Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fino začinjena piletina
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice u umaku
Janjetina s bižima
Teletina s pirjanim povrćem
Varivo od kelja i teletine
Meso u woku na indonezijski način
Pileća prsa s crnim tartufom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Patka s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski kotleti s povrćem
Sarma sa suhim mesom
Sočna rebarca
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Lazanje u tavi
Pikantni gulaš
Pureći hamburger
Glazirana patka s umakom od jabuka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski gulaš
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Pašticada s njokima
Neobične punjene paprike
Miješani grill
Piletina u egzotičnom umaku
Slatki lungić
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Hrenovke u panceti
Harrisa janjetina s limunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Biftek rolice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Medeni teleći kotleti
Odresci u paketiću
Vegetarijanski čips
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Skandinavske rolice s cimetom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Macho hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Gorički povrtni lonac
Kotlovina
Mediteranski kruščić s lovorom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slasni burger sa slaninom i sirom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Punjena pečenka u vinu
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina s roštilja
Mesna rolada u tijestu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ciganski odrezak
Obojeni hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Quiche od bundeve, sira i luka
Krumpiri u kaputiću od pancete
Sočna Wellington pečenka
Pileća prsa iz pećnice
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Govedina s lukom
Slatko twist pile
Slasni BBQ burgeri
Pileća krilca s roštilja
Polpete od oslića
Svinjski medaljoni s kestenima
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti s tikvicama
Pureća rolada s mlincima
Punjeni kelj s plodovima mora
Fino varivo v loncu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Puretina s jabukom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Tortilje pikant
Piletina s nadjevom od ajvara
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Povrtni lonac
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke