Meni Search

Pucam po šavovima

Rezanci s krušnim mrvicama

Cipar - Lungić na ciparski
Juha od cvjetače i camemberta
Zapečena ricotta
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s nadjevom od ajvara
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Zlatna piletina
Krumpir u košuljici
Svinjska jetrica u umaku
Kotleti u pivskom umaku
Juha od kelja sa sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špinatova juha s feta sirom
Čarobni štapići
Piletina u pivu
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s pirjanim povrćem
Hrskavi krumpir iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fiš paprikaš
Sendvič s avokadom
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Marokanska salata s cous-cousom
Pirjani kunić
Fino začinjena piletina
Hrenovke u panceti
Pohani tofu s povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Palačinke s nadjevom od riže
Slasni BBQ burgeri
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Palamida s čilijem i mangom
Mesna rolada u tijestu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pašticada
Pizza sirni jastučići
Pureći hamburger
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Košarice od lisnatog tijesta
Tjestenina u finom umaku
Popečci od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina mediterana
Okruglice u umaku od rajčice
Vratina s roštilja
Grčka seljačka salata
Pileći štapići u ketchupu
Fish&Chips u tortilji
Prežgana juha
Ljetna pileća salata
Pikantne mazalice
Pašticada s njokima
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s prženim krušnim mrvicama pospite naribanim ovčjim sirom i uživajte u brzo pripremljenom toplom jelu.

Sastojci

400 g Zlatica rezanaca Zlato polje
4 ploške kruha (ili tosta)
4 žlice maslinova ulja
½ žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
½ žličice Vegeta Maestro usitnjenog mažurana
malo Vegeta Maestro mljevenog chilija
sol
4 žlice svježe naribanog ovčjeg sira (pecorino)

Koristili smo

Mažuran

Mažuran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 U posoljenu zakipjelu vodu stavite kuhati rezance.
  • 2 U međuvremenu izmrvite kruh na komadiće (od pola centimetra).
  • 3 Zagrijte maslinovo ulje u široj tavi i dodajte mrvice kruha. Pržite ih dok ne postanu krokant (zlatnorumene i hrskave), a zatim pospite češnjakom u granulama, mažuranom, čilijem i malo posolite
  • 4 Kuhanu tjesteninu (al dente) ocijedite i dodajte u tavu s mrvicama. Sve zajedno kratko popecite uz miješanje.

Savjet

Ako je previše suho, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Posluživanje

Pospite naribanim sirom i poslužite odmah toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke