Meni Search

Gladna kao vuk

Rebarca s grilla

Piletina s nadjevom od ajvara
Meso u woku na indonezijski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s tikvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pašticada s njokima
Mesne okruglice u umaku
Lazanje u tavi
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ciganski odrezak
Vratina s roštilja
Slatko twist pile
Sarma sa suhim mesom
Piletina u egzotičnom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesna rolada u tijestu
Slatki lungić
Ramsteak u seksi umaku
Pileća krilca s roštilja
Kotlovina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slasni BBQ burgeri
Hrenovke u panceti
Macho hamburger
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileća prsa iz pećnice
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Biftek rolice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Juha od gljiva
Svinjski gulaš
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
Puretina s jabukom iz pećnice
Fino začinjena piletina
Neobične punjene paprike
Sočna Wellington pečenka
Sočna rebarca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ribarska popara
Teletina s pirjanim povrćem
Patka s mlincima
Govedina s lukom
Vegetarijanski čips
Odresci s umakom od kupina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Harrisa janjetina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Obojeni hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
Odresci u paketiću
Piletina u pivu
Varivo od kelja i teletine
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Medeni teleći kotleti
Ramstek s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Quiche od bundeve, sira i luka
Pureći hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pikantni gulaš
Janjetina na padelu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Fino varivo v loncu
Punjena pečenka u vinu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pureća rolada s mlincima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Umak od limete (Molho de limao)
Tortilje pikant
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

Sastojci

2 kg svinjskih rebarca
1 Vegeta Grill pikantno pečenje 30 g
2 žlice Cvjetnog meda Podravka
6 žlica ulja
Za umak:
100 g luka
3 žlice ulja
2 češnja češnjaka
20 g Pancete Podravka
1 chili papričica
1 žličica smeđeg šećera
300 ml tamnog piva
200 ml Passate Podravka
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur pikantno pečenje

Vegeta Natur pikantno pečenje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Grill za pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  • 2 U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  • 3 Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  • 4 Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  • 5 Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  • 6 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  • 7 Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  • 8 Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  • 9 Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Savjet

Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Posluživanje

Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke