Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Rižoto na španjolski način

Čarobni štapići
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Riba u bijelom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rosti
Prilog od prokulica
Hladna juha od avokada
Kotleti u pivskom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Senf s paprikama
Srneći file na salatu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rajčica s kukuruzom
Krumpir u košuljici
Pirjani kunić
Popečci od bulgura s umakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohani zamotuljci
Tjestenina mediterana
Zapečena ricotta
Voćna juha od višanja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Salata sa skutom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riža s tunom
Vegetina enchilada
Slatki lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Palamida s čilijem i mangom
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Grčka seljačka salata
Tjestenina u finom umaku
Crveno ljetno varivo
Jakobove kapice s umakom
Juha od rikule i račića
Salata od liganja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Fileti lososa u finom umaku
Pohane paprike
Energetske kuglice s kurkumom
Male teleće pitice
Špageti s pistacijama
Pileća krilca s Coca-Colom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Polupunjene paprike
Gulaš od gljiva
Piletina na tajlandski način
Grill vratina u sendviču
Švicarska juha sa sirom
Salata od tune i krastavaca
Papreni tart s marelicama
Fiš paprikaš
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći štapići u ketchupu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna aromatična torta
Hrskava pileća krilca
Pečena piletina s limunom
Mesna rolada u tijestu
Svinjska jetrica u umaku
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rižoto s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Dalmatinske polpete
Piletina s kozjim sirom
Pureći hamburger
Cipar - Lungić na ciparski
Špinatova juha s feta sirom
Empanade s pestom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Street food kuglice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s pistacijama
Pašticada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Caponata alla Podravka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima