Meni Search

Ful nabrijana

Ražnjići od svinjetine s koprivom

Lignje s manistrom u škartocu
Čarobna ljetna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Vege odresci s marinadom
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Piletina na kijevski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Voćna juha od višanja
Hrskava pileća krilca
Ražnjići od lososa
Rolice od blitve
Ossobuco
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Lazanje s lignjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Povrtni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Turske pizze
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hlebinska i pretepena juha
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci u umaku s češnjakom
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina laganini
Prežgana juha
Povrtni lonac
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata od liganja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Viška pogača
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Popečci od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Sendvič s avokadom
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Grill povrće na salatu
Grdobina s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pirjani kunić
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Urbana pola
Mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Račići na posteljici od povrća
Salata s mora
Kunić na bijelo
Hrskavi trokuti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci od morskog psa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill oslić u aromatičnoj korici
Miješani grill
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Fantastični ražnjići s listićima koprive i nježnim pireom zanimljiva je kombinacija, a ako ih obogatite sa bijelim vinom bit će to nezaboravan objed.

Sastojci

300 g koprive (blitva ili špinat)
sol
800 g svinjskog filea
2 žličice Vegete
2 češnja češnjaka
50 g naribanog parmezana
40 g maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
Crni papar mljeveni Podravka
Prilog:
1 Pire krumpir Podravka (100 g)
½ žličice soli
20 g maslaca
200 ml mlijeka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 U posoljenoj kipućoj vodi blanširajte oprane koprive te ih ocijedite.
  • 2 Meso narežite na odreske, svaki odrezak lagano pritisnite, pospite Vegetom i po potrebi blago posolite.
  • 3 Na svaki odrezak stavite po 1 listić blanširane koprive.
  • 4 Pospite parmezanom pa lijepo uvijte, zatim nabodite na štapiće od ražnjića.
  • 5 Ražnjiće pecite cca 5 min sa svake strane na zagrijanom maslacu.
  • 6 Izvadite iz tave i stavite na toplo.
  • 7 Na preostaloj masnoći popržite sitno isjeckane koprive te ih zalijte vrhnjem za kuhanje.
  • 8 Kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane ravnomjerno gust.
  • 9 Lagano posolite, a po potrebi i popaprite.
  • 10 Krumpir pripremite tako da u 400 ml posoljene vrele vode dodate hladno mlijeko, maslac i lagano uz miješanje uspite sadržaj vrećice i dobro promiješajte.
  • 11 Pustite da odstoji 1 minutu i još jednom promiješajte.

Savjet

Umak možete dodatno obogatiti bijelim vinom.

Posluživanje

Ražnjiće posložite na podlogu umaka od koprive, a za prilog poslužite pire krumpir.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 637.69 80 80
Kalcij mg 301.34 30 30
Kalij mg 1338.36 36 36
Pantotenska kiselina mg 2.21 32 32
Niacin mg 20.34 145 102
Vitamin D μg 44.33 22 22
Vitamin A μg 5659.94 141 113
Sol g 0.07 0 0
Bjelančevine g 50.08 - -
Vlakna g 2.98 - -
Ugljikohidrati g 12.56 - -
Masti g 29 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke