Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Riža s tunom

Piletina s pistacijama
Slatki lungić
Pohane paprike
Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečena ricotta
Kobasica u pivu i pecivu
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od liganja
Sočna aromatična torta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočni pureći ražnjići
Jakobove kapice s umakom
Dalmatinske polpete
Male teleće pitice
Papreni tart s marelicama
Pileća krilca s Coca-Colom
Voćna juha od višanja
Rižoto na španjolski način
Špinatova juha s feta sirom
Salata od tune i krastavaca
Hladna juha od avokada
Street food kuglice
Omlet s paprikom i kukuruzom
Tjestenina mediterana
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Caponata alla Podravka
Popečci od bulgura s umakom
Fiš paprikaš
Polupunjene paprike
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kotleti u pivskom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Pohani zamotuljci
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Cipar - Lungić na ciparski
Švicarska juha sa sirom
Sočna pureća rolada
Pašticada
Piletina s nadjevom od ajvara
Senf s paprikama
Salata sa skutom
Rižoto s tunom
Pureći hamburger
Juha od rikule i račića
Crveno ljetno varivo
Gulaš od gljiva
Grčka seljačka salata
Vegetina enchilada
Rajčica s kukuruzom
Pileći štapići u ketchupu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Energetske kuglice s kurkumom
Špageti s pistacijama
Rosti
Ražnjići od lososa
Riba u bijelom umaku
Čarobni štapići
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Empanade s pestom
Pečena piletina s limunom
Tjestenina u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjska jetrica u umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Mesna rolada u tijestu
Krumpir u košuljici
Prilog od prokulica
Piletina na tajlandski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Recept za pomalo neobičan rižoto dolazi iz Engleske. Redoslijed pripreme je ponešto drugačiji od klasičnog, začini također ne spadaju u tipične, a za dekoraciju su izabrane – ploške kuhanog jajeta.

Sastojci

150 g riže dugog zrna
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 list Lovor sušeni Podravka
prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
40 g maslaca
100 g luka
1 žličica Vegete
300 g Eva tuna komada u biljnom ulju
Crni papar mljeveni Podravka
Za ukrašavanje:
3 jaja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Rižu operite i stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kuhanu rižu ocijedite.
  • 2 Vrhnje zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.
  • 3 Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga propirjajte i dodajte mu kuhanu rižu, Vegetu, tunu natrganu na komadiće, sve zalijte pripremljenim vrhnjem i kratko prokuhajte. Na kraju po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Konzerviranu tunu možete zamijeniti dimljenim filetima ribe.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno kuhanim jajima narezanima na ploške i posuto peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 341.46 43 43
Kalcij mg 69.61 7 7
Kalij mg 281.4 8 8
Niacin mg 14.72 105 74
Vitamin C mg 3.03 4 3
Vitamin D μg 210.94 105 105
Vitamin A μg 889.34 22 18
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 27.62 - -
Vlakna g 0.72 - -
Ugljikohidrati g 35.98 - -
Masti g 24.49 - -

Podijeli s prijateljima