Meni Search

Fitness freak

Rižini ravioli s mozzarellom

Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Polupunjene paprike
Tagliatelle s pečenim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tjestenina mediterana
Lignje s povrćem i smokvama
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Cous-cous s povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Krem juha od tikvica
Mediteranska rapsodija
Vege odresci s marinadom
Beskvasne calzone
Kaštelanski makaruni
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fina pikantna piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Raskošna ljetna tava
Mediteranski grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vol-au-vent s gljivama
Špageti s acetom balsamicom
Osvježavajući smoothie
Brzo jelo od teletine i povrća
Marokanska salata s cous-cousom
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata s neobičnim preljevom
Meksička party salata
Nadjevene lignje
Salata sa skutom
Ljetna pileća salata
Finska - Juha s lososom
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od liganja
Salata s mora
Salata od tune i povrća
Povrtni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kokošja juha s požirakima
Rižoto na španjolski način
Zapečena ricotta
Polpete od slanutka s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brzi detoks doručak
Juha od kelja sa sirom
Popečci od cvjetače
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Bruskete s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Čarobna ljetna piletina
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Crveno ljetno varivo
Riblja juha s Malte
Brusketa s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina u finom mediteranskom umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grdobina u pikantnoj šalši
Rižoto s tunom
Roštilj s umakom Romesco
Zelena torta
Ljetni lungić
Kozice s rižom
Grčka seljačka salata
Oslić s maslinama
Prilog od prokulica
Caponata alla Podravka
Punjeni filet brancina
Ražnjići od lososa
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Mirisni prilog iz pećnice
Palamida s čilijem i mangom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Salata s okruglicama od sira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Ljubavne šurlice
Juha od bundeve s jabukom
Cartoccio od bijele ribe
Čudotvorni čaj za detoks
Dip od južnog voća
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Grill povrće na salatu
Pita s crnim pivom
Pikantne grickalice
Topla salata barba Frane
Popečci od bulgura s umakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od quinoe i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bezglutenski ravioli sa sirom uz maslinovo ulje jednostavan su i ukusan obrok.

Sastojci

300 g rižinog brašna
½ žličice soli
40 ml maslinova ulja
200 ml kipuće vode
125 g mozzarelle
Za umak:
1 Sjeckana rajčica Podravka
3 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
svježi bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte sol i prelijte kipućom vodom.
  • 2 Zatim dodajte maslinovo ulje i zamijesite tijesto.
  • 3 Oblikujte kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite ga odmarati oko 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite umak. Na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu mediteran, papar i bosiljak.
  • 5 Odmoreno tijesto podijelite na manje dijelove, svaki dio stavite između dva papira za pečenje i razvaljajte tako da budu što tanji.
  • 6 Razvaljano tijesto izrežite uz pomoć okruglog kalupa. Na pola količine izrezanog tijesta na sredinu svakog kruga stavite ploškicu mozzarelle, preklopite preostalim krugovima tijesta i stisnite rubove.
  • 7 Stavite pažljivo kuhati nekoliko minuta te pažljivo izvadite.

Savjet

Višak pripremljenih raviola rasporedite na ravnu tacnu i zamrznite.

Rižina tjestenina je blagog i neutralnog okusa, stoga ju možete poslužiti i s različitim drugim umacima.

Posluživanje

Rižine raviole prelijte umakom od rajčice, pospite parmezanom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 263.25 33 33
Kalcij mg 293.23 29 29
Kalij mg 363.8 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.76 11 11
Niacin mg 5.5 39 28
Vitamin D μg 1.62 1 1
Vitamin A μg 874.67 22 17
Sol g 1.28 0 0
Bjelančevine g 14.35 - -
Vlakna g 3.13 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.39 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.08 - -
- zasićene masne kiseline g 6.33 - -
Masti g 25.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke