Meni Search

Ful nabrijana

Salata od liganja

Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Lungić u sendviču
Voćna juha od višanja
Fish&Chips u tortilji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Pogača sa sardinom
Sočna rebarca
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Manastirski đuveč
Lignje s povrćem i smokvama
Kuhano meso s umakom od hrena
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Lazanje s lignjama
Nadjevene lignje
Turske pizze
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Čarobna ljetna piletina
Sočna pureća rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s ribom
Rolice od blitve
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Sendvič s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Mirisna pečenka
Pizza s tunom
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Urbana pola
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Popečci od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zlatna piletina
Ossobuco
Riba u bijelom umaku
Mini shepherd's pie
Mediteranski špageti
Janjetina s medom od kadulje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski kruščić s lovorom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grickalica slanutak iz pećnice
Blagdanska rolada
Ražnjići od lososa
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Fina pikantna piletina
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Viška pogača
Kroketi od piletine
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meso s repom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zabavni kineski ravioli
Grdobina s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vege odresci s marinadom
Piletina sa šafranom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pirjani kunić
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Lagana sarma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Račići na posteljici od povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kaštelanski makaruni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Aromatizirani kruh
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Piletina laganini
Piletina na kijevski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke