Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Govedina s lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ciganski odrezak
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Sarma sa suhim mesom
Fino varivo v loncu
Tortilje pikant
Kotlovina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slasni BBQ burgeri
Medeni teleći kotleti
Sočna Wellington pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Neobične punjene paprike
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileća prsa iz pećnice
Pikantni gulaš
Meso u woku na indonezijski način
Pureća rolada s mlincima
Špageti s tikvicama
Povrtni lonac
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureći hamburger
Punjena pečenka u vinu
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Quiche od bundeve, sira i luka
Tuna burger
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Punjeni kelj s plodovima mora
Puretina s jabukom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u paketiću
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek s povrćem
Miješani grill
Pileća prsa s crnim tartufom
Svinjski medaljoni s kestenima
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća krilca s roštilja
Španjolski migas s bundevom
Janjetina s bižima
Gorički povrtni lonac
Varivo od kelja i teletine
Macho hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski kotleti s povrćem
Harrisa janjetina s limunom
Pašticada s njokima
Mesna rolada u tijestu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fino začinjena piletina
Svinjski gulaš
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krumpiri u kaputiću od pancete
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Polpete od oslića
Patka s mlincima
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vegetarijanski čips
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u egzotičnom umaku
Obojeni hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slatki lungić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Vratina s roštilja
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Biftek rolice
Hrenovke u panceti
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slatko twist pile
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke