Meni Search

Lud k'o šiba

Roštilj s umakom Romesco

Šampinjoni u palačinki
Palačinke s nadjevom od riže
Lignje s povrćem i smokvama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Srneći file na salatu
Meksička party salata
Kotleti u pivskom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sunčani užitak mediterana
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirana pileća krilca s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pečena janjetina s bademima
Palamida s čilijem i mangom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina u pivu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesna rolada u tijestu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slasni BBQ burgeri
Piletina sa šafranom
Riblja juha s Malte
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Aromatizirani kruh
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada s njokima
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Pileći gulaš
Pohana skuta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti na kineski način
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zabavni kineski ravioli
Jakobove kapice s umakom
Proljetna janjetina
Kotlovina
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cipar - Lungić na ciparski
Irski gulaš (Irish stew)
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Manastirski đuveč
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskave tortice od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Tuna burger
Ramsteak u seksi umaku
Pizza s tunom
Marokanska salata s cous-cousom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pirjani kunić
Pohani buncek
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sendvič s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani zamotuljci
Pikantne mazalice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brownie s kajenskim paprom
Vratina s roštilja
Lungić u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Špageti s pistacijama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Medeni teleći kotleti
Mesne okruglice na ražnjiću
Juha od bundeve s jabukom
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Patka s mlincima
Polupunjene paprike
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina s mascarponeom
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Krem juha sa sjemenkama
Fiš paprikaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke