Meni Search

Superman

Rebarca s grilla

Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete od cvjetače
Svinjski gulaš
Kokošja juha s požirakima
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u škartocu
Lazanje u tavi
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Macho hamburger
Kunić na bijelo
Piletina u pivu
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slatka patka
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s graškom
Dip od južnog voća
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ cheeseburger
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Proljetna janjetina
Bruskete s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Finska - Juha s lososom
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Koprivnički odojak
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teriyaki piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
Pašticada s njokima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s kozjim sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa iz pećnice
Pileći gulaš
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina sa sezonskim povrćem
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Špageti na kineski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Ramstek i salata s roštilja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s dagnjama
Špageti mediteraneo
Mirisna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Janjetina na padelu
Tjestenina u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke