Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od lososa

Riba u bijelom umaku
Turske pizze
Grill oslić u aromatičnoj korici
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill pirjana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Kunić na bijelo
Pogača sa sardinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Račići na posteljici od povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Lagana sarma
Rolice od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjevene lignje
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski špageti
Tjestenina fuži s tartufima
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u umaku s češnjakom
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Miješani grill
Janjetina na padelu
Viška pogača
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina laganini
Sendvič s avokadom
Blagdanska rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskava pileća krilca
Piletina na kijevski način
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Marinirana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Delikatesna junetina na češki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci od morskog psa
Zlatna piletina
Ljetni ražnjići
Popečci od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od liganja
Pizza sirni jastučići
Lungić u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Fileti lososa u finom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina sa šafranom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Meso s repom
Ossobuco
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Vege odresci s marinadom
Mirisna pečenka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pečena piletina s limunom
Špageti s ribom
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Lazanje s lignjama
Povrtni lonac
Teleći odresci u umaku od višanja
Voćna juha od višanja
Lungić s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini shepherd's pie
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke