Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od lososa

Hrskavi trokuti
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina na padelu
Piletina laganini
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjevene lignje
Špageti s ribom
Vege odresci s marinadom
Lagana sarma
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s manistrom u škartocu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini shepherd's pie
Voćna juha od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prežgana juha
Rolice od blitve
Meso s repom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lungić s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Fini gulaš od gljiva
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lazanje s lignjama
Manastirski đuveč
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u bijelom umaku
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Rajčica s kukuruzom
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina s povrćem
Pizza sirni jastučići
Ossobuco
Delikatesna junetina na češki
Šampinjoni u palačinki
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od tikvica
Meksička party salata
Odresci od morskog psa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Fileti lososa u finom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina Kiev
Piletina na kijevski način
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od liganja
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Fina pikantna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Fish&Chips u tortilji
Urbana pola
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Viška pogača
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Zabavni kineski ravioli
Odresci u umaku s češnjakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pirjani kunić
Pogača sa sardinom
Turske pizze
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski špageti
Hlebinska i pretepena juha
Krem juha od tikvica
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke