Meni Search

Ful nabrijana

Roštilj s umakom Romesco

Vege odresci s marinadom
Špageti s ribom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mirisna pečenka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Miješani grill
Mesne okruglice na ražnjiću
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Meksička party salata
Urbana pola
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mora
Lignje s manistrom u škartocu
Hlebinska i pretepena juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata od liganja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Riba u bijelom umaku
Grill vratina u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Lazanje s lignjama
Mediteranski špageti
Grdobina s povrćem
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina na kijevski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Sočna rebarca
Povrtni lonac
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci u umaku s češnjakom
Aromatizirani kruh
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
Grill povrće na salatu
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Voćna juha od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Ossobuco
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Turske pizze
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina laganini
Viška pogača
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci od morskog psa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rajčica s kukuruzom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Delikatesna junetina na češki
Sendvič s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Irska janjetina
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke