Meni Search

Ful nabrijana

Rolice od blitve

Grdobina s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pirjani kunić
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
Grill povrće na salatu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina s medom od kadulje
Hlebinska i pretepena juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskava pileća krilca
Odresci od morskog psa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kunić na bijelo
Belgija - Salade Liégeoise
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina na kijevski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetna janjetina
Urbana pola
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Irska janjetina
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Račići na posteljici od povrća
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Rajčica s kukuruzom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Povrtni ražnjići
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje s lignjama
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Viška pogača
Jabučni krumpirići s cimetom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meso s repom
Lungić s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fini gulaš od gljiva
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Delikatesna junetina na češki
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina laganini
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Brancinovo oko
Salata s mora
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Bugarska pita od krumpira
Riba u bijelom umaku
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Turske pizze
Mediteranski špageti
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Ossobuco
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski kruščić s lovorom
Vege odresci s marinadom
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sendvič s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Špageti s ribom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna rebarca
Mirisna pečenka
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rolice, sarmice i sl. nisu samo rezervirane za svježi ili kiseli kupus. Blitva ili raštika također su zanimljiv proljetni omotač. Nadjev od prosa, paškog sira i začinskog bilja pretvara ove roladice u pravu vege deliciju. Ali ne isključivo.

Sastojci

800 g listova blitve
sol
3 žlice maslinovog ulja
Za nadjev:
250 g Prosene kaše Podravka
sol
2 žlice maslinovog ulja
2 jaja
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanih listova peršina
1 žlica narezanog vlasca
1 žlica nasjeckanih listova celera
½ žličice suhog mažurana
1 žličica Vegete
50 g naribanog paškog sira
Za posipavanje:
30 g naribanog paškog sira

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Proso prelijte s 500 ml vode, malo posolite i zakuhajte. Kad zakuha, maknite s vatre te ostavite stajati da se ohladi (15 minuta).
  • 2 U proso dodajte ulje, razmućena jaja, protisnuti češnjak, nasjeckane listove peršina, vlasca i celera, mažuran, Vegetu i sir.
  • 3 Listove blitve uronite u slanu kipuću vodu, ostavite 1 minutu, a zatim ih izvadite i ohladite u hladnoj vodi (par minuta).
  • 4 Nekoliko listova blitve stavite jedan preko drugog, stavite 1-2 žlice nadjeva i zarolajte.
  • 5 Roladice posložite u širu posudu jednu do druge, prelijte s malo vode u kojoj se kuhala blitva, a zatim uljem. Posudu poklopite i na laganoj vatri pirjajte oko 20 minuta.

Savjet

Umjesto paškog možete upotrijebiti i drugi tvrdi ovčji sir.

Posluživanje

Pospite naribanim sirom i ostavite poklopljeno 5 minuta, a zatim poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 252.47 32 32
Kalcij mg 218.89 22 22
Kalij mg 933.26 25 25
Niacin mg 4.67 33 23
Vitamin E mg 6.19 28 28
Vitamin D μg 9.06 5 5
Vitamin A μg 9186.58 230 184
Sol g 1 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 7.95 - -
Ugljikohidrati g 36.32 - -
Masti g 16.6 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke