Meni Search

Macho

Rebarca s grilla

Zlatna piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Hrskavi trokuti
Obojeni hamburger
Govedina s lukom
Pileća prsa iz pećnice
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Juha od gljiva
Salata od tune i povrća
Piletina s nadjevom od ajvara
Kuhana govedina s umakom od hrena
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Šampinjoni u palačinki
Špageti na kineski način
Pileća krilca s Coca-Colom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić s povrćem
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pita s crnim pivom
Hrenovke u panceti
Kotleti u pivskom umaku
Bakalar s krumpirom
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Odrezak s umakom chimichurri
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Kotlovina
Ribarska popara
Pileći štapići u ketchupu
Velika Britanija - Pastirska pita
Marinirano svinjsko pečenje
Palačinke s nadjevom od riže
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mladi krumpir s ajvarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Brancinovo oko
Macho hamburger
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Delikatesna junetina na češki
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Biftek rolice
Dagnje na buzaru
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
File steak na povrću
Nadjevene lignje
Teletina s pirjanim povrćem
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Medeni teleći kotleti
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Slatki lungić
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Umak od limete (Molho de limao)
Slasni BBQ burgeri
Lungić u sendviču
Kotlet s varivom od leće
Pizza s tunom
Punjene tikve
Pileća krilca s roštilja
Špageti s acetom balsamicom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke