Meni Search

Ful nabrijana

Riba u bijelom umaku

Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Voćna juha od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Račići na posteljici od povrća
Grill vratina u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill povrće na salatu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Turske pizze
Salata od liganja
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Urbana pola
Aromatizirani kruh
Mini shepherd's pie
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić u sendviču
Odresci od morskog psa
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina na kijevski način
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Lazanje s lignjama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Grickalica slanutak iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ossobuco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s ribom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Povrtni lonac
Piletina laganini
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s manistrom u škartocu
Delikatesna junetina na češki
Umak od limete (Molho de limao)
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskava pileća krilca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Bugarska pita od krumpira
Viška pogača
Kroketi od piletine
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Proljetna janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meso s repom
Rolice od blitve
Miješani grill
Lagana sarma
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Sendvič s avokadom
Blagdanska rolada
Popečci od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Hlebinska i pretepena juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Čarobna ljetna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke