Meni Search

Ful nabrijana

Riba u bijelom umaku

Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Delikatesna junetina na češki
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grickalica slanutak iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini shepherd's pie
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pirjani kunić
Odresci u umaku s češnjakom
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fileti lososa u finom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Miješani grill
Kroketi od piletine
Fina pikantna piletina
Blagdanska rolada
Aromatizirani kruh
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina s povrćem
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lazanje s lignjama
Pizza s tunom
Kunić na bijelo
Račići na posteljici od povrća
Špageti s ribom
Kobasica u pivu i pecivu
Rajčica s kukuruzom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Popečci od tikvica
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Krem juha od tikvica
Hlebinska i pretepena juha
Lungić s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Irska janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Fini gulaš od gljiva
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Ossobuco
Rolice od blitve
Proljetna janjetina
Lungić u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pečenka
Odresci od morskog psa
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Turske pizze
Marinirana piletina s roštilja
Urbana pola
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Kuhano meso s umakom od hrena
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina na kijevski način
Voćna juha od višanja
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Meso s repom
Piletina laganini
Viška pogača
Povrtni lonac
Salata s mora
Lignje s povrćem i smokvama
Pogača sa sardinom
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke