Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Riža s tunom

Grill vratina u sendviču
Piletina s nadjevom od ajvara
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pileći štapići u ketchupu
Grčka seljačka salata
Salata od tune i krastavaca
Pirjani kunić
Prilog od prokulica
Piletina s pistacijama
Palamida s čilijem i mangom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kotleti u pivskom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Juha od rikule i račića
Špageti s pistacijama
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Hrskava pileća krilca
Pureći hamburger
Fileti lososa u finom umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Zapečena ricotta
Omlet s paprikom i kukuruzom
Salata sa skutom
Salata od liganja
Piletina na tajlandski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mesna rolada u tijestu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Male teleće pitice
Krumpir u košuljici
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Senf s paprikama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohani zamotuljci
Rajčica s kukuruzom
Jakobove kapice s umakom
Svinjska jetrica u umaku
Pečena piletina s limunom
Fiš paprikaš
Gulaš od gljiva
Špinatova juha s feta sirom
Pohane paprike
Caponata alla Podravka
Crveno ljetno varivo
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Polupunjene paprike
Pašticada
Hladna juha od avokada
Sočni pureći ražnjići
Slatki lungić
Dalmatinske polpete
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od bulgura s umakom
Voćna juha od višanja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Cipar - Lungić na ciparski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rižoto na španjolski način
Belgija - Salade Liégeoise
Rižoto s tunom
Salata s mora
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Tjestenina u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Riba u bijelom umaku
Tjestenina mediterana
Rosti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Recept za pomalo neobičan rižoto dolazi iz Engleske. Redoslijed pripreme je ponešto drugačiji od klasičnog, začini također ne spadaju u tipične, a za dekoraciju su izabrane – ploške kuhanog jajeta.

Sastojci

150 g riže dugog zrna
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 list Lovor sušeni Podravka
prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
40 g maslaca
100 g luka
1 žličica Vegete
300 g Eva tuna komada u biljnom ulju
Crni papar mljeveni Podravka
Za ukrašavanje:
3 jaja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Rižu operite i stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kuhanu rižu ocijedite.
  • 2 Vrhnje zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.
  • 3 Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga propirjajte i dodajte mu kuhanu rižu, Vegetu, tunu natrganu na komadiće, sve zalijte pripremljenim vrhnjem i kratko prokuhajte. Na kraju po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Konzerviranu tunu možete zamijeniti dimljenim filetima ribe.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno kuhanim jajima narezanima na ploške i posuto peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 341.46 43 43
Kalcij mg 69.61 7 7
Kalij mg 281.4 8 8
Niacin mg 14.72 105 74
Vitamin C mg 3.03 4 3
Vitamin D μg 210.94 105 105
Vitamin A μg 889.34 22 18
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 27.62 - -
Vlakna g 0.72 - -
Ugljikohidrati g 35.98 - -
Masti g 24.49 - -

Podijeli s prijateljima