramsteak u seksi umaku

Goveđa rebarca sa zeljem
Oslić s maslinama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prilog od prokulica
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Caponata alla Podravka
Rolice od soma
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Popečci od bulgura s umakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Grčka seljačka salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Senf s paprikama
Bugarska pita od krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pohane paprike
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti na kineski način
Zimski punč
Salata s mora
Španjolski migas s bundevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata od tune i povrća
Juha od cvjetače i camemberta
Mirisni prilog iz pećnice
Kozice s rižom
Polpete od slanutka s kurkumom
Krumpir u košuljici
Mesne okruglice u umaku
Raskošna ljetna tava
Pečena piletina s limunom
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od rikule i račića
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čudotvorni čaj za detoks
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata u košaricama od parmezana
Papreni tart s marelicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto s tunom
Zlatna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pileći bataci s umakom od luka
Kineska juha s račićima i gljivama
Mediteranski špageti
Čarobni štapići
Polupunjene paprike
Crveno ljetno varivo
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Ljubavne šurlice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s pistacijama
Juha od bundeve s jabukom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna aromatična torta
Janjetina na padelu
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna Wellington pečenka
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohana skuta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete od cvjetače
Palačinke s nadjevom od riže
Voćna juha od višanja
Rižoto tortice
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Marokanska salata s cous-cousom
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Pileća prsa iz pećnice
Salata od quinoe i povrća
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cous-cous s povrćem
Rižoto na španjolski način
Lignje punjene crvenim radićem
Empanade s pestom
Vegetina enchilada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Male teleće pitice
Zapečena ricotta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočna rebarca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rosti
Pirjani kunić
Grill povrće na salatu
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Žuti medaljoni
Brusketa s avokadom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Govedina s lukom
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke