Meni Search

Superwoman

Roštilj s umakom Romesco

Lignji po gosposki
Bakalar s krumpirom
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Gulaš od oslića i povrća
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Dip od južnog voća
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Brudet
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti mediteraneo
Pogača sa sardinom
Lazanje u tavi
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Pileća prsa punjena čvarcima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riblji ražnjići
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Cous-cous s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani zamotuljci
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Skandinavske rolice s cimetom
Mirisna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Rebarca s grilla
Salata s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Riba u škartocu
BBQ cheeseburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teriyaki piletina
Mini lazanje
Pašticada voli penne a ti mene
Bouillabaisse
Ramstek s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Punjena teleća prsa
Odresci s umakom od kupina
Mini shepherd's pie
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Piletina u pivu
Marinirane srdele
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke