Meni Search

Superwoman

Rebarca s grilla

Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski gulaš
Marinirane srdele
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ cheeseburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brownie s kajenskim paprom
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bakalar s krumpirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Brancinovo oko
Slatka patka
Odresci s umakom od kupina
Finska - Juha s lososom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje u tavi
Janjetina na padelu
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
Pureća rolada s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Rebarca s graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Piletina u pivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete od cvjetače
Gulaš od oslića i povrća
Manastirski đuveč
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Obojeni hamburger
Bouillabaisse
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riblji ražnjići
Riba u škartocu
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjena teleća prsa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brudet
Male teleće pitice
Mini lazanje
Meksička party salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Ramsteak u seksi umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Dječje lazanje
Hrskava pileća krilca
Piletina s kozjim sirom
Špageti mediteraneo
Pohani zamotuljci
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s grila
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina sa šafranom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Srneći file na salatu
Mini shepherd's pie
Špageti na kineski način
Lignji po gosposki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke