Meni Search

Lagana depra

Rižoto tortice

Špinatova juha s feta sirom
Španjolski migas s bundevom
Bugarska pita od krumpira
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
File steak na povrću
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina na tajlandski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Čarobna ljetna piletina
Empanade s pestom
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s pistacijama
Govedina s lukom
Lazanje u tavi
Mediteranska rapsodija
Uskršnja šunka na zabavan način
Rajčica s kukuruzom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pečena piletina s limunom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Umak od limete (Molho de limao)
Zimski punč
Slatki lungić
Lungić u sendviču
Palamida s čilijem i mangom
Pohana skuta
Polupunjene paprike
Piletina u finom mediteranskom umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od bundeve s jabukom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Juha od kelja sa sirom
Finska - Juha s lososom
Grčka seljačka salata
Mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Blagdanski rižoto s bakalarom
Riblja juha s Malte
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata sa skutom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marokanska salata s cous-cousom
Zapečeni poriluk
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna aromatična torta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od tune i krastavaca
Teriyaki piletina
Riža s tunom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zabavni kineski ravioli
BBQ Steak & chips
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slasni BBQ burgeri
Palačinke s nadjevom od riže
Osvježavajuća juha od krastavaca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Salata od quinoe i povrća
Cous-cous s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Salata s neobičnim preljevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rosti
Ciganski odrezak
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
Povrtni ražnjići
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Pita s crnim pivom
Pohani tofu s povrćem
Povrtni lonac
Odresci u umaku s češnjakom
Senf s paprikama
Rižoto na španjolski način
Nadjevene lignje
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Prežgana juha
Sunčani užitak mediterana
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rižoto s tunom
Mladi krumpir s ajvarom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Pileća prsa iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Voćna salata s piletinom
Piletina s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pečena janjetina s bademima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Salata s okruglicama od sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grdobina u pikantnoj šalši
Glazirana patka s umakom od jabuka
Švicarska juha sa sirom
Dalmatinska simfonija
Juha od rikule i račića
Svinjski gulaš
Pohane paprike
Dagnje na buzaru
Caponata alla Podravka
Sočni pureći ražnjići
Hrenovke u panceti
Fino varivo v loncu
Proljetno meso i povrće iz woka
Singapurski ljuti omlet
Juha od gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskave tortice od krumpira
Piletina s mascarponeom
Tjestenina u finom umaku
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teletina s pirjanim povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Biftek rolice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marinirana piletina s roštilja
Dip od južnog voća
Crveno ljetno varivo
Fina pikantna piletina
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od lososa
Špageti s acetom balsamicom
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina sa šafranom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski file s povrćem
Punjene tikve
Grill vratina u sendviču
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite rižoto u velikom kulinarskom stilu s mozzarellom, pancetom i bijelim vinom vaš trud će se osjetiti u finim zalogajima s mirisom svježeg bosiljka.

Sastojci

250 g Arborio riže Zlato polje
100 g luka
50 g sušene rajčice
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar
40 g maslaca
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem
200 g mozzarelle
maslac za premazivanje kalupa
nekoliko grančica svježeg bosiljka
300 g tanjih šparoga
25 g naribanog parmezana
4 ploški pancete Podravka (tanko rezanih)

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Šparoge očistite i kuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok lagano ne omekšaju. Ocijedite ih i ohladite.
  • 2 Ploške pancete stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 5 minuta da postane hrskava. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ukloni višak masnoće.
  • 3 U široj tavi na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk do zlatno-žute boje, pa dodajte protisnuti češnjak i sitno narezanu suhu rajčicu.
  • 4 Podlijte bijelim vinom, blago posolite, dodajte papar i goveđi temeljac te nastavite pirjati dok riža ne upije vino. Podlijte s malo vrele vode i lagano pirjajte uz miješanje dok riža ne upije svu tekućinu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu vodu (za podlijevanje pripremite 1 l vode).
  • 5 Kad ste ulili zadnji dio vode, uklonite s vatre, dodajte maslac narezan na kockice i promiješajte.
  • 6 Premažite maslacem 4 okrugla kalupa Ø10cm, pa u svaki stavite 1/8 rižota i rasporedite ga po dnu. Pospite naribanom ili narezanom mozzarellom, pospite listićima bosiljka i prekrijte preostalim rižotom.
  • 7 Po vrhu rasporedite šparoge narezane na veće komade, pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-ak minuta.
  • 8 Izvadite iz kalupa i poslužite uz hrskavu popečenu pancetu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke