Meni Search

Lagana depra

Riža s tunom

Juha od rikule i račića
Polupunjene paprike
Čarobna ljetna piletina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Meksička party salata
Kineska juha s račićima i gljivama
Švicarska juha sa sirom
Pohani zamotuljci
Grčka seljačka salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s crnim pivom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna salata s piletinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marokanska salata s cous-cousom
Teriyaki piletina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ Steak & chips
Pečena piletina s limunom
Riblja juha s Malte
Govedina s lukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrenovke u panceti
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Rosti
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Voćna juha od višanja
Blagdanski rižoto s bakalarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slatki lungić
Dalmatinska simfonija
Piletina na tajlandski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Biftek rolice
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Nadjevene lignje
Pileća krilca s Coca-Colom
Hrskava pileća krilca
Lungić s povrćem
Salata od tune i krastavaca
Fina pikantna piletina
Špinatova juha s feta sirom
Bugarska pita od krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Piletina sa šafranom
Zabavni kineski ravioli
Riba u bijelom umaku
Salata od quinoe i povrća
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tunom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Palamida s čilijem i mangom
Piletina Kiev
Pečena janjetina s bademima
Hrskave tortice od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata sa skutom
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sunčani užitak mediterana
Senf s paprikama
Rebarca s grilla
Marinirano svinjsko pečenje
Pohane paprike
Cous-cous s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rižoto tortice
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Rajčica s kukuruzom
File steak na povrću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Finska - Juha s lososom
Zimski punč
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Ciganski odrezak
Dip od južnog voća
Juha od gljiva
Svinjski gulaš
Povrtni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Fino varivo v loncu
Špageti na kineski način
Salata s okruglicama od sira
Svinjski file s povrćem
Slasni BBQ burgeri
Salata s neobičnim preljevom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohana skuta
Punjene tikve
Teletina s pirjanim povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Juha od kelja sa sirom
Piletina s pistacijama
Singapurski ljuti omlet
Zapečeni poriluk
Crveno ljetno varivo
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina u finom mediteranskom umaku
Dagnje na buzaru
Caponata alla Podravka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranska rapsodija
Piletina s mascarponeom
Španjolski migas s bundevom
Popečci od bulgura s umakom
Sočna aromatična torta
Lungić u sendviču
Empanade s pestom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Šampinjoni u palačinki
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Špageti s acetom balsamicom
Lazanje u tavi
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Rižoto na španjolski način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Juha od bundeve s jabukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Recept za pomalo neobičan rižoto dolazi iz Engleske. Redoslijed pripreme je ponešto drugačiji od klasičnog, začini također ne spadaju u tipične, a za dekoraciju su izabrane – ploške kuhanog jajeta.

Sastojci

150 g Riže dugo zrno Zlato polje
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 list Vegeta Maestro lovora
prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
40 g maslaca
100 g luka
1 žličica Vegete
300 g Eva tuna komada u biljnom ulju
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za ukrašavanje:
3 jaja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Rižu operite i stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kuhanu rižu ocijedite.
  • 2 Vrhnje zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.
  • 3 Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga propirjajte i dodajte mu kuhanu rižu, Vegetu, tunu natrganu na komadiće, sve zalijte pripremljenim vrhnjem i kratko prokuhajte. Na kraju po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Konzerviranu tunu možete zamijeniti dimljenim filetima ribe.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno kuhanim jajima narezanima na ploške i posuto peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 341.46 43 43
Kalcij mg 69.61 7 7
Kalij mg 281.4 8 8
Niacin mg 14.72 105 74
Vitamin C mg 3.03 4 3
Vitamin D μg 210.94 105 105
Vitamin A μg 889.34 22 18
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 27.62 - -
Vlakna g 0.72 - -
Ugljikohidrati g 35.98 - -
Masti g 24.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke