Meni Search

Superwoman

Rižini ravioli s mozzarellom

Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Marinirane srdele
Piletina u pivu
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Bouillabaisse
Grill vratina u sendviču
Špageti mediteraneo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Lignji po gosposki
Tjestenina fuži s tartufima
Male teleće pitice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Punjena teleća prsa
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s grilla
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slatka patka
Piletina u aromatičnom omotaču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cous-cous s povrćem
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
BBQ cheeseburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riblji ražnjići
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Brudet
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci s umakom od kupina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini shepherd's pie
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje u tavi
Bugarska pita od krumpira
Gulaš od oslića i povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Energetske kuglice s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s kozjim sirom
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brownie s kajenskim paprom
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Pileći bataci s umakom od luka
Teriyaki piletina
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Obojeni hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bezglutenski ravioli sa sirom uz maslinovo ulje jednostavan su i ukusan obrok.

Sastojci

300 g rižinog brašna
½ žličice soli
40 ml maslinova ulja
200 ml kipuće vode
125 g mozzarelle
Za umak:
1 Sjeckana rajčica Podravka
3 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
svježi bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte sol i prelijte kipućom vodom.
  • 2 Zatim dodajte maslinovo ulje i zamijesite tijesto.
  • 3 Oblikujte kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite ga odmarati oko 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite umak. Na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu mediteran, papar i bosiljak.
  • 5 Odmoreno tijesto podijelite na manje dijelove, svaki dio stavite između dva papira za pečenje i razvaljajte tako da budu što tanji.
  • 6 Razvaljano tijesto izrežite uz pomoć okruglog kalupa. Na pola količine izrezanog tijesta na sredinu svakog kruga stavite ploškicu mozzarelle, preklopite preostalim krugovima tijesta i stisnite rubove.
  • 7 Stavite pažljivo kuhati nekoliko minuta te pažljivo izvadite.

Savjet

Višak pripremljenih raviola rasporedite na ravnu tacnu i zamrznite.

Rižina tjestenina je blagog i neutralnog okusa, stoga ju možete poslužiti i s različitim drugim umacima.

Posluživanje

Rižine raviole prelijte umakom od rajčice, pospite parmezanom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 263.25 33 33
Kalcij mg 293.23 29 29
Kalij mg 363.8 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.76 11 11
Niacin mg 5.5 39 28
Vitamin D μg 1.62 1 1
Vitamin A μg 874.67 22 17
Sol g 1.28 0 0
Bjelančevine g 14.35 - -
Vlakna g 3.13 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.39 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.08 - -
- zasićene masne kiseline g 6.33 - -
Masti g 25.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke