Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Juha od gljiva
Odresci u umaku s češnjakom
Biftek rolice
Janjetina na padelu
Hrenovke u panceti
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna rebarca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Macho hamburger
Ramstek s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s tikvicama
Slatki lungić
Pileća krilca s roštilja
Meso u woku na indonezijski način
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pašticada s njokima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Obojeni hamburger
Vegetarijanski čips
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s pirjanim povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u egzotičnom umaku
Lazanje u tavi
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Odresci u paketiću
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Sočna Wellington pečenka
Piletina s nadjevom od ajvara
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Pureći hamburger
Vratina s roštilja
Piletina u pivu
Fino varivo v loncu
Ciganski odrezak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slasni BBQ burgeri
Quiche od bundeve, sira i luka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tuna burger
Mesna rolada u tijestu
Piletina u aromatičnom omotaču
Puretina s jabukom iz pećnice
Slatko twist pile
Neobične punjene paprike
Tortilje pikant
Sarma sa suhim mesom
Govedina s lukom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantni gulaš
Punjena pečenka u vinu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Harrisa janjetina s limunom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fino začinjena piletina
Kotlovina
Svinjski gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Medeni teleći kotleti
Kuhano meso s umakom od hrena
Patka s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Ribarska popara
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni lonac
Odresci s umakom od kupina
Varivo od kelja i teletine
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke