Meni Search

Okrećem novi list

Rižoto s tunom

Rižoto na španjolski način
Krumpir u košuljici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od lososa
Lignje punjene crvenim radićem
Polupunjene paprike
Salata s mora
Fina pikantna piletina
Kineska juha s račićima i gljivama
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od tune i povrća
Salata od pečene rotkvice sa medom
Belgija - Salade Liégeoise
Prilog od prokulica
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Govedina s lukom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Španjolski migas s bundevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Tagliatelle s pečenim povrćem
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Mirisni prilog iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Male teleće pitice
Ljubavne šurlice
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Prežgana juha
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata u košaricama od parmezana
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Senf s paprikama
Sočna Wellington pečenka
Popečci od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice u umaku
Oslić s maslinama
Čarobni štapići
Papreni tart s marelicama
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Rolice od blitve
Bruskete od cvjetače
Crveno ljetno varivo
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grill povrće na salatu
Žuti medaljoni
Marokanska salata s cous-cousom
Pohana skuta
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti na kineski način
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rolice od soma
Empanade s pestom
Sočna aromatična torta
Voćna juha od višanja
Salata od quinoe i povrća
Juha od bundeve s jabukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Popečci od bulgura s umakom
Cous-cous s povrćem
Caponata alla Podravka
Pohane paprike
Grčka seljačka salata
Uskršnja šunka na zabavan način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zimski punč
Lignje i tikvice na štapiću
Zapečena ricotta
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kozice s rižom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Polpete od slanutka s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Raskošna ljetna tava
Rižoto tortice
Pečena piletina s limunom
Piletina s pistacijama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od cvjetače i camemberta
Čudotvorni čaj za detoks
Juha od rikule i račića
Salata s neobičnim preljevom
Brusketa s avokadom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pohani tofu s povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mini lazanje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Pileća prsa iz pećnice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rosti
Vegetina enchilada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tuna i rižoto, što zbog lakoće i brzine pripreme, to zbog izvanrednog okusa, dva su omiljena ljetna jela. Bijelo vino i češnjak rižotu daju pravi mediteranski šmek. Namjestite štopericu na 25.

Sastojci

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk (80 g)
2 češnja češnjaka
320 g arborio riže
100 ml bijelog vina
200 ml Passate Podravka
1 žlica Vegete Natur
2 Eva tuna komada u maslinovom ulju
1 žlica nasjeckanog peršina
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, opranu i ocijeđenu rižu i kratko popecite.
  • 3 Zalijte vinom, dodajte vode po potrebi, uz miješanje pirjajte na laganoj vatri.
  • 4 Zatim dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur.
  • 5 Kada je riža skoro gotova, umiješajte tunu i pospite peršinom.

Savjet

Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuruz šećerac.

Posluživanje

Rižoto poslužite odmah posipan sirom ribancem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 222.75 28 28
Kalcij mg 110.63 11 11
Kalij mg 733.94 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.7 10 10
Niacin mg 9.4 67 47
Vitamin D μg 81.4 41 41
Vitamin A μg 1464.73 37 29
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 15.1 - -
Vlakna g 3.08 - -
Ugljikohidrati g 82.57 - -
Masti g 15.06 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke