Meni Search

Ful nabrijana

Salata od liganja

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mora
Riba u bijelom umaku
Fish&Chips u tortilji
Čarobna ljetna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina na kijevski način
Povrtni ražnjići
Meso s repom
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Urbana pola
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Kunić na bijelo
Pirjani kunić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuhano meso s umakom od hrena
Kroketi od piletine
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Aromatizirani kruh
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Fini gulaš od gljiva
Grill pirjana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Rolice od blitve
Nadjevene lignje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s povrćem
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Piletina laganini
Odresci od morskog psa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Voćna juha od višanja
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Turske pizze
Pečena piletina s limunom
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni lonac
Irska janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini shepherd's pie
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s ribom
Proljetna janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Umak od limete (Molho de limao)
Vege odresci s marinadom
Fileti lososa u finom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Ossobuco
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje s lignjama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza s tunom
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lagana sarma
Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Grdobina s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke