Meni Search

Lagana depra

Riža s tunom

Ražnjići od lososa
Crveno ljetno varivo
Hrenovke u panceti
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskave tortice od krumpira
Mirisni prilog iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Juha od bundeve s jabukom
Pita s crnim pivom
BBQ Steak & chips
Slatki lungić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rižoto tortice
Empanade s pestom
Šampinjoni u palačinki
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Palačinke s nadjevom od riže
Singapurski ljuti omlet
Riba u bijelom umaku
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Lungić u sendviču
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohani tofu s povrćem
Biftek rolice
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Dagnje na buzaru
Dip od južnog voća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kineska juha s račićima i gljivama
Dalmatinska simfonija
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina Kiev
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Rosti
Riblja juha s Malte
Salata s okruglicama od sira
Rebarca s grilla
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Fino varivo v loncu
Proljetno meso i povrće iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Zimski punč
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Španjolski migas s bundevom
Hrskava pileća krilca
Voćna salata s piletinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Finska - Juha s lososom
Povrtni lonac
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fina pikantna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Salata sa skutom
Sočna aromatična torta
Grčka seljačka salata
Piletina u finom mediteranskom umaku
Caponata alla Podravka
Mediteranska rapsodija
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Juha od gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pečena piletina s limunom
Marinirano svinjsko pečenje
Kuhana govedina s umakom od hrena
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s acetom balsamicom
Lungić s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prežgana juha
Svinjski gulaš
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa iz pećnice
Osvježavajuća juha od krastavaca
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Govedina s lukom
Špageti na kineski način
Ciganski odrezak
Salata s neobičnim preljevom
Lazanje u tavi
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zabavni kineski ravioli
Mladi krumpir s ajvarom
Teletina s pirjanim povrćem
File steak na povrću
Pileća krilca s Coca-Colom
Juha od kelja sa sirom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Senf s paprikama
Punjene tikve
Cous-cous s povrćem
Meksička party salata
Zapečeni poriluk
Salata od quinoe i povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Polupunjene paprike
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina u finom umaku
Slasni BBQ burgeri
Povrtni ražnjići
Pohani zamotuljci
Dječje lazanje
Pečena janjetina s bademima
Pohana skuta
Piletina s pistacijama
Blagdanski rižoto s bakalarom
Švicarska juha sa sirom
Rajčica s kukuruzom
Piletina s mascarponeom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Piletina na tajlandski način
Pohane paprike
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata od tune i krastavaca
Špinatova juha s feta sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Juha od rikule i račića
Sunčani užitak mediterana
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto na španjolski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Recept za pomalo neobičan rižoto dolazi iz Engleske. Redoslijed pripreme je ponešto drugačiji od klasičnog, začini također ne spadaju u tipične, a za dekoraciju su izabrane – ploške kuhanog jajeta.

Sastojci

150 g Riže dugo zrno Zlato polje
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 list Vegeta Maestro lovora
prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
40 g maslaca
100 g luka
1 žličica Vegete
300 g Eva tuna komada u biljnom ulju
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za ukrašavanje:
3 jaja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Rižu operite i stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kuhanu rižu ocijedite.
  • 2 Vrhnje zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.
  • 3 Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga propirjajte i dodajte mu kuhanu rižu, Vegetu, tunu natrganu na komadiće, sve zalijte pripremljenim vrhnjem i kratko prokuhajte. Na kraju po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Konzerviranu tunu možete zamijeniti dimljenim filetima ribe.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno kuhanim jajima narezanima na ploške i posuto peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 341.46 43 43
Kalcij mg 69.61 7 7
Kalij mg 281.4 8 8
Niacin mg 14.72 105 74
Vitamin C mg 3.03 4 3
Vitamin D μg 210.94 105 105
Vitamin A μg 889.34 22 18
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 27.62 - -
Vlakna g 0.72 - -
Ugljikohidrati g 35.98 - -
Masti g 24.49 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke