Meni Search

Ful nabrijan

Ražnjići od svinjetine s koprivom

Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna rebarca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lagana sarma
Ljetni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata od liganja
Vratina sa sezonskim povrćem
Fini gulaš od gljiva
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Račići na posteljici od povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u bijelom umaku
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina laganini
Pizza s tunom
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje s povrćem i smokvama
Salata s mora
Dagnje na buzaru
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Miješani grill
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Pašticada s njokima
Kobasica u pivu i pecivu
Aromatizirani kruh
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Prežgana juha
Marinirana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni lonac
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Vege odresci s marinadom
Roštilj s umakom Romesco
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobna ljetna piletina
Grill povrće na salatu
Svinjski file s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fina pikantna piletina
Mediteranski špageti
Mirisna pečenka
Mesne okruglice
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Urbana pola
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Fantastični ražnjići s listićima koprive i nježnim pireom zanimljiva je kombinacija, a ako ih obogatite sa bijelim vinom bit će to nezaboravan objed.

Sastojci

300 g koprive (blitva ili špinat)
sol
800 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
2 češnja češnjaka
50 g naribanog parmezana
40 g maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
Crni papar mljeveni Podravka
Prilog:
1 Pire krumpir Podravka (100 g)
½ žličice soli
20 g maslaca
200 ml mlijeka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 U posoljenoj kipućoj vodi blanširajte oprane koprive te ih ocijedite.
  • 2 Meso narežite na odreske, svaki odrezak lagano pritisnite, pospite Vegetom i po potrebi blago posolite.
  • 3 Na svaki odrezak stavite po 1 listić blanširane koprive.
  • 4 Pospite parmezanom pa lijepo uvijte, zatim nabodite na štapiće od ražnjića.
  • 5 Ražnjiće pecite cca 5 min sa svake strane na zagrijanom maslacu.
  • 6 Izvadite iz tave i stavite na toplo.
  • 7 Na preostaloj masnoći popržite sitno isjeckane koprive te ih zalijte vrhnjem za kuhanje.
  • 8 Kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane ravnomjerno gust.
  • 9 Lagano posolite, a po potrebi i popaprite.
  • 10 Krumpir pripremite tako da u 400 ml posoljene vrele vode dodate hladno mlijeko, maslac i lagano uz miješanje uspite sadržaj vrećice i dobro promiješajte.
  • 11 Pustite da odstoji 1 minutu i još jednom promiješajte.

Savjet

Umak možete dodatno obogatiti bijelim vinom.

Posluživanje

Ražnjiće posložite na podlogu umaka od koprive, a za prilog poslužite pire krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 637.69 80 80
Kalcij mg 301.34 30 30
Kalij mg 1338.36 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 20.34 145 102
Vitamin D μg 44.33 22 22
Vitamin A μg 5659.94 141 113
Sol g 0.07 0 0
Bjelančevine g 50.08 - -
Vlakna g 2.98 - -
Ugljikohidrati g 12.56 - -
Masti g 29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke