Meni Search

Lud k'o šiba

Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom

Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Palamida s čilijem i mangom
Prežgana juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Špageti s pistacijama
Pikantne mazalice
Pohani buncek
Hrskavo pečeno pile
Kotlovina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sunčani užitak mediterana
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s pirjanim povrćem
Male teleće pitice
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s mascarponeom
Grill povrće na salatu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riblja juha s Malte
Jakobove kapice s umakom
Pečena janjetina s bademima
Piletina u pivu
Patka s mlincima
Brownie s kajenskim paprom
Slasni BBQ burgeri
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Šampinjoni u palačinki
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignje s povrćem i smokvama
Marokanska salata s cous-cousom
Kineska juha s račićima i gljivama
Vratina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečena ricotta
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Kotleti u pivskom umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada s njokima
Pohana skuta
Grill vratina u sendviču
Pileći gulaš
Pohani zamotuljci
Pečena piletina s limunom
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Fiš paprikaš
Juha od bundeve s jabukom
Cous-cous s povrćem
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Irski gulaš (Irish stew)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s nadjevom od ajvara
Zabavni kineski ravioli
Medeni teleći kotleti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskave tortice od krumpira
Lungić u sendviču
Mesna rolada u tijestu
Sočni pureći ražnjići
Pašticada
Marinirano svinjsko pečenje
Cipar - Lungić na ciparski
Polupunjene paprike
Marinirana pileća krilca s povrćem
Teriyaki piletina
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Sendvič s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Aromatizirani kruh
Krem juha sa sjemenkama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na drvene štapiće nanižite kockice piletine, paprike, cvijetiće brokule i luk, poslužite na popečenom kruhu premazanom kremastim sirom i uživajte u maštovitim  grill zalogajima.

Sastojci

50 ml balzamična octa (aceta balsamica)
1 žlica meda
1 Vegeta Grill Classic 30 g
2 žlice ulja
700 g pilećeg filea
300 g brokule
150 g luka
1 žuta svježa paprika
1 crvena svježa paprika
4 kriške integralnog kruha
30 g sirnog namaza

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Balzamični ocat pomiješajte s Vegetom Grill, uljem i medom. Dobivenu marinadu dobro promiješajte i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
  • 2 Pileći file narežite na kocke, prelijte pripremljenom marinadom i pokriveno pustite da odstoji oko 30 minuta.
  • 3 Paprike narežite na kocke, a luk na četvrtine. Brokulu razdijelite na cvjetiće, stavite u kipuću vodu, kuhajte 2 minute, ocijedite i ohladite
  • 4 Na drvene ili metalne štapiće naizmjence nanižite marinirane komadiće mesa, papriku, brokulu i luk.
  • 5 Rešetke za roštilj dobro zagrijte i premažite uljem. Na rešetke stavite pripremljene ražnjiće i pecite ih sa svake strane oko 8 minuta.
  • 6 Kriške integralnog kruha premažite tankim slojem sirnog namaza. Stavite na roštilj na kojem ste pekli ražnjiće.
  • 7 Donju stranu kruha dobro zapecite, a zatim kratko (oko 1 minute) popecite i namazanu stranu kruha.

Savjet

Suhoću pilećeg filea izbjeći ćete tako da ga narežete na kockice podjednake veličine, pa će se temeljitije obložiti marinadom koja će ga omekšati, začiniti, a ujedno će se meso u svim dijelovima jednoliko ispeći.

Posluživanje

Uz pečene ražnjiće poslužite kriške prepečenog kruha i sezonsku salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke