Meni Search

Lagana depra

Ražnjići od lososa

Bugarska pita od krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s acetom balsamicom
Popečci od bulgura s umakom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lungić s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Špinatova juha s feta sirom
Grčka seljačka salata
Piletina na tajlandski način
Finska - Juha s lososom
Voćna juha od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Kineska juha s račićima i gljivama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rižoto na španjolski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Cous-cous s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Švicarska juha sa sirom
Pečena janjetina s bademima
Tjestenina u finom umaku
Povrtni lonac
Caponata alla Podravka
Španjolski migas s bundevom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Dip od južnog voća
Dječje lazanje
Salata s neobičnim preljevom
Piletina sa šafranom
Rižoto tortice
Blagdanski rižoto s bakalarom
Salata s okruglicama od sira
Dagnje na buzaru
Hrskava pileća krilca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Juha od rikule i račića
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskave tortice od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od quinoe i povrća
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Palačinke s nadjevom od riže
Pita s crnim pivom
Tjestenina fuži s tartufima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zapečeni poriluk
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Dalmatinska simfonija
Juha od gljiva
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tunom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Polupunjene paprike
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Senf s paprikama
Sunčani užitak mediterana
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina s pistacijama
Umak od limete (Molho de limao)
Crveno ljetno varivo
Rosti
Povrtni ražnjići
Slatki lungić
Ciganski odrezak
Riža s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Govedina s lukom
Biftek rolice
Punjene tikve
Hrenovke u panceti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od tune i krastavaca
Grill pirjana piletina s roštilja
Rebarca s grilla
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Juha od bundeve s jabukom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Slasni BBQ burgeri
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Singapurski ljuti omlet
Svinjski file s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Zabavni kineski ravioli
Pileći štapići u ketchupu
Svinjski gulaš
Pohana skuta
Uzbudljivi kolač od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čarobna ljetna piletina
Pohane paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Meksička party salata
Salata sa skutom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena piletina s limunom
Zimski punč
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohani tofu s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Mediteranska rapsodija
Riblja juha s Malte
Teriyaki piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjevene lignje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Empanade s pestom
File steak na povrću
BBQ Steak & chips
Špageti na kineski način
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u bijelom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirano svinjsko pečenje
Lungić u sendviču
Piletina Kiev
Pohani zamotuljci
Odresci u umaku s češnjakom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna aromatična torta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Juha od kelja sa sirom
Prežgana juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fino varivo v loncu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Voćna salata s piletinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nanižite kockice lososa i limetu i uživajte u sasvim novom ražnjiću s omiljenim Ajvarom.

Sastojci

1 kg fileta lososa
1 Vegeta Twist za ribu
50 ml maslinovog ulja
2 limuna ili limete
2 žlice svježeg nasjeckanog origana
16 drvenih štapića za ražnjiće
Za posluživanje:
Ajvar uprženi - blagi

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Filete lososa dobro operite i posušite papirnatim ubrusom. Narežite ih na pravokutnike veličine oko 3x5 cm i stavite ih u posudu. Pospite ih Vegeta twistom za ribu, prelijte maslinovim uljem i lagano izmiješajte. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Limun narežite na tanke ploške.
  • 3 Uzmite 2 štapića za ražnjiće pa na njih nabodite komad lososa tako da razmak između štapića bude oko 1-1,5 cm. Zatim nabodite na pola presavijenu plošku limuna, pa onda zatim losos.
  • 4 Na štapiće naizmjence nižite komade lososa i ploške limuna. Svaki ražnjić počnite i završite s lososom.
  • 5 Tako pripremljene ražnjiće ispecite sa svih strana po 2 minute, na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi.
  • 6 Pečene ražnjiće stavite u vatrostalnu posudu, pospite ih nasjeckanim origanom, poklopite i pustite da odstoje oko 2 minute.

Savjet

Štapiće za ražnjiće namočite u vodu i pustite ih da odstoje oko 1 sat, kako prilikom pečenja ne bi izgorjeli.

Posluživanje

Poslužite uz ajvar i popržene kriške svježeg kruha.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke