Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci u umaku s češnjakom
Vegetarijanski čips
Teletina s pirjanim povrćem
Fino varivo v loncu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Neobične punjene paprike
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Obojeni hamburger
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Povrtni lonac
Pureći hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Juha od gljiva
Odresci s umakom od kupina
Pureća rolada s mlincima
Vratina s roštilja
Meso u woku na indonezijski način
Tuna burger
Biftek rolice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Harrisa janjetina s limunom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pikantni gulaš
Govedina s lukom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Sočna Wellington pečenka
Odresci u paketiću
Ribarska popara
Macho hamburger
Hrenovke u panceti
Sočna rebarca
Medeni teleći kotleti
Pileća krilca s roštilja
Mesne okruglice u umaku
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Ramstek s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjena pečenka u vinu
Piletina s nadjevom od ajvara
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fino začinjena piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Tortilje pikant
Kotlovina
Slatki lungić
Špageti s tikvicama
Quiche od bundeve, sira i luka
Slatko twist pile
Varivo od kelja i teletine
Janjetina na padelu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Ciganski odrezak
Pašticada s njokima
Sarma sa suhim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Patka s mlincima
Piletina u egzotičnom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Puretina s jabukom iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Fish&Chips u tortilji
Mesna rolada u tijestu
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Slasni BBQ burgeri
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke