Meni Search

Okrećem novi list

Rezanci s krušnim mrvicama

Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Grčka seljačka salata
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobni štapići
Lignje i tikvice na štapiću
Rolice od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Rižoto s tunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Pohana skuta
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lignje na šumskom rižotu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Rižoto na španjolski način
Pečena piletina s limunom
Povrtni ražnjići
Govedina s lukom
Sočna aromatična torta
Marokanska salata s cous-cousom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prilog od prokulica
Salata s mora
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata s neobičnim preljevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od soma
Mesne okruglice u umaku
Lignje punjene crvenim radićem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zimski punč
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cous-cous s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pirjani kunić
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Kozice s rižom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Male teleće pitice
Empanade s pestom
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto tortice
Mirisni prilog iz pećnice
Zapečena ricotta
Salata od quinoe i povrća
Pohane paprike
Kolinjsko zelje s frišketinom
Papreni tart s marelicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kuglice od riže i svježeg sira
Krumpir u košuljici
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći gulaš
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljubavne šurlice
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Žuti medaljoni
Juha od bundeve s jabukom
Špageti na kineski način
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Sočna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Crveno ljetno varivo
Piletina s pistacijama
Piletina s mascarponeom
Polupunjene paprike
Juha od rikule i račića
Rosti
Ražnjići od lososa
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od bulgura s umakom
Raskošna ljetna tava
Senf s paprikama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Caponata alla Podravka
Popečci od cvjetače
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grill povrće na salatu
Čudotvorni čaj za detoks
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna Wellington pečenka
Tagliatelle s pečenim povrćem
Juha od cvjetače i camemberta
Oslić s maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od tune i povrća
Polpete od slanutka s kurkumom
Zlatna piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Španjolski migas s bundevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetina enchilada
Prežgana juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s prženim krušnim mrvicama pospite naribanim ovčjim sirom i uživajte u brzo pripremljenom toplom jelu.

Sastojci

400 g Zlatica rezanaca Zlato polje
4 ploške kruha (ili tosta)
4 žlice maslinova ulja
½ žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog mažurana
malo Vegeta Maestro mljevenog chilija
sol
4 žlice svježe naribanog ovčjeg sira (pecorino)

Koristili smo

Mažuran

Mažuran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 U posoljenu zakipjelu vodu stavite kuhati rezance.
  • 2 U međuvremenu izmrvite kruh na komadiće (od pola centimetra).
  • 3 Zagrijte maslinovo ulje u široj tavi i dodajte mrvice kruha. Pržite ih dok ne postanu krokant (zlatnorumene i hrskave), a zatim pospite češnjakom u granulama, mažuranom, čilijem i malo posolite
  • 4 Kuhanu tjesteninu (al dente) ocijedite i dodajte u tavu s mrvicama. Sve zajedno kratko popecite uz miješanje.

Savjet

Ako je previše suho, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Posluživanje

Pospite naribanim sirom i poslužite odmah toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke