Meni Search

Lagana depra

Riža s tunom

Fina pikantna piletina
Sočna aromatična torta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prežgana juha
Ciganski odrezak
Rebarca s grilla
Salata od tune i krastavaca
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s neobičnim preljevom
Zabavni kineski ravioli
Pohani zamotuljci
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ Steak & chips
Pileća prsa iz pećnice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Palamida s čilijem i mangom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Špageti s acetom balsamicom
Grčka seljačka salata
Voćna juha od višanja
Tjestenina u finom umaku
Piletina s pistacijama
Dalmatinska simfonija
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Singapurski ljuti omlet
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohane paprike
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni poriluk
Riba u bijelom umaku
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice
File steak na povrću
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Juha od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Rižoto tortice
Rižoto na španjolski način
Slatki lungić
Mediteranska rapsodija
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Palačinke s nadjevom od riže
Grdobina u pikantnoj šalši
Kuhana govedina s umakom od hrena
Švicarska juha sa sirom
Špinatova juha s feta sirom
Juha od kelja sa sirom
Teriyaki piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskave tortice od krumpira
Rosti
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina s mascarponeom
Lazanje u tavi
Slasni BBQ burgeri
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Juha od rikule i račića
Pileći štapići u ketchupu
Rižoto s tunom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od bulgura s umakom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pečena piletina s limunom
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Španjolski migas s bundevom
Uskršnja šunka na zabavan način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Zimski punč
Govedina s lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Biftek rolice
Piletina na tajlandski način
Pileća krilca s Coca-Colom
Cous-cous s povrćem
Finska - Juha s lososom
Marinirano svinjsko pečenje
Caponata alla Podravka
Salata s okruglicama od sira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od quinoe i povrća
Špageti na kineski način
Punjene tikve
Svinjski gulaš
Crveno ljetno varivo
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Hrenovke u panceti
Marokanska salata od krumpira i mrkve
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Fino varivo v loncu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjevene lignje
Mirisni prilog iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Pohani tofu s povrćem
Piletina s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata sa skutom
Piletina Kiev
Piletina u finom mediteranskom umaku
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Teletina s pirjanim povrćem
Dječje lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Mladi krumpir s ajvarom
Polupunjene paprike
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dip od južnog voća
Dagnje na buzaru
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Juha od bundeve s jabukom
Pohana skuta
Empanade s pestom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riblja juha s Malte
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna salata s piletinom
Senf s paprikama
Pita s crnim pivom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Sunčani užitak mediterana
Pečena janjetina s bademima
Marokanska salata s cous-cousom
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Recept za pomalo neobičan rižoto dolazi iz Engleske. Redoslijed pripreme je ponešto drugačiji od klasičnog, začini također ne spadaju u tipične, a za dekoraciju su izabrane – ploške kuhanog jajeta.

Sastojci

150 g Riže dugo zrno Zlato polje
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 list Vegeta Maestro lovora
prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
40 g maslaca
100 g luka
1 žličica Vegete
300 g Eva tuna komada u biljnom ulju
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za ukrašavanje:
3 jaja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Rižu operite i stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kuhanu rižu ocijedite.
  • 2 Vrhnje zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.
  • 3 Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga propirjajte i dodajte mu kuhanu rižu, Vegetu, tunu natrganu na komadiće, sve zalijte pripremljenim vrhnjem i kratko prokuhajte. Na kraju po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Konzerviranu tunu možete zamijeniti dimljenim filetima ribe.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno kuhanim jajima narezanima na ploške i posuto peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 341.46 43 43
Kalcij mg 69.61 7 7
Kalij mg 281.4 8 8
Niacin mg 14.72 105 74
Vitamin C mg 3.03 4 3
Vitamin D μg 210.94 105 105
Vitamin A μg 889.34 22 18
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 27.62 - -
Vlakna g 0.72 - -
Ugljikohidrati g 35.98 - -
Masti g 24.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke