Meni Search

Superwoman

Rebarca s graškom

Velika Britanija - Pastirska pita
Srneći file na salatu
Lazanje u tavi
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Mini shepherd's pie
Kaštelanski makaruni
Ljetni lungić
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Bruskete s povrćem
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignji po gosposki
Finska - Juha s lososom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskava pileća krilca
Orada s krumpirom i mladim lukom
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Mini lazanje
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bakalar s krumpirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Obojeni hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Gulaš od oslića i povrća
Pureća rolada s mlincima
Pogača sa sardinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Bouillabaisse
Riblji ražnjići
Piletina s mascarponeom
Pohani zamotuljci
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dip od južnog voća
Skandinavske rolice s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirane srdele
Sočni pureći ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s grila
Slatka patka
Špageti na kineski način
Šampinjoni u palačinki
Hrskavo pečeno pile
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pašticada voli penne a ti mene
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Riba u škartocu
Piletina sa šafranom
BBQ cheeseburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mirisna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Ljetni ražnjići
Brudet
Cous-cous s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti mediteraneo
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill vratina u sendviču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska rebarca premazana medom uz probrane začine biti će pravi obrok u kojem ćete uživati.

Sastojci

800 g svinjskih rebaraca
½ žličice Ljute mljevene crvene paprike Podravka
½ žličice suhog mažurana
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica ulja
1 žlica Vegete
Za prilog:
100 g ljubičastog luka
30 g maslaca
1 crvena paprika (150 g)
450 g Zamrznutog graška Podravka
2 žličice Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe100 min

  • 1 Svinjska rebarca narežite na veće komade, pospite s Vegetom, mažuranom, crvenom ljutom paprikom i premažite medom.
  • 2 Zamotajte u namašćenu aluminijsku foliju i ostavite kratko da odstoji u hladnjaku.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C sat i pol do dva tako zamotane u foliji, zatim foliju otvorite i zapecite. Po želji ih možete ponovo premazati s malo meda i zapeći.
  • 4 Ljubičasti luk nasjeckajte, popecite na maslacu, dodajte na kockice (veličine graška) narezanu crvenu papriku i još kratko popecite.
  • 5 Dodajte kuhani grašak, pospite s Vegetom Mediteran, promiješajte i lagano zgnječite sve zajedno.

Savjet

Dužina pečenja ovisi o debljini rebarca. Naravno, bolja su ako su tanja i mesnatija.

Posluživanje

Gotova rebarca poslužite na grašku.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 534.35 67 67
Kalcij mg 91.36 9 9
Kalij mg 1043.91 28 28
Pantotenska kiselina mg 1.94 28 28
Niacin mg 22.34 160 112
Vitamin D μg 28.2 14 14
Vitamin A μg 3202.42 80 64
Sol g 0.29 0 0
Bjelančevine g 51.03 - -
Vlakna g 7.61 - -
Ugljikohidrati g 30.92 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 7.1 - -
- zasićene masne kiseline g 7.74 - -
Masti g 20.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke