Meni Search

Superman

Rižoto s tri vrste gljiva

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Piletina u pivu
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Bruskete s povrćem
Macho hamburger
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani zamotuljci
Brancinovo oko
Bruskete od cvjetače
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Salata s mljevenim mesom
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje u tavi
Pureća rolada s mlincima
Srneći file na salatu
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s grilla
Dječje lazanje
Pašticada s njokima
Piletina Kiev
Ljetni lungić
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek s povrćem
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek i salata s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Koprivnički odojak
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s kozjim sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Špageti mediteraneo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavo pečeno pile
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kokošja juha s požirakima
Jabučni krumpirići s cimetom
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s dagnjama
Obojeni hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kaštelanski makaruni
Odresci s umakom od kupina
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma tri vrste gljiva, celerova stabljika i pikantan temeljac daju osobnost ovom rižotu od gljiva, a uz brzu pripremu, pravi su mamac za njegovo kušanje.

Sastojci

50 g maslaca
200 g poriluka
100 g celerove stabljike
300 g bukovača
300 g šampinjona
150 g shiitake gljiva
200 g riže
Za temeljac:
450 ml vode
Lovor sušeni Podravka
50 ml vina
1 žlica Vegete pikant
2-3 zrna borovice
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Temeljac pripremite tako da, u kipuću vodu stavite lovorov list, vino, Vegetu pikant i borovicu. Sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
  • 2 Na otopljenom maslacu kratko popecite poriluk narezan na kolutiće i narezanu stabljiku celera.
  • 3 Dodajte bukovače, šampinjone i shiitake gljive narezane na četvrtine.
  • 4 Gljive s povrćem pirjajte oko 5 minuta, a nakon toga dodajte rižu, podlijte temeljcem i lagano pirjajte oko 15-20 minuta. Tijekom pirjanja rižoto podlijevajte temeljcem.

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite peršinom i parmezanom.

Male tajne

U pripremi rižota vrlo je važan temeljac. Naš se priprema vrlo jednostavno, primjena je široka, ne samo za sve vrste rižota (mesni, riblji, povrtni), nego i za sva jela koja se tijekom pripreme podlijevaju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 239.92 30 30
Kalcij mg 70.63 7 7
Kalij mg 888.67 24 24
Niacin mg 9.78 70 49
Vitamin C mg 15.71 21 17
Vitamin D μg 149.5 75 75
Vitamin A μg 512 13 10
Sol g 1.49 0 0
Bjelančevine g 5.3 - -
Vlakna g 3.86 - -
Ugljikohidrati g 60.56 - -
Masti g 11.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke