Meni Search

Lagana depra

Ražnjići od lososa

Salata s okruglicama od sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od bulgura s umakom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileća krilca s Coca-Colom
Mirisni prilog iz pećnice
Ciganski odrezak
Juha od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od quinoe i povrća
Hrskave tortice od krumpira
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni poriluk
Nadjevene lignje
BBQ Steak & chips
Hrenovke u panceti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Polupunjene paprike
Mesne okruglice na ražnjiću
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Šampinjoni u palačinki
Salata s neobičnim preljevom
Finska - Juha s lososom
Salata od tune i krastavaca
Voćna salata s piletinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuhana govedina s umakom od hrena
Juha od kelja sa sirom
Špageti s acetom balsamicom
Senf s paprikama
Piletina s pistacijama
Rižoto s tunom
Pohane paprike
Salata sa skutom
File steak na povrću
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Špageti na kineski način
Povrtni lonac
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje u tavi
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna aromatična torta
Zimski punč
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Punjene tikve
Rajčica s kukuruzom
Pohana skuta
Marokanska salata s cous-cousom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rebarca s grilla
Mesne okruglice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Crveno ljetno varivo
Rižoto tortice
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Juha od bundeve s jabukom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Umak od limete (Molho de limao)
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mediteranska rapsodija
Bugarska pita od krumpira
Slasni BBQ burgeri
Singapurski ljuti omlet
Marinirano svinjsko pečenje
Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
Dagnje na buzaru
Govedina s lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Biftek rolice
Teriyaki piletina
Dječje lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špinatova juha s feta sirom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Uskršnja šunka na zabavan način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Marinirana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina na tajlandski način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sunčani užitak mediterana
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mladi krumpir s ajvarom
Cous-cous s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Palamida s čilijem i mangom
Empanade s pestom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Dalmatinska simfonija
Glazirana patka s umakom od jabuka
Grčka seljačka salata
Meksička party salata
Pita s crnim pivom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić u sendviču
Pečena janjetina s bademima
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od rikule i račića
Blagdanski rižoto s bakalarom
Dip od južnog voća
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileća prsa iz pećnice
Piletina sa šafranom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani zamotuljci
Palačinke s nadjevom od riže
Riža s tunom
Lungić s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Piletina s mascarponeom
Povrtni ražnjići
Tjestenina u finom umaku
Svinjski gulaš
Čarobna ljetna piletina
Riblja juha s Malte
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s povrćem
Fino varivo v loncu
Rosti
Slatki lungić
Caponata alla Podravka
Švicarska juha sa sirom
Rižoto na španjolski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke