Meni Search

Leptirići u trbuhu

Rižoto s dagnjama

Povrtni ražnjići
Uskršnja šunka na zabavan način
Mirisni prilog iz pećnice
Salata s neobičnim preljevom
Puretina s jabukom iz pećnice
Zapečeni poriluk
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Krem juha od tikvica
Salata od tune i povrća
Juha od kelja sa sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti mediteraneo
Teletina s pirjanim povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ramstek s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Hrskavi krumpir iz pećnice
Zapečena ricotta
Salata s pečenim povrćem
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina mediterana
Pita s muškatnom bundevom i makom
Paprene pogačice
Dip od južnog voća
Raskošna ljetna tava
Teriyaki piletina
Jakobove kapice s umakom
Čarobna ljetna piletina
Polpete od slanutka s kurkumom
Pizza s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Meso u woku na indonezijski način
Slatki ostaci s cimetom
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna Wellington pečenka
Caponata alla Podravka
Krumpir u košuljici
Punjena pečenka u vinu
Proljetno meso i povrće iz woka
Kozice s rižom
Rajčica s kukuruzom
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Švicarska juha sa sirom
Lignje i tikvice na štapiću
Salata od pečene rotkvice sa medom
Popečci od cvjetače
Voćna salata s piletinom
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s pistacijama
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljubavne šurlice
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto tortice
Kuglice od riže i svježeg sira
Pljukanci s pršutom i rikulom
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od bulgura s umakom
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Finska - Juha s lososom
Fileti lososa u finom umaku
Biftek u zelenom papru
Bruskete s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u paketiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Vol-au-vent s gljivama
Grčka seljačka salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od liganja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Dalmatinska simfonija
Pohani zamotuljci
Mini lazanje
Pileća prsa u umaku od naranče
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Dječje lazanje
Salata s mora
Špageti s acetom balsamicom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Papreni tart s marelicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riblja juha s Malte
Meksička party salata
Fina pikantna piletina
Košarice od lisnatog tijesta
Palačinke s nadjevom od riže
Oslić s maslinama
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Pikantni gulaš
Pileća krilca s Coca-Colom
Punjeni filet brancina
Slatko twist pile
Pečene banane s kajenskim paprom
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Penne s radičem
Biftek rolice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Crne školjke u rižotu s kurkumom oduševit će ljubitelje šarmantnih jela s Mediterana i osvojiti vas okusom dagnji u rižotu.

Sastojci

200 g Riže arborio Podravka
100 g luka
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 g svježih šparoga
1 žličica Vegeta Maestro kurkume
2 Povrtna temeljca za jela Podravka
5 češanja češnjak
½ vezice peršina
1,5 kg svježih pedoća (dagnji)
100 ml bijelog vina
1 žličica krušnih mrvica

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Na 3 žlice maslinova ulja popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
  • 2 Dodajte rižu, popecite dok se ne zastakli, a zatim je podlijte s toplom vodom i umiješajte povrtne temeljce. Podlijevajući vodom uz povremeno miješanje pirjajte rižu.
  • 3 Na pola kuhanja dodajte kurkumu i samo vrhove šparoga.
  • 4 U drugoj posudi na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite sitno nasjeckani češnjak i peršin. Zatim dodajte očišćene i oprane dagnje i podlijte s bijelim vinom.
  • 5 Posudu poklopite, protresite i kuhajte dok se školjke ne otvore. Školjke puste tekućinu i slane su. Na samom kraju dodajte malo krušnih mrvica.

Savjet

Školjke moraju biti svježe, dobro očišćene, a one koje se ne otvore tijekom kuhanja bacite.

Posluživanje

Rižu složite na sredinu tanjura, na nju stavite nekoliko školjki i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 798.77 100 100
Kalcij mg 133.9 13 13
Kalij mg 1422.66 38 38
Pantotenska kiselina mg 2.06 29 29
Vitamin D μg 2.58 1 1
Vitamin A μg 989.01 25 20
Sol g 46.8 2 2
Bjelančevine g 0.44 - -
Ugljikohidrati g 64.83 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.72 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 12.52 - -
- zasićene masne kiseline g 4.1 - -
Masti g 23.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke