Meni Search

Lud k'o šiba

Riblja juha s Malte

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Vratina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Patka s mlincima
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pašticada
Pečena janjetina s bademima
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s pirjanim povrćem
Kotlovina
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskave tortice od krumpira
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Irski gulaš (Irish stew)
Sočni pureći ražnjići
Palačinke s nadjevom od riže
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Pašticada s njokima
Kineska juha s račićima i gljivama
Kotleti u pivskom umaku
Lungić u sendviču
Pohana skuta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill povrće na salatu
Krem juha sa sjemenkama
Polupunjene paprike
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Cipar - Lungić na ciparski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Palamida s čilijem i mangom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Fiš paprikaš
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Jakobove kapice s umakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s nadjevom od ajvara
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tuna burger
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Cous-cous s povrćem
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Juha od bundeve s jabukom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Blagdanska rolada
Špageti s pistacijama
Marokanska salata s cous-cousom
Medeni teleći kotleti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Aromatizirani kruh
Pikantne mazalice
Slasni BBQ burgeri
Sunčani užitak mediterana
Marinirano svinjsko pečenje
Teriyaki piletina
Pohani buncek
Nadjevene lignje
Mesna rolada u tijestu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Malteška kuhinja tipična je mediteranska kuhinja koja se temelji na svježim lokalnim sezonskim proizvodima i plodovima mora. Na maltešku kuhinju najveći je utjecaj talijanske kuhinje, posebno sicilijanske.

Sastojci

oko 700 g manje bijele morske ribe
nekoliko listića svježe mente
malo svježeg mažurana
1 limun
100 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 g luka
50 g riže
4 češnja češnjaka
250 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Ribu očistite, po potrebi narežite na manje komade ili isfiletirajte.
  • 2 Dodajte nasjeckanu mentu, mažuran, nakapajte limunovim sokom, prelijte bijelim vinom i pospite 1 žlicom Vegete. Ribu ostavite marinirati.
  • 3 Za to vrijeme na zagrijanu tavu dodajte maslinovo ulje i nasjeckani luk te popecite dok ne postane staklast.
  • 4 Dodajte rižu, protisnuti češnjak, sjeckanu rajčicu, oko 800 ml vode, papar i pustite da zavrije.
  • 5 Kad je juha kratko "pokrčkala" dodajte ribu i marinadu.
  • 6 Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 15 minuta. Jelo nije potrebno miješati, već povremeno protresti posudu.

Posluživanje

Jelo poslužite toplo.

Male tajne

Mala tajna je u pripremi marinade koja će ribu učiniti ukusnijom i sačuvati je tijekom kuhanja da ostane kompaktna.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 522.63 65 65
Kalcij mg 185.24 19 19
Kalij mg 1228.99 33 33
Pantotenska kiselina mg 1.87 27 27
Niacin mg 17.26 123 86
Vitamin E mg 14.13 64 64
Vitamin A μg 649.86 16 13
Sol g 3.25 0 0
Bjelančevine g 38.03 - -
Vlakna g 3.29 - -
Ugljikohidrati g 23.67 - -
Masti g 23.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke