Meni Search

Superman

Roštilj s umakom Romesco

Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek i salata s roštilja
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Manastirski đuveč
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s mascarponeom
Koprivnički odojak
Pileća prsa iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje u tavi
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ cheeseburger
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Ljetni lungić
Pizza sirni jastučići
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Macho hamburger
Pašticada s njokima
Tuna burger
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Hrskavo pečeno pile
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rebarca s grilla
Teleći savici u umaku od grejpa
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina u finom umaku
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći gulaš
Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjevene lignje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slatka patka
Kokošja juha s požirakima
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa sezonskim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke