Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Salata od liganja

Pirjani kunić
Piletina na tajlandski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fileti lososa u finom umaku
Riža s tunom
Tjestenina u finom umaku
Svinjska jetrica u umaku
Hladna juha od avokada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krumpir u košuljici
Rižoto s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata od tune i krastavaca
Pašticada
Salata s mora
Crveno ljetno varivo
Male teleće pitice
Dalmatinske polpete
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zapečena ricotta
Polupunjene paprike
Senf s paprikama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od bulgura s umakom
Gulaš od gljiva
Jakobove kapice s umakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Palamida s čilijem i mangom
Fiš paprikaš
Juha od rikule i račića
Tjestenina mediterana
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Omlet s paprikom i kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Špageti s pistacijama
Piletina s kozjim sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Grill vratina u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Prilog od prokulica
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s pistacijama
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Salata sa skutom
Pohani zamotuljci
Hrskava pileća krilca
Pečena piletina s limunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Srneći file na salatu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesna rolada u tijestu
Kotleti u pivskom umaku
Slatki lungić
Rižoto na španjolski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Pureći hamburger
Kobasica u pivu i pecivu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Cipar - Lungić na ciparski
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Sočna pureća rolada
Grčka seljačka salata
Rosti
Belgija - Salade Liégeoise
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Špinatova juha s feta sirom
Pohane paprike
Pileća krilca s Coca-Colom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima