Meni Search

Superman

Rižoto s tri vrste gljiva

Pileći gulaš
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s nadjevom od ajvara
Mladi krumpir s ajvarom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileća prsa iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pureća rolada s mlincima
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Kokošja juha s požirakima
Ramstek i salata s roštilja
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Riba u škartocu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Macho hamburger
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Dječje lazanje
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Ljetni lungić
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pašticada s njokima
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s graškom
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Obojeni hamburger
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice na ražnjiću
Teriyaki piletina
Bruskete od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavo pečeno pile
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Zlatna piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s kozjim sirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Tjestenina u finom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Tuna burger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brusketa s avokadom
Dip od južnog voća
Lazanje u tavi
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Nadjevene lignje
Brownie s kajenskim paprom
Sočna pureća rolada
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti mediteraneo
Koprivnički odojak
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma tri vrste gljiva, celerova stabljika i pikantan temeljac daju osobnost ovom rižotu od gljiva, a uz brzu pripremu, pravi su mamac za njegovo kušanje.

Sastojci

50 g maslaca
200 g poriluka
100 g celerove stabljike
300 g bukovača
300 g šampinjona
150 g shiitake gljiva
200 g riže
Za temeljac:
450 ml vode
Lovor sušeni Podravka
50 ml vina
1 žlica Vegete pikant
2-3 zrna borovice
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Temeljac pripremite tako da, u kipuću vodu stavite lovorov list, vino, Vegetu pikant i borovicu. Sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
  • 2 Na otopljenom maslacu kratko popecite poriluk narezan na kolutiće i narezanu stabljiku celera.
  • 3 Dodajte bukovače, šampinjone i shiitake gljive narezane na četvrtine.
  • 4 Gljive s povrćem pirjajte oko 5 minuta, a nakon toga dodajte rižu, podlijte temeljcem i lagano pirjajte oko 15-20 minuta. Tijekom pirjanja rižoto podlijevajte temeljcem.

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite peršinom i parmezanom.

Male tajne

U pripremi rižota vrlo je važan temeljac. Naš se priprema vrlo jednostavno, primjena je široka, ne samo za sve vrste rižota (mesni, riblji, povrtni), nego i za sva jela koja se tijekom pripreme podlijevaju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 239.92 30 30
Kalcij mg 70.63 7 7
Kalij mg 888.67 24 24
Niacin mg 9.78 70 49
Vitamin C mg 15.71 21 17
Vitamin D μg 149.5 75 75
Vitamin A μg 512 13 10
Sol g 1.49 0 0
Bjelančevine g 5.3 - -
Vlakna g 3.86 - -
Ugljikohidrati g 60.56 - -
Masti g 11.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke