Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Riba u bijelom umaku

Senf s paprikama
Srneći file na salatu
Juha od rikule i račića
Piletina s pistacijama
Salata sa skutom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pečena piletina s limunom
Palamida s čilijem i mangom
Svinjska jetrica u umaku
Caponata alla Podravka
Male teleće pitice
Popečci od bulgura s umakom
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Tjestenina mediterana
Papreni tart s marelicama
Salata od liganja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Dalmatinske polpete
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švicarska juha sa sirom
Belgija - Salade Liégeoise
Polupunjene paprike
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Empanade s pestom
Hladna juha od avokada
Sočni pureći ražnjići
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pašticada
Rajčica s kukuruzom
Zapečena ricotta
Rosti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kotleti u pivskom umaku
Rižoto s tunom
Cipar - Lungić na ciparski
Špinatova juha s feta sirom
Ražnjići od lososa
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Crveno ljetno varivo
Vegetina enchilada
Piletina na tajlandski način
Grčka seljačka salata
Riža s tunom
Mesna rolada u tijestu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čarobni štapići
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto na španjolski način
Slatki lungić
Svinjski file s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir u košuljici
Street food kuglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna aromatična torta
Salata s mora
Pureći hamburger
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tjestenina u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Omlet s paprikom i kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill vratina u sendviču
Prilog od prokulica
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskava pileća krilca
Gulaš od gljiva
Špageti s pistacijama
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileća krilca s Coca-Colom
Pileći štapići u ketchupu
Pohani zamotuljci
Pohane paprike
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od tune i krastavaca
Jakobove kapice s umakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fiš paprikaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima