Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Rebarca s roštilja u umaku s pivom

Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Rižoto s tunom
Male teleće pitice
Hladna juha od avokada
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Pureći hamburger
Mesna rolada u tijestu
Rosti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od tune i krastavaca
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina mediterana
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Srneći file na salatu
Piletina s pistacijama
Sočni pureći ražnjići
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Krumpir u košuljici
Pečena piletina s limunom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kotleti u pivskom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Cipar - Lungić na ciparski
Grill pirjana piletina s roštilja
Caponata alla Podravka
Pileća krilca s Coca-Colom
Slatki lungić
Svinjska jetrica u umaku
Pirjani kunić
Senf s paprikama
Grdobina u pikantnoj šalši
Pašticada
Pohani zamotuljci
Jakobove kapice s umakom
Špinatova juha s feta sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kobasica u pivu i pecivu
Pohane paprike
Hrskava pileća krilca
Omlet s paprikom i kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od gljiva
Riba u bijelom umaku
Dalmatinske polpete
Polupunjene paprike
Slasni burger sa slaninom i sirom
Špageti s pistacijama
Piletina s kozjim sirom
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Riža s tunom
Rižoto na španjolski način
Fiš paprikaš
Salata sa skutom
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina na tajlandski način
Grčka seljačka salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečena ricotta
Belgija - Salade Liégeoise
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od liganja
Juha od rikule i račića
Prilog od prokulica
Crveno ljetno varivo
Pileći štapići u ketchupu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Do zlatne boje pečena rebarca poslužite s krumpirom u ljusci i pripremljenim umakom i naprosto uživajte u domaćem okusu.

Sastojci

1,2 kg svinjskih rebarca (već narezanih)
80 g luka
1 Vegeta marinada s pivom
3 žlice ulja
20 g Pancete Podravka
1 žličica smeđeg šećera
300 ml Ožujskog piva
malo tabasca
200 ml Ketchupa blagog Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Narezana rebarca prelijte Vegeta marinadom s pivom i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Za to vrijeme pripremite umak.
  • 3 Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite na ulju do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak, smeđi šećer i zalijte pivom.
  • 4 Umak pirjajte na laganoj vatri da se ugusti (10 minuta) te dodajte kečap i tabasco.
  • 5 Rebarca ispecite na roštilju tako da sa svih strana dobiju zlatnu boju.
  • 6 Pečena rebarca stavite u pripremljeni umak te ostavite stajati par minuta prije posluživanja.

Prilog:

  • 1 Oprane krumpire u ljusci stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 50 minuta. Pečeni krumpir u ljusci prelijte umakom od kiselog vrhnja s vlascem i češnjakom.

Posluživanje

Uz rebarca u umaku s pivom poslužite pečene krumpire u ljusci.

Male tajne

Rebarca neka budu mlada i tanka, narezana na manje komade.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 465.26 58 58
Kalcij mg 54.78 5 5
Kalij mg 1060.37 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.63 23 23
Niacin mg 20.41 146 102
Vitamin D μg 24.4 12 12
Vitamin A μg 362.71 9 7
Sol g 1.34 0 0
Bjelančevine g 45.64 - -
Vlakna g 0.79 - -
Ugljikohidrati g 14.75 - -
Masti g 21.08 - -

Podijeli s prijateljima