Meni Search

Macho

Rebarca s grilla

Juha od gljiva
Blagdanska rolada
Medeni teleći kotleti
Biftek rolice
Kotlovina
Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Pohani zamotuljci
Slatki lungić
Irska janjetina
Šampinjoni u palačinki
Odresci s umakom od kupina
Pita s crnim pivom
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Pileći štapići u ketchupu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Salata od tune i povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Delikatesna junetina na češki
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Macho hamburger
Pizza s tunom
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina u pivu
Teletina s pirjanim povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Palačinke s nadjevom od riže
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada
Slasni BBQ burgeri
Lungić u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani tofu s povrćem
Punjene tikve
Svinjski file s povrćem
Dagnje na buzaru
Hrskavi trokuti
Ribarska popara
Grill vratina u sendviču
Pileća krilca s Coca-Colom
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća krilca s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Dip od južnog voća
Špageti s acetom balsamicom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Odrezak s umakom chimichurri
Roštilj s umakom Romesco
Čarobna ljetna piletina
Špageti na kineski način
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa iz pećnice
Marinirano svinjsko pečenje
Bakalar s krumpirom
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
File steak na povrću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Obojeni hamburger
Govedina s lukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Kotleti u pivskom umaku
Hrenovke u panceti
Ljetni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek s povrćem
Kotlet s varivom od leće
Mladi krumpir s ajvarom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke