Meni Search

Lagana depra

Rižoto tortice

Pohana skuta
Mirisni prilog iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dagnje na buzaru
Slasni BBQ burgeri
Rižoto s tunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni poriluk
Dip od južnog voća
Slatki lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata od tune i krastavaca
Juha od kelja sa sirom
Kineska juha s račićima i gljivama
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s neobičnim preljevom
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od gljiva
Pileća prsa iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna salata s piletinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti na kineski način
Zimski punč
Uskršnja šunka na zabavan način
Rosti
Polupunjene paprike
Cous-cous s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pečena janjetina s bademima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s pirjanim povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata sa skutom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna aromatična torta
Salata s okruglicama od sira
Dječje lazanje
Singapurski ljuti omlet
Empanade s pestom
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s pistacijama
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Pohane paprike
Meksička party salata
Palamida s čilijem i mangom
Ciganski odrezak
Lazanje u tavi
BBQ Steak & chips
Senf s paprikama
Hrenovke u panceti
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Biftek rolice
Salata od quinoe i povrća
Finska - Juha s lososom
Mediteranska rapsodija
Marokanska salata s cous-cousom
Riblja juha s Malte
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Osvježavajuća juha od krastavaca
Juha od rikule i račića
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teriyaki piletina
Caponata alla Podravka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Popečci od bulgura s umakom
Pita s crnim pivom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Fino varivo v loncu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Pečena piletina s limunom
Hrskave tortice od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Pileći štapići u ketchupu
Crveno ljetno varivo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Palačinke s nadjevom od riže
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti s acetom balsamicom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Lungić u sendviču
Povrtni ražnjići
Piletina na tajlandski način
Pohani zamotuljci
Tjestenina u finom umaku
Marinirano svinjsko pečenje
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Govedina s lukom
Riža s tunom
Piletina s povrćem
Rebarca s grilla
Hrskava pileća krilca
Punjene tikve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grčka seljačka salata
Pohani tofu s povrćem
File steak na povrću
Grdobina u pikantnoj šalši
Umak od limete (Molho de limao)
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Blagdanski rižoto s bakalarom
Rižoto na španjolski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Španjolski migas s bundevom
Čarobna ljetna piletina
Špinatova juha s feta sirom
Bugarska pita od krumpira
Švicarska juha sa sirom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Ražnjići od lososa
Juha od bundeve s jabukom
Dalmatinska simfonija
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grill pirjana piletina s roštilja
Sunčani užitak mediterana
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite rižoto u velikom kulinarskom stilu s mozzarellom, pancetom i bijelim vinom vaš trud će se osjetiti u finim zalogajima s mirisom svježeg bosiljka.

Sastojci

250 g Arborio riže Zlato polje
100 g luka
50 g sušene rajčice
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar
40 g maslaca
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem
200 g mozzarelle
maslac za premazivanje kalupa
nekoliko grančica svježeg bosiljka
300 g tanjih šparoga
25 g naribanog parmezana
4 ploški pancete Podravka (tanko rezanih)

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Šparoge očistite i kuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok lagano ne omekšaju. Ocijedite ih i ohladite.
  • 2 Ploške pancete stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 5 minuta da postane hrskava. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ukloni višak masnoće.
  • 3 U široj tavi na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk do zlatno-žute boje, pa dodajte protisnuti češnjak i sitno narezanu suhu rajčicu.
  • 4 Podlijte bijelim vinom, blago posolite, dodajte papar i goveđi temeljac te nastavite pirjati dok riža ne upije vino. Podlijte s malo vrele vode i lagano pirjajte uz miješanje dok riža ne upije svu tekućinu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu vodu (za podlijevanje pripremite 1 l vode).
  • 5 Kad ste ulili zadnji dio vode, uklonite s vatre, dodajte maslac narezan na kockice i promiješajte.
  • 6 Premažite maslacem 4 okrugla kalupa Ø10cm, pa u svaki stavite 1/8 rižota i rasporedite ga po dnu. Pospite naribanom ili narezanom mozzarellom, pospite listićima bosiljka i prekrijte preostalim rižotom.
  • 7 Po vrhu rasporedite šparoge narezane na veće komade, pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-ak minuta.
  • 8 Izvadite iz kalupa i poslužite uz hrskavu popečenu pancetu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke