Meni Search

Na izmaku snaga

Rosti

Riža s tunom
Jakobove kapice s umakom
Pureći hamburger
Rajčica s kukuruzom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Srneći file na salatu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prilog od prokulica
Čarobni štapići
Rižoto s tunom
Empanade s pestom
Tjestenina u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Hladna juha od avokada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohani zamotuljci
Papreni tart s marelicama
Palamida s čilijem i mangom
Senf s paprikama
Energetske kuglice s kurkumom
Pašticada
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Rižoto na španjolski način
Pileći štapići u ketchupu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Salata sa skutom
Vratina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskava pileća krilca
Male teleće pitice
Piletina na tajlandski način
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grill vratina u sendviču
Slatki lungić
Grčka seljačka salata
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Špinatova juha s feta sirom
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od liganja
Cipar - Lungić na ciparski
Tjestenina mediterana
Pileća krilca s Coca-Colom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Popečci od bulgura s umakom
Kotleti u pivskom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Riba u bijelom umaku
Salata s mora
Caponata alla Podravka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vegetina enchilada
Sočna aromatična torta
Polupunjene paprike
Crveno ljetno varivo
Švicarska juha sa sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Fiš paprikaš
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Prežgana juha
Juha od rikule i račića
Piletina s kozjim sirom
Ražnjići od lososa
Mesna rolada u tijestu
Krumpir u košuljici
Fileti lososa u finom umaku
Piletina s pistacijama
Zapečena ricotta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pohane paprike
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s pistacijama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Omlet s paprikom i kukuruzom
Salata od tune i krastavaca
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Dalmatinske polpete
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjska jetrica u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpire kao vječnu kuhinjsku inspiraciju kombinirajte s pancetom, porilukom i Vegetom Twist za hrskave krumpiriće za brzopotezni topli obrok.

Sastojci

1 kg krumpira
50 g Pancete Podravka
150 g poriluka
1-2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Koristili smo

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Krumpir u ljusci kratko prokuhajte (5-10 minuta), ocijedite ga, ohladite i ogulite.
  • 2 Oguljeni krumpir krupno naribajte (kao jabuke). Dodajte poriluk i pancetu narezanu na kockice, brašno, začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće i zajedno izmiješajte.
  • 3 Žlicom vadite smjesu, stavljajte na dobro zagrijano ulje. Smjesu žlicom malo stanjite i pržite s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Naribanom krumpiru možete dodati narezano povrće po vlastitom odabiru ili jednostavno rosti pripremite samo s krumpirom.

Posluživanje

Poslužite uz miješanu salatu

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 154.35 19 19
Kalcij mg 100.79 10 10
Kalij mg 1249.68 34 34
Pantotenska kiselina mg 0.82 12 12
Niacin mg 5.9 42 30
Vitamin A μg 35.63 1 1
Sol g 1.52 0 0
Bjelančevine g 11.42 - -
Vlakna g 7.03 - -
Ugljikohidrati g 39.99 - -
Masti g 29.6 - -

Podijeli s prijateljima