Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Rižoto s tunom

Grčka seljačka salata
Fiš paprikaš
Rosti
Juha od rikule i račića
Krumpir u košuljici
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Polupunjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s pistacijama
Salata sa skutom
Pohani zamotuljci
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Svinjska jetrica u umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cipar - Lungić na ciparski
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Crveno ljetno varivo
Riža s tunom
Gulaš od gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s pistacijama
Senf s paprikama
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Rajčica s kukuruzom
Pileći štapići u ketchupu
Kotleti u pivskom umaku
Salata s mora
Hladna juha od avokada
Pileća krilca s Coca-Colom
Slatki lungić
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina mediterana
Piletina na tajlandski način
Grill vratina u sendviču
Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Palamida s čilijem i mangom
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od bulgura s umakom
Belgija - Salade Liégeoise
Kobasica u pivu i pecivu
Prilog od prokulica
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pirjani kunić
Dalmatinske polpete
Omlet s paprikom i kukuruzom
Voćna juha od višanja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Srneći file na salatu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Špinatova juha s feta sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pečena piletina s limunom
Pureći hamburger
Riba u bijelom umaku
Caponata alla Podravka
Tjestenina u finom umaku
Rižoto na španjolski način
Zapečena ricotta
Jakobove kapice s umakom
Pašticada
Sočni pureći ražnjići
Salata od tune i krastavaca
Mesna rolada u tijestu
Salata od liganja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohane paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tuna i rižoto, što zbog lakoće i brzine pripreme, to zbog izvanrednog okusa, dva su omiljena ljetna jela. Bijelo vino i češnjak rižotu daju pravi mediteranski šmek. Namjestite štopericu na 25.

Sastojci

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk (80 g)
2 češnja češnjaka
320 g arborio riže
100 ml bijelog vina
200 ml Passate Podravka
1 žlica Vegete Natur
2 Eva tuna komada u maslinovom ulju
1 žlica nasjeckanog peršina
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta NATUR

Vegeta NATUR

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, opranu i ocijeđenu rižu i kratko popecite.
  • 3 Zalijte vinom, dodajte vode po potrebi, uz miješanje pirjajte na laganoj vatri.
  • 4 Zatim dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur.
  • 5 Kada je riža skoro gotova, umiješajte tunu i pospite peršinom.

Savjet

Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuruz šećerac.

Posluživanje

Rižoto poslužite odmah posipan sirom ribancem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 222.75 28 28
Kalcij mg 110.63 11 11
Kalij mg 733.94 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.7 10 10
Niacin mg 9.4 67 47
Vitamin D μg 81.4 41 41
Vitamin A μg 1464.73 37 29
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 15.1 - -
Vlakna g 3.08 - -
Ugljikohidrati g 82.57 - -
Masti g 15.06 - -

Podijeli s prijateljima