Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Riba u bijelom umaku

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od bulgura s umakom
Rosti
Vegetina enchilada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Omlet s paprikom i kukuruzom
Zapečena ricotta
Slatki lungić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jakobove kapice s umakom
Crveno ljetno varivo
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina s kozjim sirom
Pohane paprike
Rižoto na španjolski način
Empanade s pestom
Riža s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Male teleće pitice
Krumpir u košuljici
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Salata sa skutom
Fiš paprikaš
Pureći hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Senf s paprikama
Prilog od prokulica
Pileća krilca s Coca-Colom
Pečena piletina s limunom
Salata od tune i krastavaca
Grill vratina u sendviču
Energetske kuglice s kurkumom
Čarobni štapići
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Voćna juha od višanja
Palamida s čilijem i mangom
Dalmatinske polpete
Špageti s pistacijama
Kobasica u pivu i pecivu
Cipar - Lungić na ciparski
Papreni tart s marelicama
Fileti lososa u finom umaku
Hladna juha od avokada
Salata s mora
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rižoto s tunom
Caponata alla Podravka
Špinatova juha s feta sirom
Pohani zamotuljci
Pašticada
Tjestenina mediterana
Polupunjene paprike
Piletina na tajlandski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina u finom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rajčica s kukuruzom
Svinjska jetrica u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Srneći file na salatu
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći štapići u ketchupu
Prežgana juha
Piletina s pistacijama
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Gulaš od gljiva
Sočna aromatična torta
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mesna rolada u tijestu
Grčka seljačka salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Švicarska juha sa sirom
Sočni pureći ražnjići
Piletina s nadjevom od ajvara
Juha od rikule i račića
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima