Meni Search

Lud k'o šiba

Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom

Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s pirjanim povrćem
Pirjani kunić
Riblja juha s Malte
Marinirano svinjsko pečenje
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani buncek
Kotleti u pivskom umaku
Pohani zamotuljci
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Marinirana pileća krilca s povrćem
Piletina Kiev
Slasni BBQ burgeri
Pikantne mazalice
Jakobove kapice s umakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pašticada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s mascarponeom
Irska janjetina
Cous-cous s povrćem
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Hrskavo pečeno pile
Palamida s čilijem i mangom
Patka s mlincima
Pohana skuta
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Pašticada s njokima
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Zapečena ricotta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s pistacijama
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Juha od bundeve s jabukom
Male teleće pitice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Cipar - Lungić na ciparski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marokanska salata s cous-cousom
Medeni teleći kotleti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
Srneći file na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Tuna burger
Sunčani užitak mediterana
Kotlovina
Mesna rolada u tijestu
Vratina s roštilja
Piletina u pivu
Manastirski đuveč
Mirisna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Polupunjene paprike
Aromatizirani kruh
Lungić u sendviču
Pečena piletina s limunom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fiš paprikaš
Krem juha sa sjemenkama
Pileći gulaš
Pečena janjetina s bademima
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskave tortice od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Proljetna janjetina
Irski gulaš (Irish stew)
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Palačinke s nadjevom od riže
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na drvene štapiće nanižite kockice piletine, paprike, cvijetiće brokule i luk, poslužite na popečenom kruhu premazanom kremastim sirom i uživajte u maštovitim  grill zalogajima.

Sastojci

50 ml balzamična octa (aceta balsamica)
1 žlica meda
1 Vegeta Grill Classic 30 g
2 žlice ulja
700 g pilećeg filea
300 g brokule
150 g luka
1 žuta svježa paprika
1 crvena svježa paprika
4 kriške integralnog kruha
30 g sirnog namaza

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Balzamični ocat pomiješajte s Vegetom Grill, uljem i medom. Dobivenu marinadu dobro promiješajte i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
  • 2 Pileći file narežite na kocke, prelijte pripremljenom marinadom i pokriveno pustite da odstoji oko 30 minuta.
  • 3 Paprike narežite na kocke, a luk na četvrtine. Brokulu razdijelite na cvjetiće, stavite u kipuću vodu, kuhajte 2 minute, ocijedite i ohladite
  • 4 Na drvene ili metalne štapiće naizmjence nanižite marinirane komadiće mesa, papriku, brokulu i luk.
  • 5 Rešetke za roštilj dobro zagrijte i premažite uljem. Na rešetke stavite pripremljene ražnjiće i pecite ih sa svake strane oko 8 minuta.
  • 6 Kriške integralnog kruha premažite tankim slojem sirnog namaza. Stavite na roštilj na kojem ste pekli ražnjiće.
  • 7 Donju stranu kruha dobro zapecite, a zatim kratko (oko 1 minute) popecite i namazanu stranu kruha.

Savjet

Suhoću pilećeg filea izbjeći ćete tako da ga narežete na kockice podjednake veličine, pa će se temeljitije obložiti marinadom koja će ga omekšati, začiniti, a ujedno će se meso u svim dijelovima jednoliko ispeći.

Posluživanje

Uz pečene ražnjiće poslužite kriške prepečenog kruha i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke