Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Salata od liganja

Piletina s nadjevom od ajvara
Belgija - Salade Liégeoise
Grčka seljačka salata
Mesna rolada u tijestu
Pohane paprike
Rižoto s tunom
Riba u bijelom umaku
Salata s mora
Pileći štapići u ketchupu
Pohani zamotuljci
Hrskava pileća krilca
Prilog od prokulica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Male teleće pitice
Kotleti u pivskom umaku
Slatki lungić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Špinatova juha s feta sirom
Gulaš od gljiva
Piletina na tajlandski način
Jakobove kapice s umakom
Senf s paprikama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od tune i krastavaca
Fileti lososa u finom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto na španjolski način
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pašticada
Tjestenina u finom umaku
Piletina s pistacijama
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fiš paprikaš
Zapečena ricotta
Crveno ljetno varivo
Srneći file na salatu
Piletina s kozjim sirom
Caponata alla Podravka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rosti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Omlet s paprikom i kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Pureći hamburger
Grill pirjana piletina s roštilja
Polupunjene paprike
Špageti s pistacijama
Rajčica s kukuruzom
Juha od rikule i račića
Pečena piletina s limunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Dalmatinske polpete
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cipar - Lungić na ciparski
Krumpir u košuljici
Salata sa skutom
Hladna juha od avokada
Sočna pureća rolada
Riža s tunom
Palamida s čilijem i mangom
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Tjestenina mediterana
Kobasica u pivu i pecivu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Svinjska jetrica u umaku
Sočni pureći ražnjići
Pileća krilca s Coca-Colom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima