Meni Search

Fitness freak

Ražnjići od lososa

Bruskete od cvjetače
Mediteranski grill
Juha od bundeve s jabukom
Punjeni filet brancina
Meksička party salata
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Čudotvorni čaj za detoks
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tjestenina mediterana
Popečci od bulgura s umakom
Energetske kuglice s kurkumom
Crveno ljetno varivo
Sočni pureći ražnjići
Juha od kelja sa sirom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Cartoccio od bijele ribe
Salata sa skutom
Račići na posteljici od povrća
Rolice od blitve
Ljetni ražnjići
Mediteranska rapsodija
Orada s krumpirom i mladim lukom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pita s crnim pivom
Salata od liganja
Riblja juha s Malte
Popečci od cvjetače
Dip od južnog voća
Palamida s čilijem i mangom
Mediteranski špageti
Grčka seljačka salata
Vege odresci s marinadom
Pikantne grickalice
Zapečena ricotta
Prilog od prokulica
Belgija - Salade Liégeoise
Mirisni prilog iz pećnice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fina pikantna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kineska juha s račićima i gljivama
Polupunjene paprike
Kozice s rižom
Ljetna pileća salata
Bruskete s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Beskvasne calzone
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirana piletina s roštilja
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zelena torta
Ljetni lungić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Topla salata barba Frane
Tagliatelle s pečenim povrćem
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto na španjolski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s neobičnim preljevom
Brzo jelo od teletine i povrća
Piletina u finom mediteranskom umaku
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Raskošna ljetna tava
Špageti s acetom balsamicom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brzi detoks doručak
Osvježavajući smoothie
Vol-au-vent s gljivama
Rižoto s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Caponata alla Podravka
Salata od tune i povrća
Finska - Juha s lososom
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od quinoe i povrća
Oslić s maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Cous-cous s povrćem
Grill povrće na salatu
Ljubavne šurlice
Čarobna ljetna piletina
Brancinovo oko
Popečci od tikvica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s okruglicama od sira
Rižoto s tri vrste gljiva
Osvježavajuća juha od krastavaca
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mora
Kokošja juha s požirakima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke