Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Rižoto na španjolski način

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s pistacijama
Prežgana juha
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pašticada
Salata od tune i krastavaca
Pohane paprike
Pureći hamburger
Pileći štapići u ketchupu
Ražnjići od lososa
Slatki lungić
Grill vratina u sendviču
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Papreni tart s marelicama
Jakobove kapice s umakom
Popečci od bulgura s umakom
Svinjska jetrica u umaku
Rižoto s tunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Švicarska juha sa sirom
Caponata alla Podravka
Pohani zamotuljci
Piletina na tajlandski način
Salata od liganja
Vegetina enchilada
Male teleće pitice
Špinatova juha s feta sirom
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Senf s paprikama
Juha od rikule i račića
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileća krilca s Coca-Colom
Riža s tunom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kotleti u pivskom umaku
Sočna aromatična torta
Tjestenina mediterana
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prilog od prokulica
Salata s mora
Srneći file na salatu
Pečena piletina s limunom
Empanade s pestom
Tjestenina u finom umaku
Crveno ljetno varivo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Gulaš od gljiva
Piletina s nadjevom od ajvara
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Hladna juha od avokada
Grčka seljačka salata
Čarobni štapići
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rajčica s kukuruzom
Cipar - Lungić na ciparski
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Polupunjene paprike
Kobasica u pivu i pecivu
Energetske kuglice s kurkumom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Krumpir u košuljici
Špageti s pistacijama
Hrskava pileća krilca
Salata sa skutom
Rosti
Fiš paprikaš
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Dalmatinske polpete
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesna rolada u tijestu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečena ricotta
Pirjani kunić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima