Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od svinjetine s koprivom

Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Lazanje s lignjama
Piletina na kijevski način
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Špageti s ribom
Grdobina s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Viška pogača
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Grickalica slanutak iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Mini shepherd's pie
Lignje s povrćem i smokvama
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Piletina laganini
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Turske pizze
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Fina pikantna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Irska janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s manistrom u škartocu
Salata od liganja
Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Odresci od morskog psa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rajčica s kukuruzom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hlebinska i pretepena juha
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski kruščić s lovorom
Urbana pola
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskava pileća krilca
Fileti lososa u finom umaku
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pogača sa sardinom
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić u sendviču
Sendvič s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ossobuco
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Riba u bijelom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Fini gulaš od gljiva
Proljetna janjetina
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Fantastični ražnjići s listićima koprive i nježnim pireom zanimljiva je kombinacija, a ako ih obogatite sa bijelim vinom bit će to nezaboravan objed.

Sastojci

300 g koprive (blitva ili špinat)
sol
800 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
2 češnja češnjaka
50 g naribanog parmezana
40 g maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
Crni papar mljeveni Podravka
Prilog:
1 Pire krumpir Podravka (100 g)
½ žličice soli
20 g maslaca
200 ml mlijeka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 U posoljenoj kipućoj vodi blanširajte oprane koprive te ih ocijedite.
  • 2 Meso narežite na odreske, svaki odrezak lagano pritisnite, pospite Vegetom i po potrebi blago posolite.
  • 3 Na svaki odrezak stavite po 1 listić blanširane koprive.
  • 4 Pospite parmezanom pa lijepo uvijte, zatim nabodite na štapiće od ražnjića.
  • 5 Ražnjiće pecite cca 5 min sa svake strane na zagrijanom maslacu.
  • 6 Izvadite iz tave i stavite na toplo.
  • 7 Na preostaloj masnoći popržite sitno isjeckane koprive te ih zalijte vrhnjem za kuhanje.
  • 8 Kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane ravnomjerno gust.
  • 9 Lagano posolite, a po potrebi i popaprite.
  • 10 Krumpir pripremite tako da u 400 ml posoljene vrele vode dodate hladno mlijeko, maslac i lagano uz miješanje uspite sadržaj vrećice i dobro promiješajte.
  • 11 Pustite da odstoji 1 minutu i još jednom promiješajte.

Savjet

Umak možete dodatno obogatiti bijelim vinom.

Posluživanje

Ražnjiće posložite na podlogu umaka od koprive, a za prilog poslužite pire krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 637.69 80 80
Kalcij mg 301.34 30 30
Kalij mg 1338.36 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 20.34 145 102
Vitamin D μg 44.33 22 22
Vitamin A μg 5659.94 141 113
Sol g 0.07 0 0
Bjelančevine g 50.08 - -
Vlakna g 2.98 - -
Ugljikohidrati g 12.56 - -
Masti g 29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke