Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Riža s tunom

Palamida s čilijem i mangom
Fileti lososa u finom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata od tune i krastavaca
Svinjska jetrica u umaku
Sočna pureća rolada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Pohani zamotuljci
Špinatova juha s feta sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Gulaš od gljiva
Kotleti u pivskom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rižoto s tunom
Rižoto na španjolski način
Zapečena ricotta
Srneći file na salatu
Jakobove kapice s umakom
Piletina na tajlandski način
Pureći hamburger
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Pileći štapići u ketchupu
Belgija - Salade Liégeoise
Omlet s paprikom i kukuruzom
Juha od rikule i račića
Dalmatinske polpete
Sočni pureći ražnjići
Caponata alla Podravka
Slatki lungić
Rosti
Piletina s pistacijama
Piletina s nadjevom od ajvara
Kobasica u pivu i pecivu
Pašticada
Grdobina u pikantnoj šalši
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Polupunjene paprike
Senf s paprikama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u košuljici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill vratina u sendviču
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina mediterana
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata s mora
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prilog od prokulica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s pistacijama
Pohane paprike
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Crveno ljetno varivo
Tjestenina u finom umaku
Piletina s kozjim sirom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Hladna juha od avokada
Grčka seljačka salata
Male teleće pitice
Mesna rolada u tijestu
Popečci od bulgura s umakom
Salata od liganja
Salata sa skutom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Svinjski file s povrćem
Fiš paprikaš
Pirjani kunić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Recept za pomalo neobičan rižoto dolazi iz Engleske. Redoslijed pripreme je ponešto drugačiji od klasičnog, začini također ne spadaju u tipične, a za dekoraciju su izabrane – ploške kuhanog jajeta.

Sastojci

150 g riže dugog zrna
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 list Lovor sušeni Podravka
prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
40 g maslaca
100 g luka
1 žličica Vegete
300 g Eva tuna komada u biljnom ulju
Crni papar mljeveni Podravka
Za ukrašavanje:
3 jaja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Rižu operite i stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kuhanu rižu ocijedite.
  • 2 Vrhnje zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.
  • 3 Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga propirjajte i dodajte mu kuhanu rižu, Vegetu, tunu natrganu na komadiće, sve zalijte pripremljenim vrhnjem i kratko prokuhajte. Na kraju po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Konzerviranu tunu možete zamijeniti dimljenim filetima ribe.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno kuhanim jajima narezanima na ploške i posuto peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 341.46 43 43
Kalcij mg 69.61 7 7
Kalij mg 281.4 8 8
Niacin mg 14.72 105 74
Vitamin C mg 3.03 4 3
Vitamin D μg 210.94 105 105
Vitamin A μg 889.34 22 18
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 27.62 - -
Vlakna g 0.72 - -
Ugljikohidrati g 35.98 - -
Masti g 24.49 - -

Podijeli s prijateljima