Meni Search

Na izmaku snaga

Rižoto na španjolski način

Pohani zamotuljci
Tjestenina mediterana
Sočna aromatična torta
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riža s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Juha od rikule i račića
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slatki lungić
Fiš paprikaš
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Papreni tart s marelicama
Srneći file na salatu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Male teleće pitice
Pileći štapići u ketchupu
Salata od tune i krastavaca
Švicarska juha sa sirom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata s mora
Tjestenina u finom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Rižoto s tunom
Popečci od bulgura s umakom
Hladna juha od avokada
Caponata alla Podravka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Empanade s pestom
Svinjski file s povrćem
Špinatova juha s feta sirom
Rosti
Prilog od prokulica
Zapečena ricotta
Salata sa skutom
Piletina s pistacijama
Čarobni štapići
Hrskava pileća krilca
Mesna rolada u tijestu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grdobina u pikantnoj šalši
Polupunjene paprike
Vegetina enchilada
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti s pistacijama
Sočni pureći ražnjići
Prežgana juha
Krumpir u košuljici
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ražnjići od lososa
Dalmatinske polpete
Pašticada
Gulaš od gljiva
Sočna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina s kozjim sirom
Riba u bijelom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grčka seljačka salata
Piletina na tajlandski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Jakobove kapice s umakom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pureći hamburger
Crveno ljetno varivo
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjska jetrica u umaku
Rajčica s kukuruzom
Pohane paprike
Senf s paprikama
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima