Meni Search

Superman

Rebarca s grilla

Piletina Kiev
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s graškom
Vratina sa sezonskim povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Blagdanska rolada
Macho hamburger
Odresci s umakom od kupina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kunić na bijelo
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći gulaš
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Meksička party salata
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Ramstek i salata s roštilja
Pileća prsa iz pećnice
Teriyaki piletina
Tjestenina u finom umaku
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Pašticada s njokima
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Obojeni hamburger
Nadjevene lignje
Koprivnički odojak
Fish&Chips u tortilji
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s grila
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Manastirski đuveč
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti mediteraneo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mljevenim mesom
Slatka patka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Kokošja juha s požirakima
Rižoto s tri vrste gljiva
Grill vratina u sendviču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete s povrćem
Zlatna piletina
Piletina u pivu
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke