Meni Search

Lud k'o šiba

Rumunjska - Tochitura s mamaligom

Vratina s roštilja
Meksička party salata
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza s tunom
Medeni teleći kotleti
Jabučni krumpirići s cimetom
Pečena janjetina s bademima
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teriyaki piletina
Riblja juha s Malte
Sunčani užitak mediterana
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirano svinjsko pečenje
Brancinovo oko
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Sočni pureći ražnjići
Slasni BBQ burgeri
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Polupunjene paprike
Krem juha sa sjemenkama
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Pohani buncek
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečena ricotta
Cipar - Lungić na ciparski
Palačinke s nadjevom od riže
Ramsteak u seksi umaku
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Tuna burger
Kotleti u pivskom umaku
Pohani tofu s povrćem
Irski gulaš (Irish stew)
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Hrskave tortice od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina sa šafranom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s pistacijama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisna pureća rolada
Kotlovina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pašticada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Patka s mlincima
Jakobove kapice s umakom
Piletina u pivu
Lungić u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Male teleće pitice
Špageti na kineski način
Pohani zamotuljci
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantne mazalice
Juha od bundeve s jabukom
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Zabavni kineski ravioli
Nadjevene lignje
Srneći file na salatu
Mesna rolada u tijestu
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Pohana skuta
Piletina s mascarponeom
Blagdanska rolada
Marinirana pileća krilca s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marokanska salata s cous-cousom
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Palamida s čilijem i mangom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pečena piletina s limunom
Kineska juha s račićima i gljivama
Fiš paprikaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalno jelo rumunjskih sela kuhano s mlijekom do kremozne palente nadopunjene punim okusom gulaša otkrit će vam tajnu ovog zanimljivog obroka.

Sastojci

1 kg svinjetine bez kosti
5 žlica ulja (50 ml)
100 ml vode
1 žlica Vegete
Mamaliga:
sol
800 ml mlijeka
20 g maslaca
200 g Kukuruzne krupice Podravka
120 g dimljene kobasice
1 luk (80 g)
1 Slatka paprika mljevena Podravka
1 zelena paprika
6 češnja češnjaka
250 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
Polutvrdi sir (80 g) Telemea

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Svinjetinu narežite na kockice.
  • 2 U dublju, širu posudu ulijte ulje i vodu i zagrijte na srednje jakoj vatri dok ulje ne bude vruće.
  • 3 Dodajte svinjetinu, pospite jednom žlicom Vegete i pirjajte poklopljeno oko 1 h na laganoj vatri.
  • 4 Za to vrijeme pripremite mamaligu (palentu).
  • 5 U posoljeno, kipuće mlijeko dodajte maslac i umiješajte kukuruznu krupicu.
  • 6 Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
  • 7 Kad je meso skoro gotovo dodajte sitno nasjeckani luk, na kockice narezanu papriku crvenu i zelenu i protisnuti češnjak.
  • 8 Kratko popirjajte i dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite s paprom. Pirjajte još 10-ak minuta.

Posluživanje

Pripremljeno meso poslužite s pripremljenom mamaligom i naribanim tvrdim ovčjim sirom.

Male tajne

Palentu kuhajte na mlijeku kako bi bila kremastija.

Kuhanu palentu izlijte u namašćenu posudu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 560.64 70 70
Kalcij mg 211.36 21 21
Kalij mg 1120.47 30 30
Pantotenska kiselina mg 2.19 31 31
Niacin mg 18.71 134 94
Vitamin D μg 87.27 44 44
Vitamin A μg 1671.55 42 33
Sol g 2.99 0 0
Bjelančevine g 48.29 - -
Vlakna g 3.68 - -
Ugljikohidrati g 39.05 - -
Masti g 29.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke