Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto na španjolski način

Pileća prsa iz pećnice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od rikule i račića
Oslić s maslinama
Salata s mora
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Palačinke s nadjevom od riže
Male teleće pitice
Lignje na šumskom rižotu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zapečena ricotta
Juha od bundeve s jabukom
Pirjani kunić
Pohane paprike
Sočna aromatična torta
Zlatna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Polupunjene paprike
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s neobičnim preljevom
Sočna Wellington pečenka
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Papreni tart s marelicama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Uskršnja šunka na zabavan način
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zabavni kineski ravioli
Zanimljiva salata s kikirikijem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mesne okruglice u umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje punjene crvenim radićem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rolice od blitve
Salata od quinoe i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Cous-cous s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata u košaricama od parmezana
Raskošna ljetna tava
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna rebarca
Juha od cvjetače i camemberta
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Zimski punč
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Polpete od slanutka s kurkumom
Caponata alla Podravka
Prežgana juha
Kozice s rižom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice
Vegetina enchilada
Pohani tofu s povrćem
Popečci od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Brusketa s avokadom
Prilog od prokulica
Fina pikantna piletina
Rižoto tortice
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od soma
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Kuglice od riže i svježeg sira
Empanade s pestom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljubavne šurlice
Marokanska salata s cous-cousom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od tune i povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Čudotvorni čaj za detoks
Ražnjići od lososa
Savici sa špinatom i satricom od sira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Lignje i tikvice na štapiću
Mini lazanje
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pileći gulaš
Grčka seljačka salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s mascarponeom
Govedina s lukom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohana skuta
Senf s paprikama
Krumpir u košuljici
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Voćna juha od višanja
Čarobni štapići
Grill povrće na salatu
Crveno ljetno varivo
Povrtni ražnjići
Rosti
Popečci od bulgura s umakom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rižoto s tunom
Piletina s pistacijama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete od cvjetače
Žuti medaljoni
Španjolski migas s bundevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke