Meni Search

Lagana depra

Rižoto tortice

Piletina na tajlandski način
Grill vratina u sendviču
Ciganski odrezak
Piletina u finom mediteranskom umaku
Juha od bundeve s jabukom
Šampinjoni u palačinki
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od quinoe i povrća
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Palamida s čilijem i mangom
Sočna aromatična torta
Kineska juha s račićima i gljivama
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Salata od tune i krastavaca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zimski punč
Švicarska juha sa sirom
Dalmatinska simfonija
Pileća krilca s Coca-Colom
BBQ Steak & chips
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Salata sa skutom
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rebarca s grilla
Piletina s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Španjolski migas s bundevom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Špinatova juha s feta sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina Kiev
Slatki lungić
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Hrenovke u panceti
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Povrtni ražnjići
Nadjevene lignje
Pita s crnim pivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Juha od gljiva
Glazirana patka s umakom od jabuka
Voćna juha od višanja
Grčka seljačka salata
Rajčica s kukuruzom
Piletina s mascarponeom
Pečena janjetina s bademima
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tunom
Crveno ljetno varivo
Osvježavajuća juha od krastavaca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina u finom umaku
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Singapurski ljuti omlet
Pohani zamotuljci
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirano svinjsko pečenje
Povrtni lonac
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od kelja sa sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Govedina s lukom
Biftek rolice
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
Meksička party salata
Piletina s pistacijama
Marokanska salata s cous-cousom
Pileća prsa iz pećnice
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Hrskava pileća krilca
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Caponata alla Podravka
Marinirana piletina s roštilja
Salata s okruglicama od sira
Fino varivo v loncu
Juha od rikule i račića
Lazanje u tavi
Uskršnja šunka na zabavan način
Pohane paprike
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
File steak na povrću
Riba u bijelom umaku
Čarobna ljetna piletina
Voćna salata s piletinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti s acetom balsamicom
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić u sendviču
Punjene tikve
Finska - Juha s lososom
Mediteranska rapsodija
Pileći štapići u ketchupu
Zapečeni poriluk
Umak od limete (Molho de limao)
Riža s tunom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slasni BBQ burgeri
Lungić s povrćem
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Riblja juha s Malte
Empanade s pestom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sunčani užitak mediterana
Hrskave tortice od krumpira
Blagdanski rižoto s bakalarom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dagnje na buzaru
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rosti
Pohana skuta
Mesne okruglice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto na španjolski način
Senf s paprikama
Bugarska pita od krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Proljetno meso i povrće iz woka
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Polupunjene paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite rižoto u velikom kulinarskom stilu s mozzarellom, pancetom i bijelim vinom vaš trud će se osjetiti u finim zalogajima s mirisom svježeg bosiljka.

Sastojci

250 g Arborio riže Zlato polje
100 g luka
50 g sušene rajčice
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar
40 g maslaca
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem
200 g mozzarelle
maslac za premazivanje kalupa
nekoliko grančica svježeg bosiljka
300 g tanjih šparoga
25 g naribanog parmezana
4 ploški pancete Podravka (tanko rezanih)

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Šparoge očistite i kuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok lagano ne omekšaju. Ocijedite ih i ohladite.
  • 2 Ploške pancete stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 5 minuta da postane hrskava. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ukloni višak masnoće.
  • 3 U široj tavi na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk do zlatno-žute boje, pa dodajte protisnuti češnjak i sitno narezanu suhu rajčicu.
  • 4 Podlijte bijelim vinom, blago posolite, dodajte papar i goveđi temeljac te nastavite pirjati dok riža ne upije vino. Podlijte s malo vrele vode i lagano pirjajte uz miješanje dok riža ne upije svu tekućinu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu vodu (za podlijevanje pripremite 1 l vode).
  • 5 Kad ste ulili zadnji dio vode, uklonite s vatre, dodajte maslac narezan na kockice i promiješajte.
  • 6 Premažite maslacem 4 okrugla kalupa Ø10cm, pa u svaki stavite 1/8 rižota i rasporedite ga po dnu. Pospite naribanom ili narezanom mozzarellom, pospite listićima bosiljka i prekrijte preostalim rižotom.
  • 7 Po vrhu rasporedite šparoge narezane na veće komade, pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-ak minuta.
  • 8 Izvadite iz kalupa i poslužite uz hrskavu popečenu pancetu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke