Meni Search

Lagana depra

Ražnjići od lososa

Uskršnja šunka na zabavan način
Piletina s mascarponeom
Juha od rikule i račića
Mladi krumpir s ajvarom
Povrtni ražnjići
Glazirana patka s umakom od jabuka
Juha od gljiva
Slatki lungić
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Sunčani užitak mediterana
Biftek rolice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s acetom balsamicom
Pohane paprike
Senf s paprikama
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill pirjana piletina s roštilja
Rižoto s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna aromatična torta
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Empanade s pestom
Salata od tune i krastavaca
Palamida s čilijem i mangom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Dip od južnog voća
Rižoto tortice
Umak od limete (Molho de limao)
Salata od quinoe i povrća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena janjetina s bademima
Špinatova juha s feta sirom
Riba u bijelom umaku
Svinjski gulaš
File steak na povrću
Marinirano svinjsko pečenje
Polupunjene paprike
Popečci od bulgura s umakom
Pita s crnim pivom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata sa skutom
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Fina pikantna piletina
Lungić s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Kineska juha s račićima i gljivama
Grdobina u pikantnoj šalši
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u finom mediteranskom umaku
Španjolski migas s bundevom
Rižoto na španjolski način
Fino varivo v loncu
Tjestenina u finom umaku
Pohani zamotuljci
Odresci u umaku s češnjakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Zimski punč
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina na tajlandski način
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Piletina s pistacijama
Rajčica s kukuruzom
Salata s okruglicama od sira
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Blagdanski rižoto s bakalarom
Riža s tunom
Hrskave tortice od krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Voćna juha od višanja
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pileći štapići u ketchupu
Slasni BBQ burgeri
Švicarska juha sa sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Juha od kelja sa sirom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riblja juha s Malte
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lazanje u tavi
Hrenovke u panceti
Rebarca s grilla
Juha od bundeve s jabukom
Crveno ljetno varivo
Grčka seljačka salata
Šampinjoni u palačinki
Marokanska salata s cous-cousom
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dalmatinska simfonija
Pileća prsa iz pećnice
Voćna salata s piletinom
Singapurski ljuti omlet
Govedina s lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Pohana skuta
Čarobna ljetna piletina
Osvježavajuća juha od krastavaca
Zapečeni poriluk
Piletina s povrćem
Punjene tikve
BBQ Steak & chips
Teriyaki piletina
Finska - Juha s lososom
Prežgana juha
Rosti
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Cous-cous s povrćem
Dječje lazanje
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranska rapsodija
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pileća krilca s Coca-Colom
Mirisni prilog iz pećnice
Dagnje na buzaru
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni lonac
Lungić u sendviču
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Caponata alla Podravka
Špageti na kineski način
Ciganski odrezak
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke