Meni Search

Lagana depra

Rižoto tortice

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Salata s neobičnim preljevom
Juha od bundeve s jabukom
Špageti s acetom balsamicom
Piletina na tajlandski način
Palamida s čilijem i mangom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Polupunjene paprike
Biftek rolice
Hrskave tortice od krumpira
File steak na povrću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sunčani užitak mediterana
Salata od quinoe i povrća
Teriyaki piletina
Zimski punč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s okruglicama od sira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Tjestenina fuži s tartufima
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Pohana skuta
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohane paprike
Sočna aromatična torta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Hrenovke u panceti
Palačinke s nadjevom od riže
Caponata alla Podravka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočni pureći ražnjići
Rosti
Finska - Juha s lososom
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rižoto s tunom
Dagnje na buzaru
Riblja juha s Malte
Španjolski migas s bundevom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od rikule i račića
Slatki lungić
Juha od gljiva
Empanade s pestom
Piletina s mascarponeom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Punjene tikve
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina s povrćem
Piletina Kiev
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni poriluk
Marinirano svinjsko pečenje
Crveno ljetno varivo
Piletina s pistacijama
Svinjski file s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileća prsa iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski gulaš
Lungić s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskava pileća krilca
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća krilca s Coca-Colom
Grill vratina u sendviču
Pileći štapići u ketchupu
BBQ Steak & chips
Pita s crnim pivom
Singapurski ljuti omlet
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u finom mediteranskom umaku
Voćna salata s piletinom
Dječje lazanje
Švicarska juha sa sirom
Ciganski odrezak
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u bijelom umaku
Slasni BBQ burgeri
Ražnjići od lososa
Juha od kelja sa sirom
Dalmatinska simfonija
Špageti na kineski način
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Mediteranska rapsodija
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riža s tunom
Tjestenina u finom umaku
Rižoto na španjolski način
Lungić u sendviču
Govedina s lukom
Senf s paprikama
Špinatova juha s feta sirom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pečena janjetina s bademima
Fina pikantna piletina
Lazanje u tavi
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Grčka seljačka salata
Mladi krumpir s ajvarom
Fino varivo v loncu
Marokanska salata s cous-cousom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Osvježavajuća juha od krastavaca
Nadjevene lignje
Pohani zamotuljci
Uskršnja šunka na zabavan način
Blagdanski rižoto s bakalarom
Salata od tune i krastavaca
Mirisni prilog iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Glazirana patka s umakom od jabuka
Proljetno meso i povrće iz woka
Meksička party salata
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Salata sa skutom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite rižoto u velikom kulinarskom stilu s mozzarellom, pancetom i bijelim vinom vaš trud će se osjetiti u finim zalogajima s mirisom svježeg bosiljka.

Sastojci

250 g Arborio riže Zlato polje
100 g luka
50 g sušene rajčice
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar
40 g maslaca
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem
200 g mozzarelle
maslac za premazivanje kalupa
nekoliko grančica svježeg bosiljka
300 g tanjih šparoga
25 g naribanog parmezana
4 ploški pancete Podravka (tanko rezanih)

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Šparoge očistite i kuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok lagano ne omekšaju. Ocijedite ih i ohladite.
  • 2 Ploške pancete stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 5 minuta da postane hrskava. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ukloni višak masnoće.
  • 3 U široj tavi na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk do zlatno-žute boje, pa dodajte protisnuti češnjak i sitno narezanu suhu rajčicu.
  • 4 Podlijte bijelim vinom, blago posolite, dodajte papar i goveđi temeljac te nastavite pirjati dok riža ne upije vino. Podlijte s malo vrele vode i lagano pirjajte uz miješanje dok riža ne upije svu tekućinu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu vodu (za podlijevanje pripremite 1 l vode).
  • 5 Kad ste ulili zadnji dio vode, uklonite s vatre, dodajte maslac narezan na kockice i promiješajte.
  • 6 Premažite maslacem 4 okrugla kalupa Ø10cm, pa u svaki stavite 1/8 rižota i rasporedite ga po dnu. Pospite naribanom ili narezanom mozzarellom, pospite listićima bosiljka i prekrijte preostalim rižotom.
  • 7 Po vrhu rasporedite šparoge narezane na veće komade, pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-ak minuta.
  • 8 Izvadite iz kalupa i poslužite uz hrskavu popečenu pancetu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke