Meni Search

Lagana depra

Riža s tunom

Pileća krilca s Coca-Colom
Govedina s lukom
Svinjski gulaš
Tjestenina u finom umaku
Lungić s povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Grill vratina u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni lonac
Pileći štapići u ketchupu
Grčka seljačka salata
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Salata od tune i krastavaca
Nadjevene lignje
BBQ Steak & chips
Mesne okruglice na ražnjiću
Juha od gljiva
Špinatova juha s feta sirom
Sočna aromatična torta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Mirisni prilog iz pećnice
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pohane paprike
Caponata alla Podravka
Mesne okruglice
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohana skuta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill pirjana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskave tortice od krumpira
Pita s crnim pivom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Zimski punč
Piletina sa šafranom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Salata sa skutom
Pohani zamotuljci
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s pistacijama
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Cous-cous s povrćem
Blagdanski rižoto s bakalarom
Mediteranska rapsodija
Zabavni kineski ravioli
Pohani tofu s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u bijelom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teriyaki piletina
Sočni pureći ražnjići
Dagnje na buzaru
Salata od quinoe i povrća
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Španjolski migas s bundevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s pirjanim povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Palačinke s nadjevom od riže
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Crveno ljetno varivo
Slasni BBQ burgeri
Špageti s acetom balsamicom
Finska - Juha s lososom
Povrtni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina na tajlandski način
Rižoto tortice
Voćna salata s piletinom
Uskršnja šunka na zabavan način
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u finom mediteranskom umaku
Senf s paprikama
Punjene tikve
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Salata s neobičnim preljevom
Rajčica s kukuruzom
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Ciganski odrezak
Bugarska pita od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Pileća prsa iz pećnice
Slatki lungić
Dip od južnog voća
Zapečeni poriluk
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s okruglicama od sira
Glazirana patka s umakom od jabuka
Prežgana juha
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Empanade s pestom
Juha od rikule i račića
Rosti
Hrenovke u panceti
Mladi krumpir s ajvarom
Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirano svinjsko pečenje
Singapurski ljuti omlet
Piletina s mascarponeom
Švicarska juha sa sirom
Fino varivo v loncu
Riblja juha s Malte
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto s tunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Svinjski file s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Voćna juha od višanja
Sunčani užitak mediterana
Kineska juha s račićima i gljivama
File steak na povrću
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Rižoto na španjolski način
Polupunjene paprike
Pečena janjetina s bademima
Dalmatinska simfonija
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Hrskava pileća krilca
Marokanska salata s cous-cousom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s grilla
Juha od kelja sa sirom
Biftek rolice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Recept za pomalo neobičan rižoto dolazi iz Engleske. Redoslijed pripreme je ponešto drugačiji od klasičnog, začini također ne spadaju u tipične, a za dekoraciju su izabrane – ploške kuhanog jajeta.

Sastojci

150 g Riže dugo zrno Zlato polje
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 list Vegeta Maestro lovora
prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
40 g maslaca
100 g luka
1 žličica Vegete
300 g Eva tuna komada u biljnom ulju
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za ukrašavanje:
3 jaja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Rižu operite i stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kuhanu rižu ocijedite.
  • 2 Vrhnje zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.
  • 3 Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga propirjajte i dodajte mu kuhanu rižu, Vegetu, tunu natrganu na komadiće, sve zalijte pripremljenim vrhnjem i kratko prokuhajte. Na kraju po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Konzerviranu tunu možete zamijeniti dimljenim filetima ribe.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno kuhanim jajima narezanima na ploške i posuto peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 341.46 43 43
Kalcij mg 69.61 7 7
Kalij mg 281.4 8 8
Niacin mg 14.72 105 74
Vitamin C mg 3.03 4 3
Vitamin D μg 210.94 105 105
Vitamin A μg 889.34 22 18
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 27.62 - -
Vlakna g 0.72 - -
Ugljikohidrati g 35.98 - -
Masti g 24.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke