Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Riba u bijelom umaku

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pečena piletina s limunom
Salata sa skutom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Švicarska juha sa sirom
Zapečena ricotta
Slatki lungić
Street food kuglice
Senf s paprikama
Sočni pureći ražnjići
Juha od rikule i račića
Grill vratina u sendviču
Kotleti u pivskom umaku
Piletina s pistacijama
Piletina s kozjim sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjska jetrica u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Salata od liganja
Rižoto s tunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Dalmatinske polpete
Polupunjene paprike
Omlet s paprikom i kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Piletina s nadjevom od ajvara
Voćna juha od višanja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Caponata alla Podravka
Empanade s pestom
Popečci od bulgura s umakom
Salata od tune i krastavaca
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Cipar - Lungić na ciparski
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileći štapići u ketchupu
Riža s tunom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina u finom umaku
Krumpir u košuljici
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Vegetina enchilada
Hladna juha od avokada
Špinatova juha s feta sirom
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Gulaš od gljiva
Pohani zamotuljci
Rosti
Ražnjići od lososa
Špageti s pistacijama
Jakobove kapice s umakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Piletina na tajlandski način
Mesna rolada u tijestu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata s mora
Grčka seljačka salata
Srneći file na salatu
Pileća krilca s Coca-Colom
Pureći hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Papreni tart s marelicama
Tjestenina mediterana
Čarobni štapići
Crveno ljetno varivo
Pašticada
Rižoto na španjolski način
Sočna aromatična torta
Prilog od prokulica
Sočna pureća rolada
Fiš paprikaš
Pohane paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Latvijska kuhinja temelji se na mlijeku i mliječnim proizvodima, sezonskom povrću i voću, raznovrsnim žitaricama, mesu i ribi. 

Sastojci

800 g fileta ribe (smuđ, oslić)
100 g mladog luka
200 g mrkve
100 g korijena peršina
3 žlice ulja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
1 list Lovor sušeni Podravka
50 ml kiselog vrhnja 20%
1 žlica narezanog kopra
1 kg mladog krumpira (u ljusci)
30 g maslaca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Ribu narežite na veće komade, mladi luk nasjeckajte na kolutiće, mrkvu i korijen peršina na rezance.
  • 2 Povrće lagano popecite na ulju, dodajte narezanu ribu i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Prelijte vrućim mlijekom, dodajte lovorov list i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 10 minuta.
  • 4 Dodajte vrhnje, nasjeckani kopar i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Ribu poslužite s umakom i kuhanim krumpirom u ljusci.

Male tajne

Da biste dobili izraženiji okus jela povrće najprije malo zapržite na masnoći.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 791.55 99 99
Kalcij mg 226.96 23 23
Kalij mg 2610.47 71 71
Pantotenska kiselina mg 4.94 71 71
Niacin mg 30.75 220 154
Vitamin D μg 519.2 260 260
Vitamin A μg 15994.89 400 320
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 50.48 - -
Vlakna g 8.2 - -
Ugljikohidrati g 73.75 - -
Masti g 32.42 - -

Podijeli s prijateljima