Meni Search

Superman

Ramsteak u seksi umaku

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Bruskete od cvjetače
Hrskavi trokuti
Pileća prsa iz pećnice
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Blagdanska rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Špageti mediteraneo
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Kokošja juha s požirakima
Janjetina s medom od kadulje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani zamotuljci
Macho hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Brancinovo oko
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tuna burger
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Koprivnički odojak
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek i salata s roštilja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Finska - Juha s lososom
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
Bruskete s povrćem
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Rebarca s graškom
Tjestenina u finom umaku
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Pašticada s njokima
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s grilla
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Svinjski gulaš
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Privlačan pridjev sexy ovaj umak nosi jer je složen od aromatičnih sastojaka koji, pripazite, pobuđuju strasti. Papru i ljutim papričicama pripisuju afrodizijačke moći, no prava je tajna u – ubrzanom krvotoku!

Sastojci

4 steaka debljine 4 cm
1 žlica Vegete
2 češnja češnjaka
3-4 žlice ulja
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za umak:
100 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
½ žličice kumina u prahu
1 žličica Vegete
1 ljuta papričica
2 žličice šećera
3 žlice konjaka
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica vinskog octa
20 g Dijon senfa
30 g Ketchupa ljutog Podravka
150 ml vode

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Odreske natrljajte Vegetom, paprom, protisnutim češnjakom i stavite na hladno mjesto.
  • 2 U tavu stavite vino, ketchup, senf, ocat, Worcestershire, konjak, šećer, ljutu papričicu, Vegetu i kumin. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
  • 3 Gussnel promiješajte s malo vode, pa ga također umiješajte u umak.
  • 4 Dolijte vodu i nastavite kuhati još 2-3 minute. Po potrebi dolijte još malo vode.
  • 5 Odreske stavite na zagrijano ulje i popecite sa svake strane 5-6 minuta.

Savjet

Za ovo jelo možete upotrijebiti odreske od junećeg bifteka.

Posluživanje

Odreske poslužite s pripremljenim umakom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 58.26 19 15
Fosfor mg 461.19 58 58
Kalij mg 807.68 22 22
Niacin mg 20.68 148 103
Vitamin C mg 29.86 40 33
Vitamin E mg 11.03 50 50
Vitamin A μg 1296.22 32 26
Sol g 5.23 0 0
Bjelančevine g 69.54 - -
Vlakna g 0.49 - -
Ugljikohidrati g 9.69 - -
Masti g 34.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke