Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Rižoto na španjolski način

Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina mediterana
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Polupunjene paprike
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Špinatova juha s feta sirom
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Krumpir u košuljici
Piletina s pistacijama
Svinjski file s povrćem
Jakobove kapice s umakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pureći hamburger
Pohani zamotuljci
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjska jetrica u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s kozjim sirom
Senf s paprikama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileća krilca s Coca-Colom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Mesna rolada u tijestu
Slatki lungić
Kobasica u pivu i pecivu
Fiš paprikaš
Pohane paprike
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s nadjevom od ajvara
Juha od rikule i račića
Riža s tunom
Crveno ljetno varivo
Rajčica s kukuruzom
Rosti
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina u finom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Špageti s pistacijama
Piletina na tajlandski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Male teleće pitice
Grill vratina u sendviču
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Grdobina u pikantnoj šalši
Prilog od prokulica
Kotleti u pivskom umaku
Salata s mora
Cipar - Lungić na ciparski
Salata od tune i krastavaca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Gulaš od gljiva
Salata sa skutom
Zapečena ricotta
Dalmatinske polpete
Caponata alla Podravka
Pašticada
Rižoto s tunom
Hrskava pileća krilca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grčka seljačka salata
Hladna juha od avokada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rižoto bogat kurkumom i chilijem s komadićima finog filea ponudite s narezanim listićima mladoga luka.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
2 žličice Slatke paprike crvene mljevene Podravka
pola žličice Chilija u prahu Podravka
1 žličica Kurkume Podravka
prstohvat šafrana
130 g luka
2 češnja češnjaka
500 g pilećih filea
sok 1 naranče
1 žličica naribane narančine korice
300 g riže Arborio Podravka
150 ml bijelog vina
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žlice nasjeckanih listova mladoga luka
1 žlica Vegete
Crni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popržite, a zatim mu dodajte sitno nasjeckani češnjak i piletinu narezanu na kockice.
  • 2 Sve zajedno kratko popržite, dodajte slatku papriku, čili, kurkumu, šafran, Vegetu, naribane narančine korice i rižu.
  • 3 Podlijte vinom, pa pirjajte u poklopljenoj posudi na laganoj vatri uz često miješanje i podlijevanje vodom.
  • 4 Potkraj dodajte peršin, papar i narančin sok. Kad je riža kuhana, maknite je s vatre.

Savjet

Rižoto mora imati dovoljno tekućine da ne bude suh, a riža ne smije biti prekuhana. Arborio riža odlična je za pripremu rižota jer joj zrna sadrže veliku količinu škroba koji se otpušta tijekom kuhanja, a rezultat je kremasti rižoto.

Posluživanje

Poslužite posuto narezanim listićima mladoga luka.

Podijeli s prijateljima