Meni Search

Fitness freak

Rižoto na španjolski način

Salata s okruglicama od sira
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Raskošna ljetna tava
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cartoccio od bijele ribe
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od bulgura s umakom
Salata od liganja
Salata sa skutom
Kineska juha s račićima i gljivama
Brzo jelo od teletine i povrća
Osvježavajuća juha od krastavaca
Bruskete od cvjetače
Mediteranski grill
Mirisni prilog iz pećnice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Popečci od cvjetače
Polpete od slanutka s kurkumom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Palamida s čilijem i mangom
Ljetni lungić
Salata s mora
Rižoto s tunom
Topla salata barba Frane
Orada s krumpirom i mladim lukom
Račići na posteljici od povrća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tri vrste gljiva
Oslić s maslinama
Grčka seljačka salata
Bruskete s povrćem
Dip od južnog voća
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Brzi detoks doručak
Belgija - Salade Liégeoise
Rižini ravioli s mozzarellom
Povrtni ražnjići
Pikantne grickalice
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čarobna ljetna piletina
Zelena torta
Ražnjići od lososa
Osvježavajući smoothie
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Brusketa s avokadom
Caponata alla Podravka
Kozice s rižom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vol-au-vent s gljivama
Zapečena ricotta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prilog od prokulica
Energetske kuglice s kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grill povrće na salatu
Čudotvorni čaj za detoks
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Cous-cous s povrćem
Finska - Juha s lososom
Meksička party salata
Beskvasne calzone
Brancinovo oko
Mediteranska rapsodija
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Krem juha od tikvica
Punjeni filet brancina
Tjestenina mediterana
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Pita s crnim pivom
Juha od bundeve s jabukom
Polupunjene paprike
Marinirana piletina s roštilja
Salata od tune i povrća
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
Mediteranski špageti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od quinoe i povrća
Juha od kelja sa sirom
Riblja juha s Malte
Ljubavne šurlice
Proljetno meso i povrće iz woka
Kokošja juha s požirakima
Ljetna pileća salata
Špageti s acetom balsamicom
Tjestenina fuži s tartufima
Crveno ljetno varivo
Salata od pečene rotkvice sa medom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke