Meni Search

Superwoman

Riblji ražnjići

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u aromatičnom omotaču
Skandinavske rolice s cimetom
Teriyaki piletina
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Srneći file na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Bouillabaisse
Manastirski đuveč
Lignji po gosposki
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bakalar s krumpirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Piletina s mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Cous-cous s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Energetske kuglice s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brudet
Kroketi od piletine
Gulaš od oslića i povrća
Pizza sirni jastučići
Pogača sa sardinom
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
Rebarca s grilla
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Mirisna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s kozjim sirom
Piletina Kiev
Pohani zamotuljci
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Marinirane srdele
Brusketa s avokadom
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Špageti na kineski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina sa šafranom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Grill vratina u sendviču
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada voli penne a ti mene
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena teleća prsa
Rižoto s tri vrste gljiva
Obojeni hamburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Male teleće pitice
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Inspirirajte se morem i priredite maštovite štapiće pune nanizanih finih zalogaja i uživajte u srdelama, lignjama, tikvicama i rajčicama.

Sastojci

400 g srdela
400 g očišćenih liganja
200 g tikvica
150 g cherry rajčica
50 g rikule
80 g crvenog radiča
Crni mljeveni papar Podravka
malo maslinovog ulja
1 žlica Vegete Mediteran
Za umak:
1 svježi krastavac
400 g čvrstog jogurta
25 ml maslinovog ulja
2 žlice vinskog octa
2 češnja češnjaka
Sol
2 žlice narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Srdele očistite, odvojite od kosti i rastvorite u "lepezu". Cherry rajčice prerežite na pola, tikvicu narežite na ploške (oko 1 cm), a tijela lignji napunite narezanim radićem.
  • 2 Na drveni ražnjić nabodite redom presavijenu lignju, zatim tikvicu, presavijeni file srdele u koji ste stavili nekoliko listića rikule i na kraju polovinu cherry rajčice. Još jednom istim redom na isti ražnjić nabodite sastojke.
  • 3 Sve začinite s Vegetom mediteran i mljevenim paprom. Maslinovim uljem lagano namočite papirnati ubrus i njime premažite rešetke roštilja. Pripremljene ražnjiće ispecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 4 Za prilog pripremite umak tako da na krupni ribež naribate svježi krastavac, dodate mu jogurt, protisnuti češnjak, vlasac, sol, vinski ocat i maslinovo ulje.

Savjet

Ako su krastavci "vodenasti" ili ako jednostavno volite gušći umak, krastavce nakon što ih naribate lagano posolite i dobro pritisnite rukama kako bi pustili višak vode.

Posluživanje

Dobro izmiješajte i poslužite uz pripremljene ražnjiće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 582.54 73 73
Kalcij mg 301.39 30 30
Kalij mg 1262.62 34 34
Pantotenska kiselina mg 2.07 30 30
Niacin mg 13.48 96 67
Vitamin D μg 61.59 31 31
Vitamin A μg 1998.1 50 40
Sol g 0.41 0 0
Bjelančevine g 44.15 - -
Vlakna g 2.87 - -
Ugljikohidrati g 18.82 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.4 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 8.41 - -
- zasićene masne kiseline g 3.21 - -
Masti g 15.02 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke