Meni Search

Lagana depra

Rižoto tortice

Pečena janjetina s bademima
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranska rapsodija
Punjene tikve
Salata s neobičnim preljevom
Ciganski odrezak
Lungić s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teriyaki piletina
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Biftek rolice
Voćna salata s piletinom
Juha od bundeve s jabukom
Marinirana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Rosti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zimski punč
Riba u bijelom umaku
Rižoto na španjolski način
Salata od quinoe i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s pirjanim povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rajčica s kukuruzom
Riblja juha s Malte
Osvježavajuća juha od krastavaca
Grdobina u pikantnoj šalši
Fino varivo v loncu
Polupunjene paprike
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Prežgana juha
Juha od rikule i račića
Sunčani užitak mediterana
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rebarca s grilla
Govedina s lukom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći štapići u ketchupu
Crveno ljetno varivo
Slasni BBQ burgeri
Mladi krumpir s ajvarom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata sa skutom
Fina pikantna piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Singapurski ljuti omlet
Povrtni ražnjići
Juha od kelja sa sirom
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Uskršnja šunka na zabavan način
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grčka seljačka salata
Piletina s pistacijama
Empanade s pestom
Dagnje na buzaru
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Cous-cous s povrćem
Švicarska juha sa sirom
Piletina na tajlandski način
Hrenovke u panceti
Pileća prsa iz pećnice
Senf s paprikama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Palamida s čilijem i mangom
Caponata alla Podravka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dalmatinska simfonija
Pohane paprike
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileća krilca s Coca-Colom
Pita s crnim pivom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Pohana skuta
Sočni pureći ražnjići
Piletina u finom mediteranskom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill vratina u sendviču
Špageti s acetom balsamicom
Zapečeni poriluk
Špinatova juha s feta sirom
Dip od južnog voća
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Juha od gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Sočna aromatična torta
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Šampinjoni u palačinki
Dječje lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirano svinjsko pečenje
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Salata od tune i krastavaca
Kineska juha s račićima i gljivama
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s okruglicama od sira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina s mascarponeom
Slatki lungić
Finska - Juha s lososom
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Svinjski gulaš
Piletina sa šafranom
File steak na povrću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mirisni prilog iz pećnice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić u sendviču
Ražnjići od lososa
Kuhana govedina s umakom od hrena
Popečci od bulgura s umakom
Riža s tunom
Povrtni lonac
Hrskave tortice od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marokanska salata s cous-cousom
Čarobna ljetna piletina
BBQ Steak & chips
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite rižoto u velikom kulinarskom stilu s mozzarellom, pancetom i bijelim vinom vaš trud će se osjetiti u finim zalogajima s mirisom svježeg bosiljka.

Sastojci

250 g Arborio riže Zlato polje
100 g luka
50 g sušene rajčice
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar
40 g maslaca
1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem
200 g mozzarelle
maslac za premazivanje kalupa
nekoliko grančica svježeg bosiljka
300 g tanjih šparoga
25 g naribanog parmezana
4 ploški pancete Podravka (tanko rezanih)

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Šparoge očistite i kuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok lagano ne omekšaju. Ocijedite ih i ohladite.
  • 2 Ploške pancete stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 5 minuta da postane hrskava. Izvadite ih na papirnati ubrus da se ukloni višak masnoće.
  • 3 U široj tavi na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk do zlatno-žute boje, pa dodajte protisnuti češnjak i sitno narezanu suhu rajčicu.
  • 4 Podlijte bijelim vinom, blago posolite, dodajte papar i goveđi temeljac te nastavite pirjati dok riža ne upije vino. Podlijte s malo vrele vode i lagano pirjajte uz miješanje dok riža ne upije svu tekućinu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite svu vodu (za podlijevanje pripremite 1 l vode).
  • 5 Kad ste ulili zadnji dio vode, uklonite s vatre, dodajte maslac narezan na kockice i promiješajte.
  • 6 Premažite maslacem 4 okrugla kalupa Ø10cm, pa u svaki stavite 1/8 rižota i rasporedite ga po dnu. Pospite naribanom ili narezanom mozzarellom, pospite listićima bosiljka i prekrijte preostalim rižotom.
  • 7 Po vrhu rasporedite šparoge narezane na veće komade, pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-ak minuta.
  • 8 Izvadite iz kalupa i poslužite uz hrskavu popečenu pancetu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke