Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Janjetina na padelu
Vegetarijanski čips
Pašticada s njokima
Krumpiri u kaputiću od pancete
Patka s mlincima
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od kelja i teletine
Biftek rolice
Svinjski medaljoni s kestenima
Piletina u pivu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Špageti s tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Glazirana patka s umakom od jabuka
Neobične punjene paprike
Vratina s roštilja
Sočna Wellington pečenka
Punjeni kelj s plodovima mora
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Slatki lungić
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice u umaku
Sočna rebarca
Pileća prsa s crnim tartufom
Ciganski odrezak
Hrenovke u panceti
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski gulaš
Meso u woku na indonezijski način
Slasni BBQ burgeri
Tuna burger
Pureći hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kotlovina
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileća krilca s roštilja
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Teletina s pirjanim povrćem
Lazanje u tavi
Miješani grill
Puretina s jabukom iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Quiche od bundeve, sira i luka
Harrisa janjetina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Polpete od oslića
Obojeni hamburger
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje pikant
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Fino varivo v loncu
Punjena pečenka u vinu
Fino začinjena piletina
Slatko twist pile
Govedina s lukom
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski kotleti s povrćem
Janjetina s bižima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Povrtni lonac
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Španjolski migas s bundevom
Janjetina s medom od kadulje
Sarma sa suhim mesom
Odresci u paketiću
Macho hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Gorički povrtni lonac
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Skandinavske rolice s cimetom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mesna rolada u tijestu
Pikantni gulaš
Piletina u egzotičnom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Medeni teleći kotleti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke