Meni Search

Okrećem novi list

Ražnjići od lososa

Marokanska salata od krumpira i mrkve
Sočna aromatična torta
Pečena piletina s limunom
Govedina s lukom
Piletina s mascarponeom
Juha od cvjetače i camemberta
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Juha od bundeve s jabukom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pileći gulaš
Papreni tart s marelicama
Fina pikantna piletina
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata s mora
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vege odresci s marinadom
Male teleće pitice
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Cous-cous s povrćem
Voćna juha od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Senf s paprikama
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s neobičnim preljevom
Piletina s pistacijama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Povrtni ražnjići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileći bataci s umakom od luka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje punjene crvenim radićem
Rosti
Goveđa rebarca sa zeljem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zlatna piletina
Zimski punč
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje i tikvice na štapiću
Belgija - Salade Liégeoise
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljubavne šurlice
Sočna Wellington pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grčka seljačka salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Mirisni prilog iz pećnice
Mini lazanje
Raskošna ljetna tava
Salata od quinoe i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Popečci od cvjetače
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rižoto tortice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mesne okruglice u umaku
Oslić s maslinama
Sočna pureća rolada
Pohane paprike
Polpete od slanutka s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vegetina enchilada
Prilog od prokulica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohana skuta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Čarobni štapići
Brusketa s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Marokanska salata s cous-cousom
Čudotvorni čaj za detoks
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Žuti medaljoni
Pileća prsa iz pećnice
Juha od rikule i račića
Caponata alla Podravka
Salata u košaricama od parmezana
Velika Britanija - Pastirska pita
Polupunjene paprike
Rižoto s tunom
Rižini ravioli s mozzarellom
Zapečena ricotta
Krumpir u košuljici
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Crveno ljetno varivo
Empanade s pestom
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto na španjolski način
Salata od tune i povrća
Kineska juha s račićima i gljivama
Špageti na kineski način
Rolice od soma
Kozice s rižom
Kuglice od riže i svježeg sira
Španjolski migas s bundevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke