Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Rižoto na španjolski način

Pohane paprike
Pureći hamburger
Pašticada
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rosti
Piletina s kozjim sirom
Polupunjene paprike
Crveno ljetno varivo
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Palamida s čilijem i mangom
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
Riža s tunom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Belgija - Salade Liégeoise
Mesna rolada u tijestu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileći štapići u ketchupu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Grčka seljačka salata
Piletina na tajlandski način
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Rajčica s kukuruzom
Pileća krilca s Coca-Colom
Srneći file na salatu
Juha od rikule i račića
Caponata alla Podravka
Špinatova juha s feta sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Senf s paprikama
Gulaš od gljiva
Svinjska jetrica u umaku
Slatki lungić
Salata od tune i krastavaca
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir u košuljici
Dalmatinske polpete
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Špageti s pistacijama
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina mediterana
Salata s mora
Rižoto s tunom
Prilog od prokulica
Male teleće pitice
Salata sa skutom
Zapečena ricotta
Pohani zamotuljci
Cipar - Lungić na ciparski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hladna juha od avokada
Riba u bijelom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Tjestenina u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
Fiš paprikaš
Voćna juha od višanja
Piletina s pistacijama
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jakobove kapice s umakom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima