Meni Search

Superwoman

Rižini ravioli s mozzarellom

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Popečci od cvjetače
Gulaš od oslića i povrća
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Riblji ražnjići
Ljetni ražnjići
Srneći file na salatu
Lazanje u tavi
Sočna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Brudet
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Finska - Juha s lososom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s kozjim sirom
Dječje lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci u umaku s češnjakom
Obojeni hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Teriyaki piletina
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s grila
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Cous-cous s povrćem
Bruskete s povrćem
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Slatka patka
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Bouillabaisse
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dip od južnog voća
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisna pureća rolada
Ljetni lungić
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Rižoto s dagnjama
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Brownie s kajenskim paprom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini shepherd's pie
Rebarca s graškom
Male teleće pitice
Meksička party salata
Lignji po gosposki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Punjena teleća prsa
Bugarska pita od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Pureća rolada s mlincima
BBQ cheeseburger
Marinirane srdele
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti mediteraneo
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bezglutenski ravioli sa sirom uz maslinovo ulje jednostavan su i ukusan obrok.

Sastojci

300 g rižinog brašna
½ žličice soli
40 ml maslinova ulja
200 ml kipuće vode
125 g mozzarelle
Za umak:
1 Sjeckana rajčica Podravka
3 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
svježi bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte sol i prelijte kipućom vodom.
  • 2 Zatim dodajte maslinovo ulje i zamijesite tijesto.
  • 3 Oblikujte kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite ga odmarati oko 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite umak. Na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu mediteran, papar i bosiljak.
  • 5 Odmoreno tijesto podijelite na manje dijelove, svaki dio stavite između dva papira za pečenje i razvaljajte tako da budu što tanji.
  • 6 Razvaljano tijesto izrežite uz pomoć okruglog kalupa. Na pola količine izrezanog tijesta na sredinu svakog kruga stavite ploškicu mozzarelle, preklopite preostalim krugovima tijesta i stisnite rubove.
  • 7 Stavite pažljivo kuhati nekoliko minuta te pažljivo izvadite.

Savjet

Višak pripremljenih raviola rasporedite na ravnu tacnu i zamrznite.

Rižina tjestenina je blagog i neutralnog okusa, stoga ju možete poslužiti i s različitim drugim umacima.

Posluživanje

Rižine raviole prelijte umakom od rajčice, pospite parmezanom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 263.25 33 33
Kalcij mg 293.23 29 29
Kalij mg 363.8 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.76 11 11
Niacin mg 5.5 39 28
Vitamin D μg 1.62 1 1
Vitamin A μg 874.67 22 17
Sol g 1.28 0 0
Bjelančevine g 14.35 - -
Vlakna g 3.13 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.39 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.08 - -
- zasićene masne kiseline g 6.33 - -
Masti g 25.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke