Meni Search

Okrećem novi list

Salata od pečene rotkvice sa medom

Uzbudljivi kolač od blitve
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Salata od tune i povrća
Raskošna ljetna tava
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pečena piletina s limunom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Pohana skuta
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kozice s rižom
Čudotvorni čaj za detoks
Senf s paprikama
Ramsteak u seksi umaku
Lignje i tikvice na štapiću
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od rikule i račića
Rolice od soma
Polupunjene paprike
Grčka seljačka salata
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od blitve
Lignje punjene crvenim radićem
Salata od quinoe i povrća
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s neobičnim preljevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisni prilog iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Crveno ljetno varivo
Kineska juha s račićima i gljivama
Pileća prsa iz pećnice
Ljubavne šurlice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pirjani kunić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina s pistacijama
Rižoto na španjolski način
Juha od bundeve s jabukom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Papreni tart s marelicama
Povrtni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini lazanje
Čarobni štapići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Voćna juha od višanja
Popečci od cvjetače
Rižoto s tunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Marokanska salata s cous-cousom
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir u košuljici
Zimski punč
Lignje na šumskom rižotu
Prilog od prokulica
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vege odresci s marinadom
Sočna pureća rolada
Empanade s pestom
Ražnjići od lososa
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rižoto tortice
Žuti medaljoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohane paprike
Oslić s maslinama
Cous-cous s povrćem
Prežgana juha
Govedina s lukom
Juha od cvjetače i camemberta
Zapečena ricotta
Brusketa s avokadom
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Španjolski migas s bundevom
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Popečci od bulgura s umakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Sočna Wellington pečenka
Polpete od slanutka s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna aromatična torta
Uskršnja šunka na zabavan način
Tagliatelle s pečenim povrćem
Caponata alla Podravka
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetina enchilada
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Rosti
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Roštilj s umakom Romesco
Zabavni kineski ravioli
Rižini ravioli s mozzarellom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dvije žlice meda i malo papra učinit će pečene rotkvice idealnim jelom za Valentinovo.

Sastojci

300-350 g rotkvica (2 pušleka)
2 žlice meda
30 g maslaca
3 žlice aceto balsamica
1 žličica Vegete
sol
Crni papar mljeveni Podravka
50 g matovilca
50 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe30 min

  • 1 Rotkvice očistite i operite, a veče narežite na manje komade.
  • 2 U manjoj posudi pomiješajte otopljeni maslac, med, aceto, Vegetu i malo papra. Dodajte narezanu rotkvice i dobro izmješajte da se rotkvice dobro pokriju.
  • 3 Rotkvice stavite u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C 15-20 minuta dok ne postanu hrskave i meke, povremeno ih mješajući.

Savjet

Ovako pečene rotkvice umjesto na salati možete poslužiti uz meso kao prilog.

Posluživanje

Poslužite ih na podlozi od rikule i matovilca.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalij mg 563.54 15 15
Pantotenska kiselina mg 0.55 8 8
Niacin mg 0.75 5 4
Vitamin D μg 8.4 4 4
Vitamin A μg 1492.1 37 30
Sol g 0.62 0 0
Bjelančevine g 2.58 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 33.54 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.56 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 3.63 - -
- zasićene masne kiseline g 7.66 - -
Masti g 12.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke