Meni Search

Superwoman

Riblji ražnjići

Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Finska - Juha s lososom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brownie s kajenskim paprom
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Dip od južnog voća
Male teleće pitice
Špageti mediteraneo
Hrskavi trokuti
Bruskete od cvjetače
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Marinirane srdele
Rebarca s graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s grila
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Bruskete s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Mirisna pureća rolada
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ cheeseburger
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Brudet
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Ljetni lungić
Meksička party salata
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s dagnjama
Pogača sa sardinom
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Sočna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignji po gosposki
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tri vrste gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Dječje lazanje
Salata s mljevenim mesom
Punjena teleća prsa
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Inspirirajte se morem i priredite maštovite štapiće pune nanizanih finih zalogaja i uživajte u srdelama, lignjama, tikvicama i rajčicama.

Sastojci

400 g srdela
400 g očišćenih liganja
200 g tikvica
150 g cherry rajčica
50 g rikule
80 g crvenog radiča
Crni mljeveni papar Podravka
malo maslinovog ulja
1 žlica Vegete Mediteran
Za umak:
1 svježi krastavac
400 g čvrstog jogurta
25 ml maslinovog ulja
2 žlice vinskog octa
2 češnja češnjaka
Sol
2 žlice narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Srdele očistite, odvojite od kosti i rastvorite u "lepezu". Cherry rajčice prerežite na pola, tikvicu narežite na ploške (oko 1 cm), a tijela lignji napunite narezanim radićem.
  • 2 Na drveni ražnjić nabodite redom presavijenu lignju, zatim tikvicu, presavijeni file srdele u koji ste stavili nekoliko listića rikule i na kraju polovinu cherry rajčice. Još jednom istim redom na isti ražnjić nabodite sastojke.
  • 3 Sve začinite s Vegetom mediteran i mljevenim paprom. Maslinovim uljem lagano namočite papirnati ubrus i njime premažite rešetke roštilja. Pripremljene ražnjiće ispecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 4 Za prilog pripremite umak tako da na krupni ribež naribate svježi krastavac, dodate mu jogurt, protisnuti češnjak, vlasac, sol, vinski ocat i maslinovo ulje.

Savjet

Ako su krastavci "vodenasti" ili ako jednostavno volite gušći umak, krastavce nakon što ih naribate lagano posolite i dobro pritisnite rukama kako bi pustili višak vode.

Posluživanje

Dobro izmiješajte i poslužite uz pripremljene ražnjiće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 582.54 73 73
Kalcij mg 301.39 30 30
Kalij mg 1262.62 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.07 30 30
Niacin mg 13.48 96 67
Vitamin D μg 61.59 31 31
Vitamin A μg 1998.1 50 40
Sol g 0.41 0 0
Bjelančevine g 44.15 - -
Vlakna g 2.87 - -
Ugljikohidrati g 18.82 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.4 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 8.41 - -
- zasićene masne kiseline g 3.21 - -
Masti g 15.02 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke