Meni Search

Okrećem novi list

Rolice od soma

Mirisni prilog iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Španjolski migas s bundevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Kozice s rižom
Male teleće pitice
Povrtni ražnjići
Empanade s pestom
Juha od rikule i račića
Crveno ljetno varivo
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Salata s neobičnim preljevom
Raskošna ljetna tava
Pečena piletina s limunom
Bruskete od cvjetače
Žuti medaljoni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Vegetina enchilada
Senf s paprikama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Cous-cous s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Polupunjene paprike
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od tune i povrća
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice u umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Sočna rebarca
Govedina s lukom
Čudotvorni čaj za detoks
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od quinoe i povrća
Zlatna piletina
Tagliatelle s pečenim povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Caponata alla Podravka
Zabavni kineski ravioli
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Zimski punč
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Zapečena ricotta
Ljubavne šurlice
Kineska juha s račićima i gljivama
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna pureća rolada
Grill povrće na salatu
Pileća prsa iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rosti
Grčka seljačka salata
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pirjani kunić
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Voćna juha od višanja
Mini lazanje
Rižoto tortice
Čarobni štapići
Uskršnja šunka na zabavan način
Papreni tart s marelicama
Piletina s pistacijama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vege odresci s marinadom
Sočna Wellington pečenka
Pohana skuta
Kuglice od riže i svježeg sira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohane paprike
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto na španjolski način
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Njemačka - Jetrica s jabukama
Oslić s maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice
Rižoto s tunom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prilog od prokulica
Popečci od cvjetače
Krumpir u košuljici
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Salata s mora
Rolice od blitve
Salata u košaricama od parmezana
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Mediteranski špageti
Sočna aromatična torta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u pečenim rolicama posluženim s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od šampinjona.

Sastojci

1 kg krumpira
800 g filea soma (4 komada)
1 žlica Vegete
sol Crni papar mljeveni Podravka
200 g Hamburgera Podravka (8 ploški)
60 g Kukuruznog brašna Podravka
ulje za duboko prženje
10 g maslaca
100 g luka
1 limenka Šampinjona u slanom naljevu (400 g)
50 ml bijelog vina
1 Fant umak od gljiva
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na kriške i stavite kuhati u posoljenu vodu.
  • 2 File soma očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite Vegetom, popaprite, pa na svaki file stavite po 2 ploške hamburgera.
  • 3 Umotajte filee u rolice, pa svaku zasebno napiknite na štapić za ražnjiće.
  • 4 Tako pripremljene rolice uvaljajte u kukuruzno brašno i kratko popržite u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Izvadite i ostavite na toplom.
  • 5 U tavi rastopite maslac, dodajte sitno nasjeckani luk i popržite do zlatne boje.
  • 6 Dodajte ocijeđene i isprane šampinjone, kratko popržite i zalijte vinom da kratko prokuha.
  • 7 Umiješajte Fant razmućen u 150 ml vode, kratko kuhajte da se umak malo zgusne, maknite ga s vatre i umiješajte vrhnje.

Savjet

Nakon što su se posušili filee soma lagano pokapajte sa sokom ½ limuna kako se prilikom pečenja ne bi raspali.

Posluživanje

Pečene rolice poslužite s kuhanim krumpirom prelivenim umakom od gljiva.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke