Meni Search

Superwoman

Rižoto s tri vrste gljiva

Brusketa s avokadom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Pohani zamotuljci
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti na kineski način
Odresci u umaku s češnjakom
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s grila
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina Kiev
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
BBQ cheeseburger
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavi trokuti
Dječje lazanje
Pohani tofu s povrćem
Bouillabaisse
Janjetina na padelu
Rižoto s dagnjama
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Gulaš od oslića i povrća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Pileći gulaš
Riba u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Brudet
Proljetna janjetina
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Lignji po gosposki
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kroketi od piletine
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirane srdele
Rižini ravioli s mozzarellom
Brancinovo oko
Punjena teleća prsa
Ljetni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Hrskava pileća krilca
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Ljetni lungić
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini shepherd's pie
Bakalar s krumpirom
Bruskete s povrćem
Lazanje u tavi
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tuna burger
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavo pečeno pile
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Riblji ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
Zlatna piletina
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma tri vrste gljiva, celerova stabljika i pikantan temeljac daju osobnost ovom rižotu od gljiva, a uz brzu pripremu, pravi su mamac za njegovo kušanje.

Sastojci

50 g maslaca
200 g poriluka
100 g celerove stabljike
300 g bukovača
300 g šampinjona
150 g shiitake gljiva
200 g riže
Za temeljac:
450 ml vode
Lovor sušeni Podravka
50 ml vina
1 žlica Vegete pikant
2-3 zrna borovice
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Temeljac pripremite tako da, u kipuću vodu stavite lovorov list, vino, Vegetu pikant i borovicu. Sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
  • 2 Na otopljenom maslacu kratko popecite poriluk narezan na kolutiće i narezanu stabljiku celera.
  • 3 Dodajte bukovače, šampinjone i shiitake gljive narezane na četvrtine.
  • 4 Gljive s povrćem pirjajte oko 5 minuta, a nakon toga dodajte rižu, podlijte temeljcem i lagano pirjajte oko 15-20 minuta. Tijekom pirjanja rižoto podlijevajte temeljcem.

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite peršinom i parmezanom.

Male tajne

U pripremi rižota vrlo je važan temeljac. Naš se priprema vrlo jednostavno, primjena je široka, ne samo za sve vrste rižota (mesni, riblji, povrtni), nego i za sva jela koja se tijekom pripreme podlijevaju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 239.92 30 30
Kalcij mg 70.63 7 7
Kalij mg 888.67 24 24
Niacin mg 9.78 70 49
Vitamin C mg 15.71 21 17
Vitamin D μg 149.5 75 75
Vitamin A μg 512 13 10
Sol g 1.49 0 0
Bjelančevine g 5.3 - -
Vlakna g 3.86 - -
Ugljikohidrati g 60.56 - -
Masti g 11.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke