Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od lososa

Sočni pureći ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Piletina laganini
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Irska janjetina
Brancinovo oko
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Špageti s ribom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Aromatizirani kruh
Proljetno meso i povrće iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Pirjani kunić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Lignje s povrćem i smokvama
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Viška pogača
Odresci od morskog psa
Nadjevene lignje
Kroketi od piletine
Urbana pola
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Lagana sarma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pogača sa sardinom
Turske pizze
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pečenka
Račići na posteljici od povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski špageti
Meksička party salata
Pizza s tunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Lazanje s lignjama
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini lazanje
Salata od liganja
Delikatesna junetina na češki
Janjetina s medom od kadulje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci u umaku s češnjakom
Jabučni krumpirići s cimetom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hrskava pileća krilca
Salata s mora
Mini shepherd's pie
Popečci od tikvica
Blagdanska rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Grdobina u pikantnoj šalši
Rolice od blitve
Svinjski file s povrćem
Ossobuco
Krem juha od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Miješani grill
Fini gulaš od gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Rajčica s kukuruzom
Kunić na bijelo
Marinirana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Lungić u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Meso s repom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski kruščić s lovorom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke