Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Rižoto s tunom

Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Rosti
Tjestenina mediterana
Grill oslić u aromatičnoj korici
Male teleće pitice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mesna rolada u tijestu
Pohane paprike
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polupunjene paprike
Grčka seljačka salata
Palamida s čilijem i mangom
Kotleti u pivskom umaku
Slatki lungić
Pašticada
Juha od rikule i račića
Cipar - Lungić na ciparski
Rižoto na španjolski način
Caponata alla Podravka
Zapečena ricotta
Salata sa skutom
Fileti lososa u finom umaku
Crveno ljetno varivo
Jakobove kapice s umakom
Pečena piletina s limunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Riba u bijelom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špinatova juha s feta sirom
Pureći hamburger
Svinjska jetrica u umaku
Piletina s pistacijama
Pohani zamotuljci
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kobasica u pivu i pecivu
Gulaš od gljiva
Piletina s kozjim sirom
Špageti s pistacijama
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Senf s paprikama
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s nadjevom od ajvara
Srneći file na salatu
Hladna juha od avokada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Riža s tunom
Tjestenina u finom umaku
Salata s mora
Krumpir u košuljici
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileći štapići u ketchupu
Omlet s paprikom i kukuruzom
Prilog od prokulica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Dalmatinske polpete
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pirjani kunić
Salata od liganja
Fiš paprikaš
Hrskava pileća krilca
Popečci od bulgura s umakom
Piletina na tajlandski način
Salata od tune i krastavaca
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tuna i rižoto, što zbog lakoće i brzine pripreme, to zbog izvanrednog okusa, dva su omiljena ljetna jela. Bijelo vino i češnjak rižotu daju pravi mediteranski šmek. Namjestite štopericu na 25.

Sastojci

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk (80 g)
2 češnja češnjaka
320 g arborio riže
100 ml bijelog vina
200 ml Passate Podravka
1 žlica Vegete Natur
2 Eva tuna komada u maslinovom ulju
1 žlica nasjeckanog peršina
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, opranu i ocijeđenu rižu i kratko popecite.
  • 3 Zalijte vinom, dodajte vode po potrebi, uz miješanje pirjajte na laganoj vatri.
  • 4 Zatim dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur.
  • 5 Kada je riža skoro gotova, umiješajte tunu i pospite peršinom.

Savjet

Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuruz šećerac.

Posluživanje

Rižoto poslužite odmah posipan sirom ribancem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 222.75 28 28
Kalcij mg 110.63 11 11
Kalij mg 733.94 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.7 10 10
Niacin mg 9.4 67 47
Vitamin D μg 81.4 41 41
Vitamin A μg 1464.73 37 29
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 15.1 - -
Vlakna g 3.08 - -
Ugljikohidrati g 82.57 - -
Masti g 15.06 - -

Podijeli s prijateljima