Meni Search

Gladan kao vuk

Rebarca s grilla

Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileća prsa iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Meso u woku na indonezijski način
Macho hamburger
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Svinjski kotleti s povrćem
Sočna rebarca
Puretina s jabukom iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek s povrćem
Ciganski odrezak
Pileća krilca s roštilja
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Umak od limete (Molho de limao)
Pureći hamburger
Neobične punjene paprike
Vratina s roštilja
Pikantni gulaš
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slatko twist pile
Mesna rolada u tijestu
Mesne okruglice u umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slasni BBQ burgeri
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Quiche od bundeve, sira i luka
Pileća prsa s crnim tartufom
Miješani grill
Punjena pečenka u vinu
Fino začinjena piletina
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Polpete od oslića
Kuhano meso s umakom od hrena
Pašticada s njokima
Gorički povrtni lonac
Glazirana patka s umakom od jabuka
Krumpiri u kaputiću od pancete
Piletina u pivu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Janjetina s bižima
Sočna Wellington pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Obojeni hamburger
Medeni teleći kotleti
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanski čips
Povrtni lonac
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Špageti s tikvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci s umakom od kupina
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Varivo od kelja i teletine
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pureća rolada s mlincima
Hrenovke u panceti
Fino varivo v loncu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u egzotičnom umaku
Španjolski migas s bundevom
Slatki lungić
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Biftek rolice
Sarma sa suhim mesom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Harrisa janjetina s limunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Govedina s lukom
Punjeni kelj s plodovima mora
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Svinjski medaljoni s kestenima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tortilje pikant
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje u tavi
Patka s mlincima
Odresci u paketiću
Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjski gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Kotlovina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke