Meni Search

Okrećem novi list

Ražnjići od lososa

Juha od rikule i račića
Kuglice od riže i svježeg sira
Vege odresci s marinadom
Rižoto tortice
Vegetina enchilada
Govedina s lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje i tikvice na štapiću
Fina pikantna piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zlatna piletina
Rižoto na španjolski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Marokanska salata s cous-cousom
Mirisni prilog iz pećnice
Zimski punč
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s pistacijama
Raskošna ljetna tava
Kaštelanski makaruni
Čudotvorni čaj za detoks
Sočna pureća rolada
Ljubavne šurlice
Rolice od soma
Empanade s pestom
Pohani tofu s povrćem
Caponata alla Podravka
Pirjani kunić
Pileći gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kineska juha s račićima i gljivama
Grčka seljačka salata
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohana skuta
Mesne okruglice u umaku
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Polupunjene paprike
Popečci od bulgura s umakom
Rosti
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Polpete od slanutka s kurkumom
Kozice s rižom
Salata s mora
Čarobni štapići
Cous-cous s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Piletina s mascarponeom
Sočna aromatična torta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Krumpir u košuljici
Juha od bundeve s jabukom
Senf s paprikama
Tjestenina fuži s tartufima
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata od quinoe i povrća
Povrtni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Salata s neobičnim preljevom
Mediteranski špageti
Pohane paprike
Rižoto s tunom
Oslić s maslinama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Crveno ljetno varivo
Pileći bataci s umakom od luka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Prilog od prokulica
Popečci od cvjetače
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Španjolski migas s bundevom
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina na padelu
Sočna Wellington pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Male teleće pitice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna rebarca
Papreni tart s marelicama
Juha od cvjetače i camemberta
Rolice od blitve
Salata u košaricama od parmezana
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Bruskete od cvjetače
Žuti medaljoni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pečena piletina s limunom
Lignje punjene crvenim radićem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Palačinke s nadjevom od riže
Salata od tune i povrća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke