Meni Search

Superwoman

Rižini ravioli s mozzarellom

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Ramstek s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dječje lazanje
Blagdanska rolada
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada voli penne a ti mene
Cous-cous s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureća rolada s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Lignji po gosposki
Piletina s kozjim sirom
Teriyaki piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavo pečeno pile
Teleći savici u umaku od grejpa
Finska - Juha s lososom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bouillabaisse
BBQ cheeseburger
Pogača sa sardinom
Bruskete s povrćem
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Marinirane srdele
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Male teleće pitice
Pizza sirni jastučići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani zamotuljci
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Bruskete od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Srneći file na salatu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riblji ražnjići
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brudet
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Bakalar s krumpirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Piletina s mascarponeom
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s grila
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tuna burger
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Salata s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti mediteraneo
Piletina u pivu
Gulaš od oslića i povrća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bezglutenski ravioli sa sirom uz maslinovo ulje jednostavan su i ukusan obrok.

Sastojci

300 g rižinog brašna
½ žličice soli
40 ml maslinova ulja
200 ml kipuće vode
125 g mozzarelle
Za umak:
1 Sjeckana rajčica Podravka
3 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
svježi bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte sol i prelijte kipućom vodom.
  • 2 Zatim dodajte maslinovo ulje i zamijesite tijesto.
  • 3 Oblikujte kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite ga odmarati oko 30 minuta.
  • 4 Za to vrijeme pripremite umak. Na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri, dodajte Vegetu mediteran, papar i bosiljak.
  • 5 Odmoreno tijesto podijelite na manje dijelove, svaki dio stavite između dva papira za pečenje i razvaljajte tako da budu što tanji.
  • 6 Razvaljano tijesto izrežite uz pomoć okruglog kalupa. Na pola količine izrezanog tijesta na sredinu svakog kruga stavite ploškicu mozzarelle, preklopite preostalim krugovima tijesta i stisnite rubove.
  • 7 Stavite pažljivo kuhati nekoliko minuta te pažljivo izvadite.

Savjet

Višak pripremljenih raviola rasporedite na ravnu tacnu i zamrznite.

Rižina tjestenina je blagog i neutralnog okusa, stoga ju možete poslužiti i s različitim drugim umacima.

Posluživanje

Rižine raviole prelijte umakom od rajčice, pospite parmezanom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 263.25 33 33
Kalcij mg 293.23 29 29
Kalij mg 363.8 10 10
Pantotenska kiselina mg 0.76 11 11
Niacin mg 5.5 39 28
Vitamin D μg 1.62 1 1
Vitamin A μg 874.67 22 17
Sol g 1.28 0 0
Bjelančevine g 14.35 - -
Vlakna g 3.13 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.39 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 16.08 - -
- zasićene masne kiseline g 6.33 - -
Masti g 25.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke