Meni Search

Ful nabrijana

Salata od liganja

Mesne okruglice
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Sendvič s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski špageti
Roštilj s umakom Romesco
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Umak od limete (Molho de limao)
Pirjani kunić
Odresci od morskog psa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza s tunom
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Piletina na kijevski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pečenka
Proljetna janjetina
Urbana pola
Marinirana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Uzbudljivi kolač od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od tikvica
Viška pogača
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Čarobna ljetna piletina
Brusketa s avokadom
Lazanje s lignjama
Hrskava pileća krilca
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Grill povrće na salatu
Piletina Kiev
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hlebinska i pretepena juha
Rajčica s kukuruzom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lagana sarma
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje s manistrom u škartocu
Špageti s ribom
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
Pogača sa sardinom
Belgija - Salade Liégeoise
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni lonac
Mini shepherd's pie
Ossobuco
Sočna rebarca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Fini gulaš od gljiva
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Aromatizirani kruh
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Turske pizze
Grdobina s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Lungić s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Povrtni ražnjići
Meso s repom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krem juha od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke