Meni Search

Fitness freak

Roštilj s umakom Romesco

Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata sa skutom
Grdobina u pikantnoj šalši
Zanimljiva salata s kikirikijem
Bruskete s povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Tjestenina mediterana
Rižoto s tunom
Finska - Juha s lososom
Crveno ljetno varivo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Juha od kelja sa sirom
Kozice s rižom
Mediteranski špageti
Polupunjene paprike
Ljetni ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vege odresci s marinadom
Palamida s čilijem i mangom
Punjeni filet brancina
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljubavne šurlice
Brzi detoks doručak
Osvježavajuća juha od krastavaca
Oslić s maslinama
Caponata alla Podravka
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Mediteranski grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Kruh od cvjetače s kurkumom
Topla salata barba Frane
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Polpete od slanutka s kurkumom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina u finom mediteranskom umaku
Brzo jelo od teletine i povrća
Salata od quinoe i povrća
Cous-cous s povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Grčka seljačka salata
Mediteranska rapsodija
Pikantne grickalice
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Kineska juha s račićima i gljivama
Nadjevene lignje
Kokošja juha s požirakima
Popečci od tikvica
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Marokanska salata s cous-cousom
Beskvasne calzone
Čudotvorni čaj za detoks
Mirisni prilog iz pećnice
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Teriyaki piletina
Brusketa s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Raskošna ljetna tava
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Osvježavajući smoothie
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s okruglicama od sira
Rižoto na španjolski način
Juha od bundeve s jabukom
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zelena torta
Sočni pureći ražnjići
Prilog od prokulica
Dip od južnog voća
Brancinovo oko
Vol-au-vent s gljivama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od tune i povrća
Rolice od blitve
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata s mora
Salata od liganja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Pita s crnim pivom
Račići na posteljici od povrća
Ljetna pileća salata
Čarobna ljetna piletina
Salata s neobičnim preljevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Popečci od cvjetače
Popečci od bulgura s umakom
Riblja juha s Malte
Cartoccio od bijele ribe
Zapečena ricotta
Ražnjići od lososa
Tagliatelle s pečenim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke